Szia!
Igen, ezek nagyon jó gépek. Mind technikai megoldásokban, mind a felhasznált anyagokat illetően. (Értem ezt a belső gépezetre. ) De ezek valóban olyan helyre valók, ahol van egy kis 'pörgés' es használva vannak. Nem csak néha 1-1 kávét főznek rajta. Arra teljességgel alkalmatlan. :)
Amúgy ezzel azon nagyon kevesek táborába tartozol, akik ebben az országban ilyen gépet birtokolnak. Kb 15 évw csinálom, de összesen 2db ilyen készülékbe futottam bele.
Gery832017-07-26 07:13:07 // 86
Rolee462017-07-25 22:32:18 // 84
Nem mondom,irom😃😉.Majd egyeztetunk az atadasrol😉.
GT Ɨ|ѯ2017-07-25 18:38:47 // 83
GT Ɨ|ѯ2017-07-25 18:34:45 // 82
WarbiRunner (Gyuri)2017-07-25 14:11:59 // 80
No akkor Te lehet értékeled ezt a QuickMill masinát:
Nagy reményeket fűztem hozzá, annyira dicsérik. A konyhából a mérete miatt ki lett űzve percek alatt. Ezzel el is dőlt a sorsa. Átvittem az irodámba, hogy majd ott használjuk néha. Csak ahhoz meg túl ipari, ezt nem lehet néha használni. Vagy lehet, csak több idő elmosni, és tisztán elrakni, mint hazaugorni és lefőzni egy bármit a Gaggia-n. :-)
Nagy reményeket fűztem hozzá, annyira dicsérik. A konyhából a mérete miatt ki lett űzve percek alatt. Ezzel el is dőlt a sorsa. Átvittem az irodámba, hogy majd ott használjuk néha. Csak ahhoz meg túl ipari, ezt nem lehet néha használni. Vagy lehet, csak több idő elmosni, és tisztán elrakni, mint hazaugorni és lefőzni egy bármit a Gaggia-n. :-)
WarbiRunner (Gyuri)2017-07-25 13:52:58 // 79
Lehet eretnek dolog, de én most a Tsibo Barista-nál állapodtam meg egy ideje.
Sokáig Pelliniből főztük a kávét. Viszont a Pellini-nél az Espresso Bar maradt viszonylag jó minőség, erősen túlárazva.
Aki a Pellinire esküszik, annak tudom javasolni, hogy próbáljon ki egy Pacificcafé Pin Up Espresso-t. Már a kávé szemek is másképp mutatnak. :-)
Sokáig Pelliniből főztük a kávét. Viszont a Pellini-nél az Espresso Bar maradt viszonylag jó minőség, erősen túlárazva.
Aki a Pellinire esküszik, annak tudom javasolni, hogy próbáljon ki egy Pacificcafé Pin Up Espresso-t. Már a kávé szemek is másképp mutatnak. :-)
Kócosw2017-07-25 10:39:36 // 78
probaltam en is, es ott finom volt.
Jimmi T.2017-07-25 09:22:53 // 77
Bati2017-07-25 09:00:20 // 76
sziasztok
én ILLY párti vagyok ha tehetem azt iszom de sok finom van azon kívül is lényeg hogy olasz legyen de ne segafreddo
én ILLY párti vagyok ha tehetem azt iszom de sok finom van azon kívül is lényeg hogy olasz legyen de ne segafreddo
Willy2017-07-25 07:25:42 // 75
Na a német, osztrák, francia kávénak csúfolt valamiket hagyjuk, főleg amik autópálya pihenőkben vannak. Katasztrófa.
Viszont olasz autópálya pihenőben még rossz kávét nem ittam, ráadásul árban is egész tűrhető.
Viszont olasz autópálya pihenőben még rossz kávét nem ittam, ráadásul árban is egész tűrhető.
