Hét Alfa modellt gyártana a VW

2010-07-26  Teddy
Az olasz Quattroruote szerint a VW hét Alfa-modell gyártásával számol, ha sikerül a Fiattól megkaparintani a milánói márkát.
Hírek >> 2010  

Az olasz autós lap információi szerint a németek egy A1-esre és A3-asra épülő A és B kategóriás Alfa mellett egy középkategóriás szedánt és kombit, egy kupét, valamint egy középmotoros, R8-ra épülő "szuperAlfát" akarnak.

Állítólag a Volkswagen felgyorsította az Alfa felvásárlása érdekében megtehető lépéseket és már a dizájn tervek is készen vannak, amikkel a Fiatnál kilincselnének.  Walter da Silva, a VW formatervező részlegének vezére pedig a hírek szerint már meg is győzte a felsővezetést, hogy 1 milliárd eurót invesztáljanak az Alfa újrapozícionálására.

Nem először röppennek fel hírek arról, hogy a VW csoport az Alfa Romeo felvásárlásán gondolkodik. Akkor Martin Winterkorn, a VW-konszern elnöke azt mondta, az Alfa segíthet nekik abban, hogy 2018-ra elérjék a 10 milliós évenkénti értékesítési darabszámot.

Az első pletykák tavaly december elején jelentek meg, de nem sokkal ez után először Luca Cordero di Montezemolo, a Fiat-konszern akkori elnöke, majd később Sergio Marchionne, a Fiat Group Automobiles (FGA) elnöke is úgy nyilatkozott: az Alfa Romeo nem eladó, a márka gondjait házon belül kívánják orvosolni.

Nem sokkal ez után Marchionne leváltotta az Alfa éléről az alig egy éve regnáló elnököt, Sergio Craverót és Harald J. Westert, az Abarth és a Maserati elnökét nevezte ki az Alfa élére azzal a céllal, hogy a milánói márkát összeolvassza a Maseratival és az Abarth-tal. Az FGA április 21-én, az 5 éves tervek bemutatásakor jelentette be, ismét megmentik az Alfát és több új modellt mutatnak be.

Kapcsolódó írásaink:

Írta:
Tedi