Limitált kiadás készül a Quadrifoglio modellekből

2023-04-13  Alfa Amore
Az Alfa Romeo a lóhere 100. évfordulóját ünnepli a Giulia és a Stelvio Quadrifoglio modelljeinek limitált, immár 520 lóerős változataival, amelyekből csak 100-100 darab készül!
Hírek >> 2023  

A zöld négylevelűt először 1923-ban, a Targa Florio körversenyen rakatta RL-jére Ugo Sivocci azért, hogy szerencsét hozzon neki a versenyen. A babona bejött, Sivocci ugyanis abban az évben megnyerte a híres olasz körversenyt. A lóhere szimbólum azóta egyre inkább összeforrt az Alfa Romeóval, a legsportosabb modelleket jelölték a QV-emblémával, a Giulia és a Stelvio Quadrifoglio változataira pedig gyakorlatilag önálló modellekként tekint a gyár.

A lóhere 100. évfordulóját most ezek speciális változataival ünnepli az Alfa Romeo, amelyekből csak 100-100 darab készül. A “Quadrifoglio 100° Anniversario” modellekbe már az alapmodelleken bemutatott hármas osztású LED-mátrix fényszórók és a teljesen digitális műszerfal kerül, amelyeket a Giulia és a Stelvio 2023-as alapváltozatain már megismerhettünk.

A digitális műszerfal az eddig ismert három nézeten túl egy egyedi, csak a Quadrifogliókban megjelenő témát is kapott, amely a Race-mód aktiválásakor látható. A limitiált modellek egyedi hímzett lóherés bőr műszerfalat, a bőr/alcantara ülések aranyszínű varrást, arany féknyergeket kaptak, az autó oldalán a lóhere pedig a korábban már bemutatott évfordulós változat, amely arany szegélyt kapott az 1923-2023 évszámokkal. Érdekesség, hogy ezeket a bőr/alcantara üléseket már egy ideje nem lehet rendelni a Q-khoz, míg egy időben a Veloce Ti felszereltségi szinten a normál Giuliákhoz is adták. Most újra megjelent, kérdés, hogy a nem limitált Quadrifogliókon megmarad-e a jövőben...

 

A V6-os duplaturbós motorok teljesítménye ezekben a modellekben már 520 lóerő. A hajtásláncot mechanikus részlegesen önzáró differenciálmű egészíti ki, amely ezen a különleges bevezető szérián debütál. Ezt a kulcsfontosságú komponenst a Giulia GTA-val szerzett tapasztalatok alapján hangolták be: alkalmazása nagyban javítja a jármű viselkedését és erőátviteli képességét, optimális nyomatékátvitelt tesz lehetővé, továbbá fokozott stabilitást, dinamizmust és kanyarsebességet tesz lehetővé.

Ezeken a limitált autókon széria az Akrapovic-kipufogórendszer is.

Az évfordulós modellek Montreal zöld, Etna piros és Vulkán fekete színben lesznek megrendelhetők.

A Quadrifoglio Giuliából és Stelvióból nem ez az első limitált széria, készült belőlük NRing kivitel (2018-ban) és Alfa Romeo Racing változat is (2019-ben), azok is csak korlátozott darabszámban voltak kaphatóak, amelyek azóta is a gyűjtők féltve érzett kincsei.

A reklámfilmet és a sajtófotókat/videókat Szicília szigetén, Palermóban készítették, hiszen anno a Targa Florio körverseny is a sziget útjain zajlott. A képek helyszíne egészen pontosan a Piazza Pretoria

 

Írta:
Alfa Amore
Kapcsolódó topic:
Giulia

Az utolsó 3 hozzászólás:

Peti16V2023-09-22 22:36:46 // 32098
Volt egy Veloce nálunk az irodaházban, aztán eltűnt és egy ilyen C43 kupé került a helyére. Nem ismertem a fickót, a Giuliával mindig elkerültük egymást, de pár hete egyszerre indultunk és odaintett, feltartott hüvelykujjal jelezte, hogy milyen fasza az autóm. Mondom akkor már megkérdezem miért ez az éles váltás, hogy sikerült ezt a torzót választani a Giulia után, de biztos voltam, hogy a plusz teljesítménnyel fog jönni. Itt jött a meglepetés, mert megbánta a váltást, azt mondja (amit azért furcsállok), hogy a 0-100-on kívül semmit nem csinál jobban, sokkal fürgébbnek érezte a Velocét. A vezetési élmény nem kérdés, de az nekem fura, hogy azt mondja az Alfa tempóról jobban indult meg.
Aztán az is kiderült, hogy sajnálta eladni, uh megvan még 😀 és igazából egy QV lett volna a terv, csak a Pappasnál rábeszélték erre az Amg-re, merthogy ez raktáron volt 🫣, a Q-ra meg 1 évet várhatott volna…
Szerintem lesz még ebből QV! 😀
WarbiRunner (Gyuri)2023-09-22 21:50:00 // 32097
Nem hogy rendelnél Aliról 700-ért :-) Előre az üveg meg vagy egy ezres.
RomeoOne2023-09-22 21:29:53 // 32096
Beszaladtam a helyi mobilos fazonhoz és ez volt az egyetlen tokja raktáron. Mondom, én nem vagyok finnyás, legyen. De üvegvédő fóliát is olyat tett rá, hogy a képernyöböl levesz 3-3 mm-t az oldalakon. Eddig tűrtem, de ha a töltsének is ez vág oda, akkor végleg mennie kell :D