vasytm - főkép
>> SzervizAlfa 147 blackline (facelift) // 2017-05-25

Sziasztok! Már majdnem egy éve van nálam a kis blackline 147-esem, és nagyjából két héttel ezelőtt sajnos sikerült megtörnöm a kicsikét.

-A károk: Első lökhárító, bal első lámpa, bal első sárvédő, tört a bal első alsó lengőkar is, illetve a balos féltengely kicsúszott a váltóból eltépve a szimeringjét !
Nem is kell mondanom egyből tréler, aztán irány ismerőshöz ahol van akna és emelő aztán lássuk a medvét.Szétbontottuk, körbenéztünk és úgy döntöttünk hogy ha már így alakult, pénzt és időt nem spórolva cserélünk mindent amit jónak látunk.
Ismerősömnek Bárdinál 50% kedvezménye van tehát ez segített az anyagiak visszafogásán!

Amik cserélve lettek:
-Bal és Jobb első alsó lengőkar (mert ugye ezt párban szokás, és a balos amúgy is kopogott már)
-Mindkét kormánygömbfej
-Első lökhárító
-Bal első sárvédő
-Bal első lámpa
-Új "D" típusú matrica rendszámtábla
-Mind a négy keréknél a gumi fékcsövek
-Jobb hátsó kézifék bowden
-Féltengely szimering
-Váltóolaj
-Bal első ABS jeladó (mert a szétszedésnél beletörtük)
-Bal első kerékcsapágy (mert az ABS jeladó kiszedésnél megsértettük)
-Hossz bordás szíj és feszítő görgő
-Bal első dobbetét
-Vezérlés szett vízpumpáva
-Szelepfedél tömítésl

Ez így összesen 247.000Ft anyagár volt 50% kedvezménnyel plusz 40.000Ft a két új elem fényezése. összesen 35,5 órát dolgoztunk rajta és 9 nap alatt összeállt! Futómű beállítás után a szervíz átnézte és nyugtázta hogy nincs jelenleg szerelni való az autón.

Nem kevés pénzbe fájt ez a kis móka pláne hogy két hónappal ezelőtt voltak cserélve: elől hátul féktárcsák és fékbetétek( 84.000Ft), középső kipufogó dob( 32.000Ft), hátsó stabilizátor szilentek (6100Ft), váltókulissza( 20.500Ft), króm tükörburkolatok(11.000Ft), új alfa embléma elöl-hátul( 2200Ft), bal hátsó kerékcsapágy( 9800Ft),és jobb első dobbetét.(3200Ft)

De még nincs itt a vége; jövő hónapban újrafényeztetem a motorháztetőt mert van pár kavicsfelverődés, és kap egy teli polírt. Ezen felül új váltóbowdent és egy új csomagtértálcát is kap a kicsike hogy Alfa Cityre a legszebb FL 147 legyen!! :):) AlfaAmore!