hűűű, a Latte Macchiato nagyon jól néz ki :) na persze a többi is :)
grat, és üdv :)
KávégépesLaca2018-01-07 11:50:03 // 475
Csabi2018-01-07 11:46:00 // 474
Üdv mindenkinek!
A sok autós topic között igazi gyöngyszem ez, köszi érte! :)
Egy éve főzök karos kávéfőzővel(Catler 8013), 20-25 fajta kávét kipróbáltam, és rájöttem, hogy a 100% arabica , single origin kávék nem az én világom...Valószínűleg tartom, hogy nem találtam meg az én elképzeléseimnek a megfelelőt. Gondolom a robusta hiánya miatt :)
Adódik a kérdés, ki mire esküszik eszpresszó vonalon?
Az eddig kipróbált kávék közül a
-Pellini N°9
-Lavazza Espresso Cremoso(lila) , nagyon jó csokis utóízzel,(nekem erős)
-Inpunto Italiana
vált be.
Szóval kinek mi? :)
Pár kép:




A sok autós topic között igazi gyöngyszem ez, köszi érte! :)
Egy éve főzök karos kávéfőzővel(Catler 8013), 20-25 fajta kávét kipróbáltam, és rájöttem, hogy a 100% arabica , single origin kávék nem az én világom...Valószínűleg tartom, hogy nem találtam meg az én elképzeléseimnek a megfelelőt. Gondolom a robusta hiánya miatt :)
Adódik a kérdés, ki mire esküszik eszpresszó vonalon?
Az eddig kipróbált kávék közül a
-Pellini N°9
-Lavazza Espresso Cremoso(lila) , nagyon jó csokis utóízzel,(nekem erős)
-Inpunto Italiana
vált be.
Szóval kinek mi? :)
Pár kép:




KávégépesLaca2018-01-07 11:35:52 // 473
2012-ben 2. helyen végzett az év kávéja megmérettetésen.
80% arabica és 20 % robusta arányú keverék kávé...
'88-92 fokos vizet produkáló vízhőfokkal jön ki az íze....
Sajnos az is ide tartozik, hogy 9 bar nyomást is igényelne...
Főzés elött azért is érdemes csapolni hogy, ne a hőcserélőben "álló" vízzel készüljön a kávéd.
Mindenképpen mérj kifólyó hőfokot üresen, és kávéval is.
80% arabica és 20 % robusta arányú keverék kávé...
'88-92 fokos vizet produkáló vízhőfokkal jön ki az íze....
Sajnos az is ide tartozik, hogy 9 bar nyomást is igényelne...
Főzés elött azért is érdemes csapolni hogy, ne a hőcserélőben "álló" vízzel készüljön a kávéd.
Mindenképpen mérj kifólyó hőfokot üresen, és kávéval is.
WarbiRunner (Gyuri)2018-01-07 11:04:05 // 472
Na ja, de a Gaggia az gyárilag túl tudja tolni a hőfokot. Más kávéknál ez jött be, hogy csapolok egy kicsit amivel hűtök a vizen. A keserű ízre hajlamosak így jók. Ez meg sehogy. Nagyobb hőfokon elviselhető de nem jó :-) Szóval lehet GT-nek lesz igaza, ez a kávé kuka. Megy a komposztba :-S
AlfaWatch2018-01-06 20:50:16 // 471
Sztem nem kell csapolni elotte.nagy hofokkal mehet neki.ha 100% arabika az birja a hot. En a daraloval nem jatszok.25 sec 2-2.5 cl megvan akkor ok. A hofok a gond, de nem vagyok barista csak alfas orakeszito😉.
GT Ɨ|ѯ2018-01-06 19:52:58 // 470
Küld vissza és olasz / pörkölésű / kv-t fogyassz akkor nm szaladsz bele ilyenbe...
WarbiRunner (Gyuri)2018-01-06 18:17:58 // 469
Kérdésem volna, hátha valaki tudja, hogy hol a problem. A Pacificcaffé-tól rendeltem Pin Up Espresso - t, amit dicsérnek többen. Egyszerűen nem bírok vele, mindenhogy savanyú. Van amikor egész durván, mintha citromlé lenne benne, van hogy tompább. Talán magasabb hőfokon (értsd: nem csapolok vizet főzés előtt) valamivel jobb. Őrlés finomsággal semmi nem változik csak a crema színe. De az sem közelíti meg a rendelésem mellé ajándékba küldött dark roast kávét. Én rontok el valamit, vagy a kávé nem tuti?
GT Ɨ|ѯ2018-01-03 17:34:35 // 468
AlfaWatch2018-01-03 07:24:12 // 467
WarbiRunner (Gyuri)2018-01-02 22:12:45 // 466
Azért itt még nem járunk, de szeretem nézni ahogy lejön. Ez a nyitott szűrő amúgy csak látvány, vagy funkciója is van?
Mondjuk az még messze van, hogy szimpla szűrővel hasonló eredményt hozzak össze mi t a képen . Van hogy csak magamnak is inkább lefőzök egy duplát, mert annyival jobb. Vagy kiöntöm az egyiket, vagy dupla ristretto. :-) Nem gyakran , mert pazarlás, de van hogy nem birom megállni :-)
Mondjuk az még messze van, hogy szimpla szűrővel hasonló eredményt hozzak össze mi t a képen . Van hogy csak magamnak is inkább lefőzök egy duplát, mert annyival jobb. Vagy kiöntöm az egyiket, vagy dupla ristretto. :-) Nem gyakran , mert pazarlás, de van hogy nem birom megállni :-)
Jimmi T.2018-01-02 19:15:34 // 465
WarbiRunner (Gyuri)2018-01-02 18:32:25 // 464
Ezt szeretjük. Kicsit retro, de jó belőle inni. Egy machiato pedig nagyon jól tud kinézni benne, ha a gőzölt tejre főzöm rá az espressot.
