Mutasd

>> Esemény2011-05-29

és az Erődben másnap ragyogó napsütésben :-))

 
>> Tuning és extra2011-05-22

Néhány hete már megvan az új "Q2" váltógomb, de bevallom őszintén eddig nem tudtam erőt venni magamon és elkezdeni a kicserélését. Több szervizben mutattam már, de sajnos senki nem tudta, hogy a régit miként kellene hatékonyan és gyorsan leszedni, illetve az újat, ami menetes, feltenni.
A puding próbája az evés, így döntöttem és nekikezdtem én. Végül egy óra alatt sikerült kicserélnem és tényleg büszke vagyok magamra, lassan elmehetek egy szervizbe kisegítőnek! :-)

és a csere lépései:
-a régi váltógomb alumínium kupakját egy kis csabarhúzóval kipattintjuk
-éles késsel megkapirgáljuk a most már látható műanyag gomb közepét
-amikor látható a váltórúd vége is, kis fúróval fentről megfúrjuk a rúd mellett legalább két helyen
-a fúrás után erősen megcsavarjuk a váltógombot, ami így már elfordítható és lehúzható
-a váltógombot lassan lehúzzuk, vigyázva, hogy a gomb és a rúdon található, hátramenetnél felhúzható műanyag rész közül a rugó el ne pattanjon
(az új váltógomb azonnal nem felrakható, mivel a rúd nem menetes, hanem csak barázdás, amire a régi típusú váltógomb műanyag perselyével ráüthető és rászorul, de az új nem tekerhető rá)
-az új, menetes váltógombot a menetnél megfúrjuk 9mm-es fúróval, azaz a műanyag menetes részt eltávolítjuk és pont olyan belsőt kapunk, mint a régi gombé
-a most már passzoló új "Q2" váltógombot a régihez hasonló módon rögzítjük, azaz a barázdás váltórúd végére ütjük, finom egyenletes mozdulatokkal (én tenyérrel kezdtem, de már bánom :-)) a rendelkezésünkre álló gumikalapáccsal, így az új gomb tökéletesen rászorul a rúdra.

és már készen is vagyunk..... :-))

 
>> Autóápolás2011-05-21

Felbuzdulva AlfaCity közeli időpontján, teljes tavaszi nagytakarítást csináltunk. Halesz és Bazsi is velem izzadt meg a szó szerint ragyogó végeredményért. Egy jó wax csodákra képes!! :-) BeeGee is csatlakozott, és csinált néhány prifi fotót, remélem kapok majd a képekből! :-))
Addig is néhány telefonos kép.

 
>> Egyéb2011-05-13

Hófehértől megválva a család bővülésének jegyében úgy tűnik, hogy piros "KEX" lett az "elférősebb családi" autó. A csere előtt még úgy gondoltam, hogy rövid időt töltünk majd együtt, és hamar egy SW tágas belső terében teregetem a pelenkát, de végül erősebb volt a megszokott coupe utáni olthatatlan vágyam, és nem tudtunk megszabadulni egymástól. Hamár így alakult ,és egy CSALÁDI COUPE lett az új társ, megpróbálta a kivitelezhető, és a még gazdaságos teljesség igényével a saját izlésemre szabni. Ebben segített egy korábban már megtapasztalt irányvonal, a Q2 stílus.
És kezdetét vette a vágta. Mi is kell egy GT Q2 megjelenéséhez? Ahogy emlékeimben derengett :-) Q2-es 18-as alufelnik, alu tükörbetétek, matt króm kilincsek (ez már adott volt:-)), alu betétes első díszrácsok (itt a full króm kivitel lett a kiválasztott, mert ez ment jobban a gyári króm pajzshoz), Q2 alu betétes belső küszöb, Q2 váltógomb, Q2 hátsó embléma. A multi kormány gombjait is megrendeltem, mert a szélein kopott volt, és végül az is a 2007 utáni, illetve Q2-ben megtalálható újabb fazon lett, mert a régebbi típusú 2 hónap várakozás után még mindíg nem jött meg. Szerencsére sikerül elfogadható áron beszerezni a kiegészítőket, így elkezdődhetett KEX átalakulása. Egy-egy lopott félóra és a mai nap eredményeként , igen közel AlfaCity-hez egészen jól áll a vörös ördög "Q2-sítése". Lélekben ő mindíg is ilyen szeretett volna lenni! (remélem :-))
Folyamatban van még a kormány és váltószoknya bőrözése piros varrással, és természetesen tervben a Q2 difi is, mint lényeges momentum a stílusról egy magasabb szintre kerüléshez! :-)))
Próbáltam időt szakítani és Csörihez bejelentkezni, de egy-két óra szabadidő mellett esélytelen volt, hogy közösen bütykölve Várpalotán alakítsuk a gépet. Így maradtam a helyi megoldásnál, és itt Budapesten cseréltettem ki a díszrácsot, illetve, ha már ott volt az autó, a műszaki tökélesedés jegyében a lengőkarokat, stab.rudat, két kutyacsontot, az olajat, és az öszes szűrőt is. Az autó így most stílusában és műszakilag is kifogástalan!! :-))

 
>> Tuning és extra2011-05-08

Ezen a kellemese esős napon sikerült fél órára leszabadulnom a garázsba. :-) És végre felkerült a küszöb is! :-)) Már csak a fóliát kell lehúzni az inox betétről. :-)

 
>> Tuning és extra2011-03-31

Sikerült néhány újabb kiegészítőt beszerezni a Q2 stílus jegyében. :-)
Az inox tükörbetéteket ma fel is raktam. (Megjött az új belső küszöb is inox betéttel, Q2 felirattal, és az új alu betétes díszrács a lökhárítóba. Amint lesz egy kis időm, ez is felkerül. :-))

 
>> Tuning és extra2011-03-20

Amint elhoztam az új 18-as Q2 felniket, máris a gumishoz vezetett az utam.
Jó döntés volt! Nagyon jól áll a piros GT-nek ez a felni!!

 
>> Egyéb2011-03-19

és felkerült az új nyári kerék.... :-) Halesz megörökítette a kezdeteket. :-)) Bazsi is erősítette a csapatot :-)

 
>> Egyéb2011-03-19

Ma Csörinél jártunk Halesszal és Bazsival, és sikerült megszerezni a várva várt Q2 felniket. Így csak néhány napot volt az autón a hozzá kapott gyári 17-es felni. Ezzel kezdetét vette a Q2 projekt! Lassan érkeznek majd a további kiegészítők:-) Ahogy hazaértünk, már rakta is fel a gumis az új Pirelli P Zero Rosso gumikat (225/40 R18). Kisebb Alfa tali alakult ki Csörinél. Piritu mindent dokumentált. :-) Köszönjük! :-) Halesz új felnije is megjött, nagy volt az öröm! :-) Az új felniről a felszerelés utáni képek folyamatban :-)) Halesztól beszerzem majd a fotókat :-))