Blog >> műanyagápolás

>> AutóápolásPZ147 // Alfa 147 1.6 TS // 2015-08-21

Múltkor amikor levettem a huzatot a kocsi üléseiről egy kicsit meglepődtem, hogy megül a por bennük. Ezért a 4 napos hétvégére terveztem egy nagyszabású kárpittisztítást.
Kiszereltem az üléseket, majd neki estem szőnyegtakarító géppel. Az első képen még porosan, a másodikon már kitakarítva.
Nem hittem a szememnek milyen sárlét szívott ki a porszívó, az anyós ülésbe pedig kávé is volt.
Az ülések szürke színe kb 2-3 árnyalatot sötétedett, az eredmény szemmel látható lett.
Szőnyegtisztítószer: 700Ft
Öcsém segítségével kipróbáltuk a "Mágikus koszradírt" is.
Mivel nem tudtam beszerezni a Sonax tisztítóradírját, így alternatív megoldásnak vettem egy dm márkás cipő koszradírt (teljesen ugyanaz, csak olcsóbb, 450Ft :-) )
Jelentem Működik!!!
Nagyon szépen meg tudja takarítani a műanyag felületeket, kipróbáltuk a tetőkárpiton és a kalaptartón is, ezekből is szépen kihozta a kosz foltokat. A kormányon volt a leglátványosabb, én már azt hittem kikopott a bőr kormány, pedig csak koszos zsíros volt.
Radírozás után a fekete műanyag kapott egy kis szilikont és máris teljesen újszerű lett.
Összességében azt hiszem már ráfért egy ilyen takarítás a kocsira, tény hogy volt vele meló, de mégse került 15-20000Ft-ba mintha elvittem volna egy autómosóba.

>> AutóápolásNeoEx48 // Alfa 156 1.6 TS // 2011-04-24

Eljött az ideje a küldő műanyagok ápolásának. Fekete pigmentes műanyagápolóval az összes külső elemet ápoltam, de igazán látványos változást az ablaktörlők alatti műanyag elemeken lehet megfigyelni. Nagyon ki voltak már fakulva, nagyon látszott rajtuk hogy elütnek a kocsi többi műanyagának a színétől. Most a felújítás után pedig pont ugyanolyan színűek mint minden más.