Főzés közben is szép látvány, amikor mindent jól eltalálok és szinte csak crema folyik le, a csészében válik kávévá. Az olyankor sikerélmény :-)
Főzés közben is szép látvány, amikor mindent jól eltalálok és szinte csak crema folyik le, a csészében válik kávévá. Az olyankor sikerélmény :-)
Jimmi T.2018-01-02 15:26:03 // 463
ezek voltak a legjobb poharak :-) bár anyukám nekem félgömb alakú jénaiban adta.
amikor a városunkban tavalyelőtt nyílt egy módos kávézó , a tulajhölgy beszerzett nekem egy olyat :-)
amikor a városunkban tavalyelőtt nyílt egy módos kávézó , a tulajhölgy beszerzett nekem egy olyat :-)
KávégépesLaca2018-01-01 19:24:24 // 462
Menni fog az, több fajta tejjel is próbálkozz. A tej fehérje tartalmát érdemes nézni, nem a %-os jelölést.
GT Ɨ|ѯ2018-01-01 17:28:12 // 461
WarbiRunner (Gyuri)2017-12-31 17:13:50 // 460
GT Ɨ|ѯ2017-12-31 08:54:42 // 459
GT Ɨ|ѯ2017-12-29 17:36:12 // 458
Jimmi T.2017-12-27 19:43:38 // 457
Jimmi T.2017-12-27 10:55:12 // 456
GT Ɨ|ѯ2017-12-26 15:52:57 // 455
GT Ɨ|ѯ2017-12-25 10:05:14 // 454
GT Ɨ|ѯ2017-12-24 13:51:14 // 453
GT Ɨ|ѯ2017-12-24 08:48:57 // 452
GT Ɨ|ѯ2017-12-24 08:45:51 // 451
megkóstolós:-)
KávégépesLaca2017-12-22 20:27:16 // 449
KávégépesLaca2017-12-22 20:26:07 // 448
Na ez nem sikerült :(
KávégépesLaca2017-12-22 20:25:34 // 447
href='http://https://nuus.hu/unatkozom/erotika/1222/durvan-aluloltozve-arulja-a-kavet-sajat-kavezojaban-a-vilag-elso-monokinis-baristaja/' target='_blank'>Kávét valaki ? :)
Zsolt1552017-12-20 12:14:25 // 446
A háttérkép is király! :-))
Jimmi T.2017-12-20 10:47:33 // 445
Jimmi T.2017-12-19 14:40:53 // 444
nem olvastam végig, csak az elejét.
cirrózis nem érdekel , ha jönnie kell hát jöjjön
infarktusom már megvolt és 2-es cukorbeteg is vagyok.
ennek ellenére azért napi 5-6 lemegy :-)
cirrózis nem érdekel , ha jönnie kell hát jöjjön
infarktusom már megvolt és 2-es cukorbeteg is vagyok.
ennek ellenére azért napi 5-6 lemegy :-)
Kazes☻2017-12-19 09:07:00 // 443
Jimmi T.2017-12-14 10:18:35 // 442
mellette a doboza . Bezzera . Giulia volt kinézve és Magica lett
egy hosszú hosszú folyamat végén :-)
egy hosszú hosszú folyamat végén :-)
Föckös2017-12-14 08:49:34 // 441
EZ A KÁVÉFŐZŐ EGY MASTERWORK!
(szinte nem is merek ide írni, csak egy xaros pellini 9est hörpintettem le egy percce...)
(szinte nem is merek ide írni, csak egy xaros pellini 9est hörpintettem le egy percce...)
Jimmi T.2017-12-13 19:05:28 // 440
GT Ɨ|ѯ2017-12-13 18:53:48 // 439
Jimmi T.2017-12-12 11:31:47 // 438
GT Ɨ|ѯ2017-12-10 08:31:21 // 437
GT Ɨ|ѯ2017-12-10 07:40:27 // 436
hát ez nem ám semmi...volt:-)
Zsolt1552017-12-09 20:19:25 // 435
GT Ɨ|ѯ2017-12-09 12:33:35 // 434
GT Ɨ|ѯ2017-12-06 08:49:36 // 431
köszi, jó lesz akkor is van itthon utánpótlás:-)
Jimmi T.2017-12-05 18:11:08 // 430
AlfaWatch2017-12-04 20:50:23 // 429
Simán lehet. Évek óta nem jártam az indexen. (ott fortissimo néven voltam/vagyok,,,)
WarbiRunner (Gyuri)2017-12-04 20:25:39 // 428
Ő azonos a kávéjirzón, index kávéológián törzstag Paljoc-cal?
AlfaWatch2017-12-04 20:17:36 // 427
Szo szerint Alfas watch😉
AlfaWatch2017-12-04 20:16:50 // 426
En Encsrol vagy Miskolcrol tudok az etterembol. Csak tavasszal jarok Miskolc tersegeben☹.amugy nem tudom, hogy honnet.
A Bagirat meg a budapesti 7.keruleti Cirkuszbol szoktam venni. Ok szerintem postaznak is.
Amugy sokszor szokott Pall&Yotz kavem is lenni.ot is tudom ajanlani http://www.pallyotzcoffee.hu
A Bagirat meg a budapesti 7.keruleti Cirkuszbol szoktam venni. Ok szerintem postaznak is.
Amugy sokszor szokott Pall&Yotz kavem is lenni.ot is tudom ajanlani http://www.pallyotzcoffee.hu
A hozzászólásokért az Alfa Amore készítői nem vállalnak felelősséget.