Raikkönen: jó érzéseim vannak a 2019-es szezonnal kapcsolatban

2019-03-08  Tedi
Az Alfa Romeo Racing világbajnok pilótája szerint kedvezően alakultak a dolgok az istállónál, alapvetően pozitív érzései vannak az előttünk álló szezonról.
Hírek >> 2019  

A Genfi Autókiállításon jó volt végre úgy látni az Alfa Romeo standját, hogy a Forma-1-es autója is ott van, csakúgy, mint a többi olyan gyártónak, aki részt vesz a csúcskategóriában. Idéntől már névadó szponzora az Alfa Romeo a Saubernek, a csapatot pedig Alfa Romeo Racingnek hívják. Ezt a Stelvio és a Giulia Quadrifoglio változataiból készült, speciális matricázású, karbon kiegészítőkkel telepakolt, limitált szériájú csúcsmodellekkel is ünnepli a gyártó. A csapat két pilótája, Kimi Räikkönen és Antonio Giovinazzi szintén ott volt a genfi sajtónapon és csaknem 3 órán keresztül válaszoltak az újságírók kérdéseire.

A legutóbb 2007-ben a Ferrarival bajnokságot nyert 39 éves finn pilóta az Alfa Amorénak nyilatkozva azt mondta, nagyon jó érzés volt az új Alfa Romeo Racing versenyautót vezetni, bár azt még lehetetlen megjósolni, milyen teljesítményt nyújt majd a március 14-ei évadnyitó Ausztrál Nagydíjon, Melbourne-ben.

Mint mondta, szemmel láthatólag nagyon sűrű a középmezőny, széles skálán mozognak az elérhető helyezések, de, ha mindennel időben elkészülnek és jól be tudják állítani az autót, akkor versenyképesek lesznek.

Arra a kérdésre, hogy a Ferrarit, vagy a z Alfát nagyobb kihívás vezetni azt válaszolta, pilóta szempontból nincs sok különbség az autók között, vezetésük sem különbözik nagyban a másiktól. A különbség inkább a csapatban, a ráfordított forrásokban mutatkozik meg, de bizakodásra ad okot, ha megnézzük, hogy hol volt a Sauber pár éve és hol van most.

Emellett a csapat is nagyon sokat változott 2001-hez képest, amikor F1-es pályafutását elkezdte a csapatnál. Sokkal kisebb volt a gárda, voltak kevésbé versenyképes éveik, viszont most is vannak olyanok a csapatban, akik 2001-ben is a hinwillieknél dolgoztak.

 

Az Alfa Amore genfi tudósításait az Elaforg 2000 Kft., a Tonino Lamborghini Kávé és az Olasz Autók Háza támogatta.

Nézd meg videónkat, amelyben bemutatjuk az Alfa Romeo genfi újdonságait!

Írta:
Tedi
Kapcsolódó topic:
Forma-1

Az utolsó 3 hozzászólás:

Kazes☻2020-07-16 18:38:07 // 109091
szöveg...Räikkönen: Egyáltalán nem érdekel, hogy mi van a Ferrarival
Zsolt1552020-07-15 18:58:27 // 109089
De legalább a lelkivilágának jót tett. 😁😁😁