Caffé Varanini : tizes
Nagyon sima, kellemesen csokis, egyszóval tuti:-)
GT Ɨ|ѯ2017-11-30 17:32:00 // 409
Kazes☻2017-11-30 08:59:48 // 408
Kérlek szépen...! :)
GT Ɨ|ѯ2017-11-30 06:09:56 // 407
ez a 4-es jöhet...(ne)..:-)
Don Vito2017-11-29 22:11:03 // 406
GT Ɨ|ѯ2017-11-29 16:54:09 // 405
Kazes☻2017-11-28 23:28:45 // 404
Saját gépről a Tallózással feltölteni, majd a szövegdoboz alatt megjelenő képnél lévő ikonra kattintva betenni. Link esetében pedig vagy a szövegdoboz felett lévő kép ikonra kattintva , vagy a gémkapocsra kattintva és elnevezve... a B, I, U(aláhúzva) S ikonok mellett. :)
Don Vito2017-11-28 23:16:38 // 403
Saját gépről... majd amikor nem ment, feltettem a saját oldalamra is (mivel az oldal szerint "az Amore szerverére feltöltött képek" kezelése egyszerűbb - másnak), a link megjelent, de ha jól látom, nem mutat sehová :(
Kazes☻2017-11-28 22:06:12 // 402
Saját gépedről? Netről? Mi a terv...?
Don Vito2017-11-28 21:32:38 // 401
Ami a jelek szerint nem sikerült... :(
Hogyan szúrtok be kis képet ide?
Hogyan szúrtok be kis képet ide?
GT Ɨ|ѯ2017-11-28 20:00:01 // 399
Közelítünk-közelítünk lassan azért az ESPRESSO-hoz, forza:-)
WarbiRunner (Gyuri)2017-11-28 09:29:20 // 398
A cikk jól mondja :-) Az őrlési minőséget nincs mihez hasonlítanom, de a többit jól megfogalmazta. És gyárilag olyan beállításra volt téve, ami kb jó is volt. A mennyiségen kellett állítanom, az őrlemény finomsággal végül ugyanoda visszajutottam, ahol volt :-)
Lehet ezt már csak beleképzelem, de finomabb a végeredmény mint eddig bármivel. Sok helyen olvasható, hogy az őrlő legalább olyan fontos, mint a főző. És ez nagyon igaz! Ezért is ruháztam be inkább erre most.
A Gaggia-val jól dolgozik együtt, stabil a minőség ami kijön. Most azt érzem, hogy a főző lett picit a gyenge láncszem, annak is a hőstabilitása. A kávé keserűsége változik a jó és a khmm... necces kategória közt :-)
Gondoltam, hogy túl finom az őrlemény, de nem, durvítva elmegy a crema, elmegy az íz, marad a néha keserű utóízzel lejövő espresso. Szóval a tippem, ha jól gondolom, a magas hőfok.
Télen kap egy kontrollert, végülis van hozzá mindenem.
Lehet ezt már csak beleképzelem, de finomabb a végeredmény mint eddig bármivel. Sok helyen olvasható, hogy az őrlő legalább olyan fontos, mint a főző. És ez nagyon igaz! Ezért is ruháztam be inkább erre most.
A Gaggia-val jól dolgozik együtt, stabil a minőség ami kijön. Most azt érzem, hogy a főző lett picit a gyenge láncszem, annak is a hőstabilitása. A kávé keserűsége változik a jó és a khmm... necces kategória közt :-)
Gondoltam, hogy túl finom az őrlemény, de nem, durvítva elmegy a crema, elmegy az íz, marad a néha keserű utóízzel lejövő espresso. Szóval a tippem, ha jól gondolom, a magas hőfok.
Télen kap egy kontrollert, végülis van hozzá mindenem.
Jimmi T.2017-11-27 17:43:56 // 396
Ó az is . Olyan faszául kezelhető hogy csak na. Könnyen és nagy tartományban állítható . Ma reggeltől nagyon komoly kávékat főzök !!!
WarbiRunner (Gyuri)2017-11-26 20:19:40 // 395
Korrekt kis gépnek néz ki ez is :-)
KávégépesLaca2017-11-26 19:05:38 // 394
Mi az F64 evot használjuk :) nagyon jó kis örlő
GT Ɨ|ѯ2017-11-26 13:09:02 // 393
Caffé A. Nannini : 10/10
igen Alessandro Nannini !:-)
/ Semmi sznobság, egyéb fa..ság /
Jól tette,hogy '89-ben átvette a céget az öregtől, a Miscela classica lett most felbontva a másikat majd később.
