6UR20 - főkép
>> SzervizAlfa 156 1.6 T.S // 2018-05-21

A múltkor írtam hogy nincs hiba amit lehetne írni.... Most lett :)
Sopronba mentünk egy barátunkat meglatogatni. Elhagytuk Pestet és kezdett melegedni az idő is (pálya tempó miatt az ablakot am is fel kell húzni) akkor mondom klíma ON. De nem történt semmi. Itthon elvittem a szerelőmhöz ahol kiderult hogy csak egy biztosíték ment ki alapvetően ezért nem történt semmi a gomb megnyomasa után.. Nade ha már ott volt csináltak rajta egy nyomás próbát ahol szépen el is engedte a nyomást tehát valahol ereszt. Kiderult a klíma hűtő ereszt és mivel itt egyben lehet megvenni a hűtőt és a szárító szűrőt is így nem volt olcsó... De kész lett és megint f@szán hűt. Hűtő 43000+töltés 12000 +munkadij

 
>> EgyébAlfa 156 1.6 T.S // 2018-02-28

Régen jártam itt mert egyrészt nem nagyon volt probléma az autóval (még mindíg...), másrészt nem nagyon volt időm. Ami idő közben történt hogy tavaly nyáron megjártuk Horvátországot probléma nélkül, és ezen kívűl itthon napi használatban van az autó. Kisebb dolgok történtek pl legutóbb a középső kipufogó dob feletti hővédő lemez félig leszakadt és menet közben (pont a pályán) nagyon csúnya hangot adott ki ahogy a betonhoz ért. De ennek is sokkal csúnyább volt a hangja mint amekkora volt maga a probléma ami 2500 ft volt útközben egy műszaki vizsgaállomásnál poroszlón megcsinálták. Most meg kiégett egy izzó a vízhőfok és a fordulatszámjelzőnél. Ezeket szeretném magam orvosolni ezért is jöttem fel ide kicsit informálódni....

 
>> Tuning és extraAlfa 156 1.6 T.S // 2015-08-11

Régóta akartam már egy megoldást arra hogy ne kelljen minden héten kiírni egy audio CD ha friss zenéket akarok hallgatni. Elgondolkozom egy új fejegységen is de végül a jack csatlakozás mellett döntöttem mert szeretem a műszerfalat gyári fejegységgel. Nem egy nehéz dolog magam is meg tudtam volna csinálni de nem akartam kábelt rendelni +most akartam, várni nem.... Kábellel együtt 3000 pénz volt.

 
>> SzervizAlfa 156 1.6 T.S // 2015-06-20

Egyre csúnyább hangja volt így kicsereltettem.Annyit megjegyeznék hogy ami benne volt nem hozzá való volt csak össze lett kókányolva egy csővel, most már frankó minden. Cső 8 ezer, munkadíj 4000 Ft + ezer borravaló a gyors és korrekt munkáért.

 
>> Tuning és extraAlfa 156 1.6 T.S // 2015-06-07

Kicseréltem a két hátsó (belső) világítás izzóit ledekre. Azért csak azokat mert először is meg akartam nézni mégis h mutat mielőtt mindent kicserélek, illetve az első (belső) világítás szétszedését nem mertem egyedül bevállalni (majd később segítséggel), sztem csak le kell azt is pattintani a tető kárpitrol de inkább megkerdezem itt az oldalon és utána vágok bele. Tetszik úgyhogy jön a többi is.
Update: Meglett az első is ;)

 
>> SzervizAlfa 156 1.6 T.S // 2015-04-25

Ma történt velem h elég jó idő volt már és mászkáltam a városban dolgomat intézve ezért elkezdtem klímázni. Azt vettem észre hogy a víz felmegy egész 98 fokig és csak azután kezd el menni a venti. Gondoltam utolért engem is a típus hiba a kis ellenállással a venti felett ami kapcsolja az első fokozatot. Pót alkatrész nem volt de gondoltam megnézem mit kell majd kicserélni. De észre vettem h van két biztosíték is a ventihez azokat is kivettem megkapartam befujtam kontakt spray-vel, majd összeraktam. Láss csodát utána ment mind a két fokozat. Hiba elhárítva ;)

 
>> EseményAlfa 156 1.6 T.S // 2015-01-23

Megvolt a látogatás a nővéremnél. Az autó meg se nyekkent pedig belecsavartunk 2500 km-t. Vagyis igazából de mert a hővédő lemez megint odaért a kipufogó csőhöz, de azt a tesomeknal egy fogóval és 30 mp-e az életemből orvosoltam ;)
Pipa
Ja és az átlagfogyasztásom 6,9 l/100 km 120-150 között (soha nem volt még ennyi ;)
A képeken Németország ahogy én szeretem pár képben :)

 
>> AutóápolásAlfa 156 1.6 T.S // 2015-01-17

Jövő héten megyünk a nővéremhez Münchenbe és átnézettem a szerelőmmel aki mindent rendben talált. Le is mostam utána, tudom h hamar piszkos lesz de ezt a szar sós szutykot muszáj lemosni mert rágja az autót....

 
>> AutóápolásAlfa 156 1.6 T.S // 2014-12-21

Jó idő volt, lemostam. :)

 
>> SzervizAlfa 156 1.6 T.S // 2014-12-13

Ma lecseréltük egy jó barátommal az olajat. Nem volt még meg a 10 ezer km de megvolt az 1 év tehát ideje volt. Xado 10w40 került bele fémkerámiás. Az olajat és a szűrőket tuningman kartárstól szereztem be még a múlt héten. Gyors és megbízható ember és jó áron is adja a dolgokat. Ajánlom mindenkinek. A szűrők mann márkájúak. Kíváncsi vagyok h hosszútávon jelentkezik e vmi változás mert sokan dicsérik ezt az olajat, de mondjuk nincs probléma az autóval de ha vmi változás lesz akkor az ide rögzítem.
Kapott az autó még egy xado revitalizálót is a szervóhoz. Ezzel sem volt semmi baj (kopp kopp kopp) ezért gondoltam meghálálom neki egy kis plusszal :) A költségeim csak az anyagár mert munkadíj nem volt.
Trollkodott egy kicsit a haver a felnivel......de sztem egészjól mutatna alatta :D
Km állás: 135000