Blog >> került

>> EseményFater (Norbi) // Alfa 147 1.6 TS (120 Le) // 2017-12-05

A ragyogó napsütésben a hídra felvezető út (világos asztalt) egy részre, konkrétabban a kanyarodó felfelé menő ívben le volt fagyva. Ez ahhoz pont elegendő volt, hogy az autó megcsússzon és a szomszéd sávkorlátjába belemenjen. Az autó bal első sárvédője megszűnt létezni, a kerék kitört, a vezető oldali első ajtó kivetkőzött (mintha meghámozták volt látszott az ajtóban a merevítés) és a kocsi mozgásképtelenné vált. A rendőrség kijött helyszínelni a korlát sérülése miatt (mivel az az M6-os felett van) és azonnali hatállyal kivonták a kocsit a forgalomból... Hát ez lett a vége az alfás történetünknek.

>> EseményFater (Norbi) // Alfa 155 1.7 TS // 2009-03-05

November végén meghirdettem az autót eladásra itt az amorén és a használtautón is.
Az eladás okai:
- szelepek és a motor rendbetétele (kb. 350 ezer km volt már benne)
- hátsó lengéscsillapító csere
- fékek cseréje
- kellett egy olyan autó, amivel a szüleim telkére fel tudunk menni és ki is tudunk menni vele Oroszországba a rokonokat meglátogatni.
- kisgyermek miatti nagyobb csomagtér (kutyaháló beszerelése után kb. 1 m3-es hely áll rendelkezésre) .
A hirdetésre két hétig semmi, majd 3-an is bejelentkeztek és 1 illető el is jött Dunaújvárosból megnézni a kocsit. Utánuk 2 órával Pécsről is jöttek, hogy azonnal vinnék a kocsit.
December 13-án délután kettőkor könnyes búcsút vettünk a járműtől és roham léptekben keresni kezdtük az utódod - sajnos nem alfát, mert nincs nagy csomagterű kombijuk..., illetve nekem még drága a 159 SW :((
Még karácsony előtt meg is lett a családi mobil egy Peugeot 307 break személyében. Kissé szokatlan még (jóval gyengébb, és kicsvel keveset fogyaszt) az egész, főként az elektronikus gázpedál zavar - nagyon lassú! Már mentünk vele 2000 km-t, tréningezünk az oroszországi nagy útra.