Tények: tökéletes íz, kicsit erős de a klasszikus, brutális erős krém a 2 kiskanál cukrot kükön-külön megtartotta vagy 10 mp.-ig.Igaz csak a kis fostalicska amatőr Delonghimon toltam át de csalódásmentes espresso volt.
igen Alessandro Nannini !:-)
/ Semmi sznobság, egyéb fa..ság /
Jól tette,hogy '89-ben átvette a céget az öregtől, a Miscela classica lett most felbontva a másikat majd később.
Tények: tökéletes íz, kicsit erős de a klasszikus, brutális erős krém a 2 kiskanál cukrot kükön-külön megtartotta vagy 10 mp.-ig.Igaz csak a kis fostalicska amatőr Delonghimon toltam át de csalódásmentes espresso volt.
Jimmi T.2017-11-26 10:42:33 // 392
Én úgy gondoltam hogy erre a hátralévő időmre egy
Mahlkönig Vario Home V3
lesz a segítőm .
Nem olvastam tesztet ,semmi sznobéria, meghallgattam azt akinek ilyen a kisebbik gépe a kávézőjában , és imádja !
Mahlkönig Vario Home V3
lesz a segítőm .
Nem olvastam tesztet ,semmi sznobéria, meghallgattam azt akinek ilyen a kisebbik gépe a kávézőjában , és imádja !
WarbiRunner (Gyuri)2017-11-25 21:57:44 // 391
Ja és az az ide-oda domborodó burkolata, bárhogy tapogatom, fém.
WarbiRunner (Gyuri)2017-11-25 21:54:42 // 390
Köszi :-) Ezt nem tudtam, de annak fényében, hogy kb 5x ennyibe kerül egy Fiorenzato, nem is értem hogy adhatják ennyiért. Amivel nem tudok betelni, azok az apró műszaki megoldások, amiktől ez egy zseniális kis gép. Eleve van egy mágnessel becuppanó szoknya a fóző karnak, ez tartja a kart. Két méret, cserélhető. És csak apróság, de ha kicuppantom a helyéről a szoknyát, és kicserélem (vagy visszateszem), a gép felébred sleep-ből.
Másik apróság, nem egy diszes tálca van alatta, hanem szintén mágnessel cuppan be az egyszerű műanyag gyűjtő tálca. És ami mellé megy, az ide, bele. Nem a gép mellé :-) Kicuppantom, kiöntöm, nincs koszolás.
És még van sok sok apró finomság, ami nekem teljesen hihetetlen. Vannak még gyártók, ahol a tervezők gondolkoznak :-)
Másik apróság, nem egy diszes tálca van alatta, hanem szintén mágnessel cuppan be az egyszerű műanyag gyűjtő tálca. És ami mellé megy, az ide, bele. Nem a gép mellé :-) Kicuppantom, kiöntöm, nincs koszolás.
És még van sok sok apró finomság, ami nekem teljesen hihetetlen. Vannak még gyártók, ahol a tervezők gondolkoznak :-)
GT Ɨ|ѯ2017-11-25 20:55:36 // 389
gratu!
Olvastam 1 tesztet a nyáron a második legjobb a szakértő szerint a Fiorenzato F64 E után, bár munka közben a video-n tisztábbnak egyszerűbbnek tűnt a Catler:-)
Olvastam 1 tesztet a nyáron a második legjobb a szakértő szerint a Fiorenzato F64 E után, bár munka közben a video-n tisztábbnak egyszerűbbnek tűnt a Catler:-)
WarbiRunner (Gyuri)2017-11-25 20:36:44 // 388
Gyerekek, Catler fan leszek :-) Upgradeltem az őrlőmet. Volt kézi, késes, Imat Lux. Na ezt az utóbbit szívből utáltam. Egy primitív, zajos kis izé. Telehány mindent kávéval, béna a finomság állítás. Oké, belépő szint, de 45 pénz.
Most vettem egy Catler 8030-at (Black Fridayos áron). Leesett az állam. A 21. sz-ban is tudnak gépet tervezni :-) Olyan szinten átgondolt ki szerkezet, hogy hihetetlen. Ez AZ őrlő. Nem csinál szemetet, takarítható, könnyen állítható. Nem találok rajta fogást, itt mindenre gondoltak. Ha nyomógombbal akarom indítani, lehet. Ha a főző kar betolásával, lehet. Légmentesen zár a fedele, és pici szelep is van, hogy könnyen rá lehessen nyomni. Van dobozka is hozzá (zárható az is), abba is lehet őrölni. A babtartály lezár ha kiveszem, nem szóródik ki a kávé mint pl az Imat-nál. Áhh ez egy gyöngyszem, egy nagy fellélegzés a sok 21.sz-i lom között. És szép is.
