Nagyon klassz! Kár, hogy a korabeli vonal térképét nem tette be, de azt itt megtalálni korábban, mert már volt róla szó. Lehet el is kellene neki küldeni, hogy egészítse ki vele az írást. :)
- Az első kép Pestimre-felső vasúti megállóhelynél készült. A mögöttes vágány már a MÁV üzemeltetésében van. Mivel ezen a vágányon egyirányú forgalom volt kitérőkkel ezért ha jól látom a "stafétabotot" adja át az egyik járművezető a másiknak. Csak az mehett az adott szakaszon akinél a bot volt. Így kerülve el, hogy két szerelvény egymással szemben közlekedjen egy vágányon.
- A második a Fehér úton készülhetett.
- A harmadik kép a Fradi pálya mellett állva a SOTE irányába készült. Az 50-s villamos még járt, de már készült a metró is.
- A negyedik képen ahol a villamos van, ott ma a Rákoczi (Lágymányosi) híd lehajtója van.
- Az ötödik képen ha a villamos a Mester utcában áll. Ha a kitérőn jobbra fordulna, akkor a Hungária krt. felé menne. Most a Lurdy ház van kb. ezen a területen.
1.: Üllői út, kontra Ecseri út, előttünk épült meg a metrólejáró.
2.: Valóban a Ferenckörút / Üllői út kereszteződése egy metrós kiadványból, vagy a metrót bemutatóból.
3.: Ez meg tényleg Rktúr vkp. :-)
- Az első kép az Üllői út Ecseri-Bihari út kereszteződése a Határ út iránából fotózva.
- A második az Üllői út és a József - Ferenc krt kereszteződése.
- A harmadik, pedig valóban a rákoskeresztúri buszvégállomás.
Tavaly ültem, jártam egy ilyenen, amit a miskolciak felújítottak, vagyis az ottani tömegközlekedés-történeti csapat vagy egyesület. Ugyan csak álló helyzetben volt kiállítva Szentendrén, de nekem tetszett. De a jó kis 180-as széria is tetszik, most is el tudnám képzelni a 7-es vonalán őket :) :)
Talán Pestlőrincen a Dolgozó utca környéke,ott vannak ilyen házak,Békás biztos nem,mert ott 10-esek vannak és más a panel típusa. Ez a fajta 69-70-ben ment.