GT Ɨ|ѯ2017-07-25 07:00:32 // 74
A Pelliniben nem fogsz csalódni intenzív, lórugás hatás lesz, finom cucc:-)
GT Ɨ|ѯ2017-07-25 06:57:13 // 73
A 'csínó' természetesen:-)
GT Ɨ|ѯ2017-07-25 06:56:20 // 72
Eget rengető nagy különbségek előfordulnak de ott már az ár / is / és a gép is felső kategória, de mivel otthon csináljuk ezért ha teheted próbáld ki a 250gr.-os kiszereléseket szemesben, eddig már elég sokat végigkóstoltam, nem biztos, hogy a 100% Arabica a nyerő Robusta különféle %-os vegyítésekkel krémesebb lágyabb nugátosabb ízeket tudnak kihozni, a lényeg:pl:/ de ezt biztos Te is tapasztaltad /
a sima alap Sega / Intermezzo / a tömény kesernyésebb fapados verzió kotyogóban és karosban is vs. pl a Sega Péru agyonveri azonnal itt azonnal érezni, hogy melyikben milyen kv van...ami még nagyon kellemes a Lavazza család, a kisebb nevűek is mind odateszik magukat mindegyik aki a piacon van minőséget ad / olasz / értik a dolgukat itt is:-)
Most ezeket fogom kipróbálni :
Musetti, Mokambo, Bialetti, Covim, Cagliari
a sima alap Sega / Intermezzo / a tömény kesernyésebb fapados verzió kotyogóban és karosban is vs. pl a Sega Péru agyonveri azonnal itt azonnal érezni, hogy melyikben milyen kv van...ami még nagyon kellemes a Lavazza család, a kisebb nevűek is mind odateszik magukat mindegyik aki a piacon van minőséget ad / olasz / értik a dolgukat itt is:-)
Most ezeket fogom kipróbálni :
Musetti, Mokambo, Bialetti, Covim, Cagliari
Kócosw2017-07-25 06:54:34 // 71
Hat a nemet arakhoz kepest nemigen. ittam en mar utközben papirpoharbol 2,3 euroert olyan mocskot hogy leirni nem tudom...
Willy2017-07-25 06:32:43 // 69
A gép vagy a kávé? :D
Viszont, hogy jól induljon a nap be is kapcsolom a masinát és jöhet egy hosszú kis tejjel. :)
Viszont, hogy jól induljon a nap be is kapcsolom a masinát és jöhet egy hosszú kis tejjel. :)
Willy2017-07-25 06:30:14 // 68
Ez a szemes kávé kérdés nem egy egyszerű dolog. Én is nagyon sok fajtát kipróbáltam, de nem sikerült megállapodni egy fajtánál se, sajnos szeretek kísérletezgetni. :)
Viszont a beszerzési forrás se mindegy, észrevettem, hogy egy kínai piacos Segafredo Intermezzo és egy olaszországban boltban vásárolt között bizony van különbség.
Amúgy most én is épp Lavazza espresso crema e gusto forte-t használok, a kísérletezgetések közben gyakran visszatérek erre. De ha elfogy a Pellini lesz a következő, az valamiért eddig még kimaradt.
Tudom nagyon ízlés dolga, de ki melyik szemes kávéra esküszik? :)
Viszont a beszerzési forrás se mindegy, észrevettem, hogy egy kínai piacos Segafredo Intermezzo és egy olaszországban boltban vásárolt között bizony van különbség.
Amúgy most én is épp Lavazza espresso crema e gusto forte-t használok, a kísérletezgetések közben gyakran visszatérek erre. De ha elfogy a Pellini lesz a következő, az valamiért eddig még kimaradt.
Tudom nagyon ízlés dolga, de ki melyik szemes kávéra esküszik? :)
Zselé2017-07-24 23:12:55 // 67
Nem vagyok nagy szaki, de érdekel a téma. Egy Saeco Incanto automata gépet használok, és szemesekkel töltöm meg. Általában Segafredo, Lavazza, vagy Kimbo kávékkal, de néha megpróbálunk egy-egy különlegesebbet is. Nagy kedvencem pl. a Café Frei nicaraguai dohánykávéja.