Majd lövök képet, ha a helyére került a konyhában :-)
Most vettem egy Catler 8030-at (Black Fridayos áron). Leesett az állam. A 21. sz-ban is tudnak gépet tervezni :-) Olyan szinten átgondolt ki szerkezet, hogy hihetetlen. Ez AZ őrlő. Nem csinál szemetet, takarítható, könnyen állítható. Nem találok rajta fogást, itt mindenre gondoltak. Ha nyomógombbal akarom indítani, lehet. Ha a főző kar betolásával, lehet. Légmentesen zár a fedele, és pici szelep is van, hogy könnyen rá lehessen nyomni. Van dobozka is hozzá (zárható az is), abba is lehet őrölni. A babtartály lezár ha kiveszem, nem szóródik ki a kávé mint pl az Imat-nál. Áhh ez egy gyöngyszem, egy nagy fellélegzés a sok 21.sz-i lom között. És szép is.
Majd lövök képet, ha a helyére került a konyhában :-)
GT Ɨ|ѯ2017-11-25 15:17:14 // 387
grat!
A single shot-hoz kell 1-2 év mire megközelíti az ember a szabvány espresso-t / ezt írják a profik / próbálkozom azért én is majd 2018-ra talán összejön:-)
A single shot-hoz kell 1-2 év mire megközelíti az ember a szabvány espresso-t / ezt írják a profik / próbálkozom azért én is majd 2018-ra talán összejön:-)
Jimmi T.2017-11-25 13:39:46 // 386
GT Ɨ|ѯ2017-11-25 11:55:55 // 385
Jimmi T.2017-11-24 13:55:50 // 384
és a 12 órás etapot meg kell ismételni egy teljes leürítés után. úgy hogy kávét holnap iszok az új gépem révén :-)
GT Ɨ|ѯ2017-11-23 17:45:51 // 383
Jimmi T.2017-11-23 11:55:25 // 382
Jimmi T.2017-11-23 11:38:28 // 381
Na szóval , egy srác aki tizen évig barista volt Írországban , eljött tegnap ,hogy majd segít. Feltöltöttük vízzel bedugtuk, bekapcsoltuk,feltöltötte magát . Off felirat , aztán így volt egész nap, el kellett mennie a főző füzetét elvitte tanulmányozásra.
Ma reggel bekapcsoltam elindítottam a PID-et és felfűtött, vagy háromszor átgőzöltem és várok. A gyári papír szerint ugyanis az első beüzemelés során 12 órát kell felfűtött kazánnal lennie, bekapcsolva . A PID szépen 90 °C-on tartja.
Ma reggel bekapcsoltam elindítottam a PID-et és felfűtött, vagy háromszor átgőzöltem és várok. A gyári papír szerint ugyanis az első beüzemelés során 12 órát kell felfűtött kazánnal lennie, bekapcsolva . A PID szépen 90 °C-on tartja.
WarbiRunner (Gyuri)2017-11-22 11:07:08 // 380
Ez pedig irtó komoly belül. Azta... És gondolom gyönyörű lesz :-)
WarbiRunner (Gyuri)2017-11-22 11:05:55 // 379
Hát ez gyönyörű.. :-D
KávégépesLaca2017-11-22 10:20:18 // 378
Első fontos kérdés hogy vízhálózatra kötöd, vagy ballonból veszed a vizet? Ezután ha már van víz vétel akkor jöhet az elektromos hálózatra csatlakoztatás majd bekapcs, de ne fűtésre csak víz feltöltés azaz szervíz állásra. Feltölti a vizet ezt hallani...majd hideg állapotban átforgatni a fejben és a hőcsetélőben a vizet. Amennyiben adta rendesen a vizet, jöhet a fűtésre kapcs. Érdemes minden felfűtés elött a gőzkart kinyitni ezzel is segítve a légtelenítést, majd mikör picit már jön gőz a karon elzárni. A beüzemelés nem lehet több 1 óránál. Amennyiben elakadnál keress nyugodtan, bár szerintem menni fog.
Jimmi T.2017-11-22 10:03:36 // 377
elkezdtük beüzemelni . 12 óra ? hosszú kicsit.
