Szerintem nem kell lebontani. A rádiót ha kiveszed, akkor a vezetékeket már el lehet érni, a kormányt leszedni meg nem nagy dolog. Vagy esetleg még a jobb első ülés előtti lábtér bal oldalán a takarást ha lebontod, onnan is ellehet érni sok mindent. Nekem csak azért volt ez az egész szétborítva, mert a JVC fejegységemhez be lett építve egy kütyü, amivel tudom a gyári kormányról vezérelni. A helyelég volt hozzá, inkább a neheze az volt, hogy ezt a sok zsinórt mind úgy rakjuk vissza, hogy törés ne legyen bennük, és a fejegység is beférjen. Ez volt a nehezebb. :-)
ezt én sem tudom. Abból indulok ki, hogy nincs már eleve bekábelezve.
Ilyenkor csak vezeték kérdése? vagy kell külön valamilyen köztes alkatrész a kormánygombok és a rádió között?
Hát, nem tudom, hogy gyárilag ki van-e építve a vezetékelés, ha igen, akkor csak össze kell dugni a csatikat. Láttunk már ilyet, nem lennék meglepve... Persze az is lehet, hogy nincs, akkor a rádióvezérlő zsinórokat is be kell szerezned. Először ennek járj utána. De ha szerencséd van, akkor kormánycsere + csatiösszedugás után működni fog a dolog.
Tempomat utólagos beépítésénél volt már ilyenre példa... De ez sem igaz mindenkire.
Mint újdonsült 156 tulaj szeretném ha vki megmondaná vagy segítene abban,hogy a kulcsomon (fekete bicska,de abban sem vagyok biztos,hogy ezzel jött ki a gyárból...) lévő gombok miért nem teszik a dolgukat? Visszajelző LED működik rajta,elem OK... mégsem megy.
SPAL risztó van beépítve,ha ez segít vmit.
Hagyjuk koma, továbbra is azt mondom, hogy a 140 lovas GT jobban "szalad" mint egy 120 lovas 156-os.Én 9,5-öt találtam az 1.8 GT-nek, de tényleg mind1.
Sziasztok, leszedtem a szelepfedelet kitakarítottam + lefestettem FBS el összeraktam, és most olyan bajom van, hogy ha hosszú jobbos íven megyek pl M0 lehajtó, akkor utána egyenesbe jövetkor ezerrel kék füst jön fél percig a kipuffból :S... utána előtte semmi, indításkor semmi. Először arra gyanakodtam túltölthettem az olajat és max szintről lejjebb eresztettem, de NOK. Arra gondoltam a szelepfedél sarkánál lévő csőből vhogy olaj tud folyni a szívócsőbe vagy mi? Kicsit kellemetlen nekem is meg az ilyenkor mögöttem jövőknek is :D.... Valaki látott már ilyet? milehet?
Nézd, egyrészt "litert" tekintve többet eszik, másrészről - legalábbis mifelénk - többe kerül a benzin, mint a dízel. Szóval a kétszeres végösszeg ugyanakkora távolságra nézve tényleg nem irreális.... Sőt... Hajtva még vészesebb a helyzet. Ha nem számítana ez a pénz, akkor kipróbálnék egy TBi-t.
(Az, hogy hány "V"-s a JTD, az szerintem tökmindegy. A fogyit 7 fölé tornászni nem könnyű.)
engem se izgatna fel az adó, bár nem kellemes dolog adott esetben 70-100e-t bedobni a kútba évente...
egyébként a V6 nem olyan iszákos, ha nem városban araszolsz vele, pályán kevesebbet kér mint a 2.0TS, igen tudom a 8V JTD-hez képest nagyon sok :)
de ez is csak a használat módjától függ, pl. nekem csak nagyon minimális mértékben kerülne többe a fenntartása...bár valszeg nálam az is átlag felett kajálna :))
Pedig számolgattam a múltkoriban, ca. 1,5 millióval jobban állnék, ha akkor azt az öreg Swiftet veszem meg anyámnak 500.000-ért. :)
Persze ez az anyagi oldala a dolognak. Jelenlegi személygépjárművem nélkül jó pár baráttal kevesebbet tarthatnék számon, és feltehetőleg most Veled sem vitázhatnék. :D
Nem beszélve arról, hogy hátsó tetőablakról egy 156-on sokan még nem is hallottak volna. :DDDDD