Blog >> 159 >> ablakemelő

Múlt héten az autó egy check engine kíséretében jelezte, hogy rákívánt egy új lambdaszondára a katalizátor elé, szerelő megrendelte, majd mire mentem volna hozzá a bal hátsó ablakemelő szerkezet is jelezte, hogy elege van a munkából és egy reccsenés kíséretében kimúlt. Egy füst alatt orvosolva lett mindkét dolog, Bosch szondát kapott és Magneti Marelli ablakemelő szerkezetet.

Km: 170600

>> SzervizNGC // Alfa 159 2.0 JTDm SW // 2017-07-17

Tegnap délután széthullott a jobb hátsó ablakemelő szerkezet. Kíváncsiságból szétszedtem, de amennyire láttam, minden a helyén volt, kivéve egy kis műanyag darabot, ami letört. Cserélve lett a bovden orsó, a bovdenek és a csúszka.

>> Szervizmagento // Alfa 159 SW 1,9 JTDm progression // 2014-05-26

Vásárlás után néhány nappal a kora délutáni órákban beültem az autóba egy rövidebb út erejéig. Meleg, 30 fok... gondoltam leengedem az összes ablakot, hogy gyorsabban tudjam lehűteni az utasteret. Lefelé még csak lement mind, de mikor fel akartam húzni, a két hátsó ajtó felől csak recsegést hallottam. Lent maradt, mind a két hátsó, egyszerre. Autóvillamossági szaki az utcában lakik, elvittem, séta haza - mint kiderült mind a két szerkezet megadta magát, a költség (számlával) 53e forint.
A hibát annak tulajdonítom (mivel mindkettő egyszerre esett össze), hogy az elmúlt években a hátsó ablakok nem igazán lehettek használva.