Blog >> pollenszű

>> SzervizGTPeti // Alfa 156 Sportwagon 1.9 JTD Novitec // 2015-02-17

Az imént a 156 topicban a belsőlevegő-keringtetésről volt szó.
Ha ez nem működik, akkor vagy a flappantyú nem zár rendesen, vagy a motorja nem működik. (Leégett, kontakthiba vagy a vezérlő hibás.)

Az MK1-nél a motortér felől van a pollenszűrő. Ott ha kiveszed, akkor jól lehet látni az alatta lévő záróflappantyút. Ez "torlaszolja el" az utat ha belsőlevegő-keringtetésre kapcsolsz. (Ha ez a lapát szorul, akkor értelemszerűen nem működik rendesen a BLK.)

A flappantyúk helyzetét MES-sel és módosított KKL-kábellel lehet "kézzel is" változtatni.

Én a pollenszűrő berakásakor mindig körbe szoktam nyomni szilikonnal, mert mind a szűrő, mind a ház nyeklik-nyaklik. Valahogy nincs az az érzésem, hogy az a perem jól tömítene. Vagyis akkor nem a szűrőn keresztül szívja a levegőt, hanem mellette. (Egy pár mm-es résnek jóval kisebb az ellenállása, mint a papírbetétnek.)
Pollenszűrőnél, már csak légszűrőt utálok jobban cserélni. :)

>> Szervizystuc // Alfa 156 SW 2.4 JTD M-JET 20V // 2015-02-06

Fura, fémes hang kezdett hallatszani a motortérből. Elgurultam Zé.-hez, hogy kiderüljön a probléma okozója. Gyorsan meg is lett a hiba, két darab feszítő görgő lett cserélve. Valamint mivel tavaly elmaradt, kicseréltettem a pollenszűrőt is.

>> SzervizMr. Z // Alfa 166 2.5 V6 24V // 2015-01-17

Kicseréltem a pollenszűrőt, mert az olajcserénél azt elfelejtettem venni, természetesen aktív szenes került bele. Csere idő 10 perc, nekem 30 perc, de csak mert minden helyet átmosok letisztítok, az is kap műanyagápolót amit nem is látni :)