Mutasd

>> Esemény2017-08-09

Már egy-két éve elindult a "hangya", hogy előbb-utóbb le kell cserélnem az autót, mert közeleg a 300 ekm, és ha most nem, akkor soha sem tudok normális áron kiszállni az autómból. Amúgy 12 éves korában, majdnem 300 ekm-rel az órájában sikerült eladnom az autómat, de messze árán alul, mint amire én először gondoltam. Úgy látszik Magyarországon csak egy szűk réteg bízik meg az első tulajdonostól származó, végig vezetett szervizkönyves, de viszonylag sokat futott autóban. Pedig havi 2500 km szerintem nem is olyan sok, pláne hogy én be is vallom...
Próbaképpen meghirdettem az autót a hahu-n, egy hónapig nem jelentkezett senki, csak egy kereskedés Pestről, hogy vigyem fel hozzájuk, majd mondanak egy árat... No persze:)
Aztán egyszer csak felhívott a leendő új tulaj, hogy megnézné az autót még ma. Délután meg is egyeztünk, és egyszerre vitte is volna. Itt gondba voltam egy kicsit, mert nálam a kocsi napi használati eszköz, így nem könnyű belőle egyik napról a másikra kiszállni. Pár nap haladékot kértem, elintéztem még a fontos, gépjárművet nem nélkülözhető programjaimat, és négy napra rá elvitték szeretett autómat.
Ott álltam autó nélkül, zsebemben az új autóra szánt pénzzel, tele ötletekkel. A következő napok kereséssel teltek, megjártam az internet legmélyebb bugyrait is. Max. 2 mFt-ban gondolkodtam mindennel együtt, a választott típusokat meg nem sorolnám fel, sokféle volt, legyen ennyi elég. Régi ötlet volt már egy Alfa 159, ezeket is néztem, sőt egy kedves barátomnak is ez van, és meg van vele elégedve. Megkértem, segítsen körülnézni - és nem utolsó sorban "taxizni" -, mi van ma a piacon. Elsősorban Mo-on először forgalomba helyezettet kerestünk, ezen felül 1,9 JTDm-et, és kombit. Volt már kombim, tudom mit lehet belepakolni. Következő héten hétfőn nyakunkba vettük Magyarországot, bejártunk 700 km-t, és az Alföldön megtaláltuk Őt, egy barna színű Mo-on először forgalomba helyezett, lekövethető előéletű kombit. Volt néhány apró hibája, amit természetesen az előző tulaj becsületesen elmondott, ezek várható javítási költségét leszámoltuk a vételárból. Megegyeztünk, és szerdán, az előző autóm adásvétele után öt nappal már Alfában ültem. Érdekes módon nem volt egyértelműen jó érzés, így utólag elgondolva benne volt a "zabszem a hátsómban", mit is vettem a nyakamba? Előző autómnál 12 éven keresztül nem volt semmilyen félelmem, mikor és hogyan fogok eljutni oda, ahová indultam, de most és itt még nincs meg a bizalom. Az idő múltával, ill. az apró hibák orvoslásával azonban ez már a múlté, jelenleg a kormánynál töltött minden percet élvezem. Öt hónap telt el a vásárlás óta, kb. 13 ekm-t mentem eddig, volt közöttük 700 km-es etap is mindenféle probléma nélkül.