Blog >> lengőkar >> felső

-hosszbordás-szíj: 5.500.- Bosch
-Jobb felső lengőkar: 13.000.-
-EGR szelep tisztítás
-légtömegmérő tisztítás
-merevítő fixálás
-turbónyomás szabályzó beállítása
-hibakódok törlése
+munkadíj: 25.000.-

>> Szerviztipoatti // Alfa 166 2,4 JTD Progression // 2011-08-15

Hosszabb ideje hallgattam már elölről az éktelen csattogást, mormogást - jóféle olasz "zenét". Mivel nem vagyok oda különösebben a digó muzsikáért, inkább - lehetőség lévén - cseréltettem a bal felső lengőkart ( hibátlan állapotú bontott gyári került be ) és a stabilizátor pálcákat ( kutyacsontokat ) - nem először. A héten cserélve lesz a jobb első rugó is... A szakmunkát Alfater végezte!

>> SzervizFerko // Alfa 156 SW 2.4 JTD M-JET 20V // 2011-07-15

2011.07.15-én a két felső lengőkart ki kellett cserélni. Eléggé nyekergett már a szilent, de a lengőkarok is megérettek a cserére.

km.: 142.050

>> Szervizadmirális // Alfa 156 SPORTKIT 1998 // 2011-06-15

Tegnap ott hagytam a kocsit a szerelőmnél, aki kicserélte a felső lengőkarokat. Ez már az előző látogatásomkor is kívánatos lett volna, mert nem csak az alsókon voltak rosszak a gömbfejek, hanem a felsőkön is. Úgyhogy a múltkori futómű beállítás ára megy a levesbe:(. Abból tudtam hogy rosszak még a felső gömbfejek, hogy nagyon kopogtak, még amikor kuplung felengedés közben eljut a kerekekre az erő, akkor is bizonyos kormány állásnál tudott kopogni. Mivel a felsők nem lettek cserélve, azokra gyanakodtam egyből. Utána 2 másik szervizbe is elvittem megnézetni, ahol nem jeleztem előre nekik hogy gyanús lenne bármi, de szóltak, hogy azok a felsők szerintük lógnak. Szerelőm szerint nem is volt komoly bajuk nekik, de az viszont tény hogy most megszűnt minden zaj a futóműben a csere után, és elöl-hátul új lengéscsillapítók vannak, igazából szerintem a teljes futómű jelenlegi állapota bátran újszerűnek nevezhető.

A másik dolog ami miatt mentem, az a vezérlés és hosszbordás komplett csere mindennel együtt. Elég fájdalmas leírni, 80.000 Ft volt a vége nagyjából csak a szíjcseréknek (görgőkkel, vízpumpával). Ezt rendesen, időben a 60.000 km csere periódus szerint csináltattam meg.

Volt még motor olaj és fék olaj csere is. A fék olaj szerintem még gyári volt, már határ érték alatt volt a legutóbbi állapot felmérésen. Motor olajat 10E km-ként cserélek, de nem szoktam mindig beírni ide.

Viszont most megint hibátlan az autó igazából, és a vizsgára, ami pont egy év múlva esedékes, már nem kell komolyat költeni. Egyedül a kézifék kötelek cseréje lesz időszerű, de azok is már megvannak, vizsga előtt gondoltam beépíteni.

>> SzervizLeZo // Alfa 156 SW 1.9 Mjet // 2010-12-06

Hideg-meleg....

Termosztát. minden Alfás kedvence. Régen mérte Csöri, azt monta szerinte nem olyan rossz. Legutóbb azt mondta már rossz. Hallgattam rá.
Na meg ugye Bp-n közlekedünk. Itta sima út is tiszta luk. Be is költöztek a nyöszörgő manók. Mostanáig mert hangsebeséggel esett ki a futómű, és vele együt a két nyüszítő felső lengőkar.
Hurrá! Mutató ideális helyen, nyikorgás sehol, sőt fura mód az autó is talán stabilabb lett?!

>> SzervizBFMSE // Alfa 166 V6 TB // 2010-09-10

Megjött a két első, felső lengőkar. A Unixnál vettem, remélem jó lesz. A csere után kiváncsian mentem a próbakörre, és nagy örömömre érezhetően jobb lett az autó útfekvése, főleg a rossz úton tapasztalható a változás.

>> Szerviztipoatti // Alfa 166 2,4 JTD Progression // 2010-04-07

Fentiek javítva és cserélve lettek Zé mesternél. Jó állapotú az első futóművem a szaki szerint! ;)

>> SzervizFerke // Alfa 156 1.9 JTD SW // 2008-09-25

Csak a felső lengőkarok nem voltak eddig cserélve. Most eljött az ideje...