Blog >> v6 >> pillangószelep

>> SzervizAbarai // Alfa 156 2.5 V6 24V // 2019-09-21

Újabb várpalotai vendégszereplésen van túl a jó digó. Most az volt a hisztije, hogy a pillangószelep nem nagyon követte a gázpedált. Volt, hogy idegtépően hosszú hatásszünetet tartott, mielőtt kinyílt, volt, hogy a motorfék és a padlógáz között nem volt átmenet. Mondhatni, nem volt gáz. Egyik se vicces.

Mint Dr. Csöri kiderítette, a fojtószelep motorja adta be a kulcsot. Természetesen csak kompletten árulják, és az új ára vetekszik egy lepukkantabb 156-éval. Bontott darab váltotta a döglöttet, az új ár töredékéért. Sose örültem még ennyire annak, hogy lett gáz.

Szegény alfistát az ág is húzza: Várpalotára menet összeszedtem egy csavart is a bal hátsóval. Amíg odaértem, nem okozott érezhető változást, másnap reggelre viszont leeresztett a gumi, ahogy kell. Öröm az ürömben, hogy épp jó helyen történt. Csöri ezt is befoltozta.

Kilométeróra állása: 203 100

PS.: Épp ma van 5 éve, hogy V6-tal járok. Meló után bontok is egy sört a következő 50-re. :)

>> Autóápolásgecsa // Alfa 159 3.2 V6 Jts Q4 // 2018-04-13

Egy kis takarítás ráfért már. Szerintem szépebb lett. :) Kettő kép előtte, kettő utána. Mehet a helyére.

Abban korban van a nagyvad, hogy ilyen problémák sajnos előfordulhatnak már nála. Dr. Zé. ( ki más?? ) helyére tette a csurgatást egy kiegyenlítő-tartály és klf. vízcsövek cseréjével. Megpucolta a pillangószelepet is, mert jó dzsuvásnak tűnt. Sokkal harapósabb a verda, jóval közvetlenebb lett a gázreakció. Hurrá!