Mutasd

>> Szerviz2021-03-03

Újra átnéztem a balansz szíj pozíconálását és korrigáltam rajta. A feszítő meg tudja viccelni az embert, mert "elviszi" a beállítást. Végül összejelöltem a szíjat a kerékkel és egyel odébb tudtam tenni. (1.kép) Jó lesz.
Következő lépésként visszaraktam a két segéd burkolatot. Itt megint szóba kerül Giovanni és rokonsága mert a szétszedésnél ki tudtam venni amíg fel volt rakva vezérműszíj, de visszarakni már nem. Szóval le kellett venni a szíjat. Szerencsére a rögzítők még fenn voltak.
Itt jött el az a pont amikor kézzel átfordítottam a főtengelyt. (Ehhez persze le kellett venni a balansz szíjat, mert nem ment rá a dugókulcs.) Gond nélkül átfordult kettőt, a vezérműtengely pozíciói stimmeltek. Videóra is vettem a nagy eseményt.
Visszakerült a szelepfedél is. Eddigi tapasztalataim alapján NEM tettem rá pasztát. A jó tömítés a kritikus helyen több tömítőélet tartalmaz és működik. Az elring ilyen, szóval bizalmat kapott.
Visszatettem a nívópálcát is, természetesen új tömítéssel (7.kép).
Feltöltöttem kb. 4,5 liter olajjal a motort. Ennek az olajnak nem lesz sokáig dolga, de ami lesz az annál fontosabb. A motornak kb. 50 km-t kell megtennie vele. Ki kell mosni mindazt amit a projekt alatt beletettem. Segédolajat, koszt, csodaport, hónolási maradékot. Fel kell töltenie a hidrotőkéket egy "életre" és be kell koptatnia a gyűrűket. Szóval nem lehetett valami lowcost olajra bízni hanem csak ugyanarra ami később is használva lesz.
Végül visszaraktam a termosztátot. Mivel nem volt új tömítésem bevetettem a Reinz pasztát. A próbaút alatt ki fog derülni hogy működik-e.