Blog >> tavasz

A jó idő meg a kerékcsere apropóján kivettem a dobbetéteket,hogy kipucoljam meg megvizsgáljam milyen állapotban van a 'bódé a szem elöl rejtett helyeken. A látottak megnyugtatóak voltak,alul is korrózió mentes a karosszéria.

Nem bírtunk magunkkal, úgyhogy a napsütéses jóidőre való tekintettel megejtettük a szokásos éves tavaszi nagy autótakarítást :) A glancolás után egy kis kirándulás.. :)
Ami jó, az jó :)

>> AutóápolásKristyon // Alfa 156 SW 1.9 JTDm // 2012-03-11

Tegnap kicseréltem a kerekeket és a szőnyegeket nyárira, illetve kiporszívóztam.

Mai napon végre rászántam magam, hogy kezelésbe vegyem a belteret. Piri sajnos emlékeim szerint október óta nem látott porszívót, szóval szinte már kaotikus volt a belső helyzet. Kikerültek a gumiszőnyegek is. Műszerfalat portörlővel tisztítottam, majd következet az alapos porszívózás. Beletelt vagy 1,5 órámba, de az eredmény magáért beszélt. Határozottan kellemesebb légkör alalkult ki odabent :) A textil szőnyegek a mosógépben landoltak, 60 fokon kiletek mosva, most szinte újnak hatnak :) Ragasztottam a hátsó szőnyegek aljára tépőzás darabokat (kampós felületet), ami helyén tartja majd őket, nem fognak elcsúszkálni.
Maradt még időm, így kimostam az ajtók kívülről nem látható felületeit és a gumitömítéseket...holnap jön a fürcsi :P

>> Autóápolásadmirális // Alfa 156 SPORTKIT 1998 // 2011-04-04

A kocsi elejéből kopogást hallottam kormányzáskor alacsony sebességnél. Már azt hittem, eljött a féltengely cseréjének ideje, de a szerelőm teljesen mást állapított meg. Egy hosszú listát írt a cserélendő alkatrészekről:
-2 db alsó lengőkar
-1 db féltengely gumiharang
-1 db axiál csukló
-1 db kormány gömbfej
-stabilizátor rúd

Ha már szét lesz szedve, bekerülnek az új első lengéscsillapítók, Monroe márkájúak, plusz a torony szilentek. Utána futómű beállítás. Az Érdi Teamhez viszem a XV. kerületbe, mert az őszi beállítással elégedett voltam.

Kirándultam egyet, a tetőn vittem a biciklimet magammal.

Elvittem a gumisomhoz a nyári szettet, hogy cserélje le a télieket.

>> Autóápolásmesa // Alfa 156 2.0 TS 16v Selespeed // 2011-04-03

Ma gyönyörűen sütött a tavaszi Nap. El is kellett vinnem az ötvenhatost a Budai zöldbe, friss levegőt szívni. Ahogy haladtunk az erdei úton, megpillantottam a napellenzőt hogy megfogta a szmog. Ezért levettem őket és samponos vízben tisztára varázsoltam.
Jut eszembe, útközben egy piros GT-vel találkoztunk, benne egy pár, a rendszám német, vigyorogtak,integettek ők is! Úgy tűnik, más alfásnak is hasonlóan jár az esze :D

>> Tuning és extraG-Burt // Alfa 145 1.6 boxer "PIRI" // 2011-03-15

Pénteken elérkezettnek láttam a napot arra, hogy végre megszabaduljak az enyhén rozsdás acélfelniktől:) (no csak őszig:) Bepakoltam a korábban beszerzett alufelniket és a hozzájuk tartozó gumikat (2 darab), valamint a kerékcsavarokat és útrakerekedtem. A XVI. kerületben találtam gumist, akinél volt megfelelő gumi is:) Az üzlet megköttetett, mindenki örül, a dög meg szépül:D Egy aprócska probléma van a nyári kerekekkel, h baromi zajosak, de simán megszokható. Először kerékcsapágyra gyanakodtam, de mivel mindegyik jó állapotban van, ezért más nem lehet csak a gumik:(

>> EseményKGBMAN // Alfa Spider / GTV 3.0 V6 12V // 2010-03-22

Itt a jó idő végre, jön a tavasz. Én pedig ismét fedél nélküli lettem, mármint ami a kocsit illeti. Eljött az ideje hogy a télire felszerelt keménykedő keménytető lekerüljön és teret engedjen a vászonnak. Így ennek okán ma ismét nyitott tetővel autózhattam, ráadásul egy kellemesnek mondható távot. Annyi kihagyás, nélkülözés és elvonási tünet után végre eljött a nap, amikor fejem felett a kék éggel autóztam miközben a V6-os motor duruzsolt elől, a kipufogó csodás baritonnal dörmögött hátul, néhány erősebb futamnál átváltva a lágy baritont erős harsonaszóra. Isteni volt újra érezni ahogy a reggeli szél cirógatja a hajam és a fuvallaton túl mintha azt suttogná a fülembe: „Ezt hiányoltad, nem? Erre vártál oly régen, élvezd hát.” És mint minden évben mióta ezzel az olasz makrancos hölggyel várom a közös tavaszodást úgy most is letörölhetetlen mosoly ült ki az arcomra. Még akkor is bamba kölyökkutyaként vigyorogtam amikor már régen a ház előtt parkoltam. Így, széles mosollyal az ég felé nézve köszöntöttem én idén is a tavaszt, de szerintem sok benzinvérű cartárs van ezzel még így. Aki pedig eddig soha nem próbálta milyen érzés mindez, az sürgősen próbálja ki. :)

>> EgyébHakuna // Alfa 33 1,4 - 1990 // 2008-04-22

Tavasz Veszprémben

>> EgyébRicoe156 // Alfa 146 1.6 TS 16V // 2008-02-24

Bízva, hogy több hó nem lesz feldobatam a kerekeket:)))))
Hááát nagyon tetszik....akarom mondani ááááááááááááááá nagyon dögös lett tőle:))))