A Tonale a legjobban várt autó 2021-ben

2021-01-12  Alfa Amore
Az angol What Car? magazin olvasói az "év legizgalmasabb autójának" választották az Alfa Romeo Tonalét.
Hírek >> 2021  

Az Alfa Romeo Tonale elnyerte "az év legizgalmasabb autója" díját az angol What Car? magazin közönségszavazásán. A Tonale a Hyundai Ioniq 5-öt és a BMW i4-et előzte meg, ráadásul kétszer annyi szavazatot kapott, mint a második helyezett. Ez is bizonyítja, hogy nagy a várakozás az Alfa Romeo első plugin hibrid modellje iránt, amelyet 2019 márciusában mutattak be a Genfi Autókiállításon. 

A Tonale várhatóan plugin hibrid hajtással érkezik, de még mindig nincsenenek végleges információk azzal kapcsolatban, hogy pontosan milyen technológia kerül bele. Sokáig úgy tűnt, hogy a Jeep Renegade/Compass páros hajtását kaphatja meg, azaz egy 1,3-as benzinmotort párosítanak az elektromos hajtással, előbbi az első, utóbbi pedig a hátsó kerekeket hajtva. Ez kézenfekvőnek is tűnt, de közben az FCA-csoport egyesült a PSA-csoporttal, így elképzelhető, hogy más erőforrások kerülnek a végleges modellbe. Mindenestre az biztos, hogy ez lesz az első Alfa Romeója a Stellantis néven megalakuló konszernnek.

2019 ősszel egyébként már megjelentek fotók a Tonale lehetséges szériaváltozatáról, amelyek nem arattak nagy sikert, az autó legfontosabb stílusjegyeit sikerült eltűntetni a formatervről. Már akkor is sokan úgy tippeltek, hogy a kiszivárogtatott fotókkal valójában csak a piacot vagy célközönséget szondáztatta az Alfa Romeo. Azóta viszont nem érkeztek újabb fotók az autóról. 

Az Alfa Romeo tervei szerint a Tonale szériaváltozatát 2021 második felében mutatják be - legalábbis a mostani hírek és pletykák erről szólnak.

Nézd meg videónkat a Tonale bemutatójáról!

Kapcsolódó írásaink:

Írta:
Alfa Amore
Kapcsolódó topic:
A jövő Alfái

Az utolsó 3 hozzászólás:

carver2021-04-08 22:42:39 // 23422
a Totalcar az Automotive News cikkét vette át amit én nem érek el mert fizetős, de a Rons Rides YouTube csat is azt vette át és ő is arról beszél hogy 2022 a launch. Ésszerűbb lenne csak a hibridet eltolni főleg ha idejétmúlt specifikációval jönne ki (ennyi csúszás után simán elhiszem ). Remélem a clubalfa értesült jól (mégiscsak olaszok :)
leopop32021-04-08 12:07:48 // 23421
Sajnos tényleg bulvár szintre süllyedt a totalcar! :/
A Stelvio Q-t is a fejegység miatt húzták le.
Giuntini2021-04-08 11:21:08 // 23420
Ez így van! A Totalcar bulvárszintre süllyedt! A ClubAlfa azt írta hogy ősszel bemutatjak a síma benzinest, ev vegen kezdik forgalmazni, es a hibrid késik. Ennyit a jól informált Totalcarról.