Blog >> zaj

>> Tuning és extraJulesTS // Alfa 156 1.8 TS // 2017-12-13

A hifiből már egy ideje sípolás hallatszott. Gyújtás ráadásakor addig sípolt amíg az AC ment. Így visszagondolva, kb az AC csere óta lehet ez a zaj. Most volt egy kis időm foglalkozni vele, utána olvastam kicsit a témának (generátor zaj). Átkábelezéssel nem akartam foglalkozni, elkezdtem az RCA kábeleknél vizsgálódni. Be is jött az itt említett földhurkos dolog: https://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_post_231849.html
Lehúztam az összes RCA-t az erősítőről és csodák csodája teljesen eltűnt a sípolás. Visszadugtam a bal elsőt, nincs zaj, visszadugtam a jobb elsőt, nincs zaj, visszadugtam a mélynyomó RCA kábelének egyik csatlakozóját és megjött a sípolás. Még egy kicsit próbálgattam és odáig jutottam, hogy ha mindkét kábel legalább egy-egy csatlakozója be van dugva, akkor sípol. Megoldás: az egyik kábelen elcsíptem az árnyékolást mindkét csatlakozónál. Viszlát sípolás! :O)

 
>> SzervizÁdi_3900 // Alfa 156 SW 1.6 // 2014-09-27

Olajcsere minden szűrővel, beleértve pollenszűrőt. És hajtóműolaj csere is, ha már arra jártunk.
Kiderült, mitől zenél az egyik kerék néha, valami lemez beleért a fékhez; visszekerült a helyére. És a motortértből időnként jövő gonosz hang forrása is meglett: kipufogórendszer egyik tartója tört szét; gyári cserét megrendeltük.