Gery832017-07-24 20:24:09 // 66
Hát fetrengve röhögtünk... :D
GT Ɨ|ѯ2017-07-24 20:21:08 // 65
Ez kész, de a tejhabosítós panasz az mindent visz:-)
Gery832017-07-24 20:17:13 // 64
Gery832017-07-24 20:16:09 // 63
GT Ɨ|ѯ2017-07-24 20:07:48 // 62
Nagyon jól néz ki, így ránézésre 10s:-)
Willy2017-07-24 19:32:20 // 61
Nem rossz, csak kicsit túlárazott.
De természetesen mi se hagytuk ki, bűn lett volna. :)
De természetesen mi se hagytuk ki, bűn lett volna. :)
Willy2017-07-24 19:29:56 // 60
GT Ɨ|ѯ2017-07-24 18:05:33 // 59
GT Ɨ|ѯ2017-07-24 18:04:29 // 58
ÖÖÖÖ....igen valószínűleg tudjuk:-DD
GT Ɨ|ѯ2017-07-24 18:03:42 // 57
Nem de az akkor legyártott 5ezer db-ból bontatlan már nem hiszem, hogy sok jön szembe:-)
WarbiRunner (Gyuri)2017-07-24 14:25:20 // 55
Kócosw2017-07-24 10:13:50 // 54
Jimmi T.2017-07-24 08:10:21 // 53
Rolee462017-07-24 07:48:22 // 52
Akkor leveheted😊,tudok neked adni😉.
GT Ɨ|ѯ2017-07-24 07:10:26 // 51
Igen, szóval......ebből is 2db még körözés alatt..:-)
Rolee462017-07-23 21:27:51 // 50
WarbiRunner (Gyuri)2017-07-23 20:59:38 // 49
Köszi :-) Még van mit fejleszteni a felszerelésen, hogy tényleg jó legyen az a kávé. Viszont bármikor nagyon szívesen látunk Benneteket, és persze Bella is beállhat a régi helyére :-)
Haddel2017-07-23 19:28:29 // 48
GT Ɨ|ѯ2017-07-23 15:57:43 // 47
Hófehér kávétorta
2 bögre liszt
2 bögre kristálycukor
háromnegyed bögrényi kakaópor
szódabikarbóna
sütőpor
1 dl olaj
2 tojás
vaníliaaroma
1 espresso
1 bögre kefir
kókuszreszelék
fél tábla csoki
Nagyon látványos desszert, és meglepően könnyű elkészíteni. Két tálra lesz szükségünk. Az egyikben összekeverjük a száraz hozzávalókat, a lisztet, a cukrot, a kakaóport, a szódabikarbónát, a sütőport és egy csipet sót. Egy másik tálba jöhetnek a nedves hozzávalók, az olaj, a két tojás, egy teáskanálnyi vanília aroma, az espresso és kefir. Miután alaposan elkevertük ezt is, hozzáadjuk a száraz hozzávalókhoz, addig keverjük, amíg csomómentes masszát kapunk. Sütőpapírral kibélelünk egy kapcsos tortaformát és elsimítjuk benne a tésztát, negyven percig közepes fokozaton sütjük, kivesszük és a formában hagyjuk kihűlni. Félbevágjuk, töltelékként használhatjuk a torta bevonásához is használt vajas cukormázat vagy Nutellát. Az elkészült tortát megszórjuk kókusszal. Akinek van hozzá türelme, díszítheti saját maga által készített csoki formákkal is: olvasztott csokoládéból habzsák segítségével sütőpapíron különböző formákat rajzolunk, lehűtjük és már fel is díszíthetjük vele a tortát!
GT Ɨ|ѯ2017-07-23 15:39:34 // 46
GT Ɨ|ѯ2017-07-23 10:18:06 // 45
Jimmi T.2017-07-23 09:58:35 // 44
GT Ɨ|ѯ2017-07-23 09:51:29 // 43
Ez igen:-)
gyűjtöm én is majd képet teszek fel
gyűjtöm én is majd képet teszek fel
Bati2017-07-23 09:47:44 // 41
GT Ɨ|ѯ2017-07-23 09:09:20 // 40
GT Ɨ|ѯ2017-07-23 09:08:25 // 39
djcrash302017-07-23 09:03:29 // 38
A hozzászólásokért az Alfa Amore készítői nem vállalnak felelősséget.