GT Ɨ|ѯ2017-11-21 20:16:15 // 376
Dobhatod ide is majd ha kész:-)
AlfaWatch2017-11-21 19:56:59 // 375
Nagy GRATULA!! Nagyon komoly gép! Szép kis E61 fejjel. Egyik ismerősömnek van Giottoja. Nagyon jót főz.
Én is gondolkoztam hasonló HXes E61es gépen, de igazából nálunk csak hétvégén megy. A mostani bekapcs és 10 perc múlva főzhetek fele. Aztán meg lekapcs. Majd ha nagyobb fogyasztók leszünk;)
Én is gondolkoztam hasonló HXes E61es gépen, de igazából nálunk csak hétvégén megy. A mostani bekapcs és 10 perc múlva főzhetek fele. Aztán meg lekapcs. Majd ha nagyobb fogyasztók leszünk;)
KávégépesLaca2017-11-21 14:29:07 // 374
Jimmi T.2017-11-21 11:37:25 // 373
KávégépesLaca2017-11-21 11:09:17 // 372
Ű azta paszta....még képet, kicsomagolva is :)
Jimmi T.2017-11-21 10:58:25 // 371
GT Ɨ|ѯ2017-11-20 20:41:06 // 370
Csatlakozom, most már lenyugodtam...:-)
Kazes☻2017-11-20 11:46:04 // 369
Semmi gond, ezzel én is hasonlóan vagyok (nem szakmailag), de a Reviczkyt bírom! :)
KávégépesLaca2017-11-20 11:33:51 // 368
No.no...nem kávé hanem kávé kapszula....muszály trollkodnom mert nem tudom elviselni ha a kapszulás ....t kávé néven említik! Nem is értem ha igazán szereti valaki a kávét, mi a jó ............. keres kapszulás vegyi hulladék közelében...
Azt nemárt tudni hogy a legszarabb robuszta kávét rakják a kapszulába, persze elötte alaposan mindenféle aromába áztatják szárítják és lezárják...ja és mindezt kb 6 gramm környékén...pffff
Persze, kényelmes egyszerübb kidobni meg stb....de kicsit ha belegondol az ember hulladékot kreáll az ember vele.
Mindenkit akit tudok lebeszélek a kapszulás "kávéról" mert sajnos csak nyomokban tartalmazhat kávét, stb lehetne sorolni még....
Bocsánat remélem nem sértettem meg senkit, de kiborulok ha sértergetik a kávét. "szakmai ártalom :)
Azt nemárt tudni hogy a legszarabb robuszta kávét rakják a kapszulába, persze elötte alaposan mindenféle aromába áztatják szárítják és lezárják...ja és mindezt kb 6 gramm környékén...pffff
Persze, kényelmes egyszerübb kidobni meg stb....de kicsit ha belegondol az ember hulladékot kreáll az ember vele.
Mindenkit akit tudok lebeszélek a kapszulás "kávéról" mert sajnos csak nyomokban tartalmazhat kávét, stb lehetne sorolni még....
Bocsánat remélem nem sértettem meg senkit, de kiborulok ha sértergetik a kávét. "szakmai ártalom :)
Kazes☻2017-11-20 00:21:10 // 367
GT Ɨ|ѯ2017-11-19 11:22:26 // 366
Jimmi T.2017-11-19 09:58:20 // 365
GT Ɨ|ѯ2017-11-18 16:18:17 // 364
THX, várjuk:-)
KávégépesLaca2017-11-18 14:59:21 // 363
Igazán nincs mit, örülök hogy ízlett. :)
Nemsokára "ha végre megérkezik" küldöm még amit igértem. :)
Amint feltámasztottam a Bezzerát, elkezdem énis a tesztelést :)
Nemsokára "ha végre megérkezik" küldöm még amit igértem. :)
Amint feltámasztottam a Bezzerát, elkezdem énis a tesztelést :)
GT Ɨ|ѯ2017-11-18 11:16:32 // 362
AlfaWatch2017-11-17 08:48:48 // 360
Szia. Lefotoztam a matricakat mielott le lett festetve, remelem azok megfelelok lesznek. Elkuldom majd mailban es a mereteket is. Szerintem csak a jovo heten lehetseges. (OFF:Meg az autora valo matrican is gondolkozom, amirol irtal nekem mailban).
Jelentkezem maganban, koszi elore is!
Amugy most nem vagyunk otthon, igy Bialetti kotyogos a reggeli machinank😉.
Jelentkezem maganban, koszi elore is!
Amugy most nem vagyunk otthon, igy Bialetti kotyogos a reggeli machinank😉.
A hozzászólásokért az Alfa Amore készítői nem vállalnak felelősséget.