Fórum >> Találkozók, események >> AlfaCity 2024 - június 28-29.

leopop32022-07-19 22:42:43 // 44947
lfaCity 2022 ÉS A TONALE PREMIERJE😁🎥🚘
Akik nem tudtak eljönni azok sem maradjanak le róla 😁😁
Remélem tetszeni fog nektek! 😁🍀

AlfaCity 2022 videó
Halesz2022-07-19 18:54:18 // 44946
Írtam
Dimmu2022-07-19 17:17:02 // 44945
Sziasztok!

Nem ismeri valaki annak az úrnak az elérhetőségét aki a szombati érkezés 1-3 képeit készítette?Andrasovszky Péternek hívják, de sajnos sehol nem találok semmit ahol kommunikálhatnék Vele!

Köszi szépen!
Jó utat!
Kócosw2022-07-12 20:21:05 // 44943
faja, igy telejes az élmény 👍👍👍👍😛🤣
Halesz2022-07-12 12:58:13 // 44942
Kócosw, Dévid!

Csak Nektek, csak most:



Felkerült amúgy már pár képgaléria ide, de még rengeteg fotónk lesz:

https://www.facebook.com/alfaamore/photos/?ref=page_internal&tab=album
Dévid2022-07-12 11:17:18 // 44941
Csatlakozom az előttem szólókhoz, jó kis találkozó volt, új emberekkel ismerkedhettem meg, készült a sorban lesifotó a kocsimról, és elküldték az extulajnak. :D

Nekem a robogós látvány a retinámba égett idén is, mivel sikerült navival úgy eltévedni kétszer (legközelebb AlfaCity lesz beírva waze alkalmazásba, nem Szalki-sziget, mert egy szétdút, nyomvályús, néhol murvás szakaszokkal tűzdelt építési területre vitt a navi kb, 30 km-re AlfaCitytől), miután beragadtam odafele egy kombájn mögé. Úgyhogy én két órával később értem be, mint a normális emberek, akikkel Győrből indultam, de így láthattam Haleszt robogózni. Valamit valamiért ugye, :D
Halesz2022-07-11 19:22:09 // 44940
Kedves alfások, AlfaCity 2022 látogatók!

Először is szeretném megköszönni, hogy évről-évre ennyien eljöttök AlfaCitybe, mert nélkületek nem jöhetett volna össze, hogy ez a rendezvény lehessen az Alfa Romeo Tonale hazai közönségpremierjének helyszíne. A 15 év alatt már 4 új modell magyarországi bemutatójának volt a házigazdája AlfaCity, amely egy közös eredmény, köszönjük Nektek! 🙂

A csapatunk nevében elnézéseteket kérjük amiért a rendezvényre való bejutás - a szombati nap közepén - soha nem látott nehézségekbe ütközött. A korábbi években is volt olyan idősáv, amikor 1 órát kellett várakoznotok arra, hogy bejussatok a AlfaCitybe, idén viszont sajnos volt olyan időszak, amikor ez a duplájára nőtt.

Elsőként szeretném rögzíteni, hogy ez egy autós rendezvény, amelyre autóval érkeztek, és amelynek része az AlfaCitybe vezető sorbanállás is. Amikor egyszerre 300-400 autó megérkezik egy helyre, akkor mindig lesz dugó, legyen bármekkora áteresztő képessége a beléptető kapuknak, vagy az oda vezető útnak.

Elkerülhetetlen a torlódás, de az biztos, hogy a 2 órás várakozás nem normális, és ezt meg kell oldanunk, bárhol is tartjuk jövőre AlfaCityt. A jegyeket ellenőrizni kell, fizetnetek kell, stb. stb.

Szeretném, ha beszélnénk a történtekről, mert nem akarunk elmenekülni a probléma elől.

Évek óta bevett gyakorlat, hogy AlfaCityben 10 órakor van kapunyitás, de sok vendégünk már 8-tól sorban áll, és mire - mindig korábban a meghirdetettnél - kinyitjuk a kapukat, már feltorlódik a sor. Ennek ledolgozásával kell kezdenünk, és közben megérkeznek azok is, akik olvasták, hogy 10-kor van kapunyitás. Örülünk Nektek, ne értsétek félre, de lássátok be, hogy a korai érkezéssel nem nekünk, hanem a korai dugó kialakulásának segítetek.

Sajnos a dugó kialakulását az is segítette, hogy a helyi rendőrség valamit félreértett, és szombat délelőttre nem küldtek forgalomirányító rendőröket a Szalki-szigetre vezető leágazáshoz.

Mi ott követtünk el egy nagyobb hibát, hogy azokat, akik már előző nap megérkeztek, nem vezettük be a másik irányból egyből, hanem erre csak a dugó kialakulása után reagáltunk. Ezt azonnal így kellett volna kezelnünk, mert azt láttuk, hogy amint ezt megléptük, jelentősen javult a helyzet.

A beléptető rendszerünket lassította, hogy kétféle jegytípussal volt dolgunk, a tavalyról átváltott jegyeket máshogy kellett kezelnünk, mint az ideieket. Ez jövőre már nem lesz probléma.

Tudjuk azt is, hogy megérkezéskor rengeteg kérdésetek van, de az nem gyorsítja a beléptetést, hogy akkor kérdezitek meg, merre van a WC és az, hogy hol kell leparkolni, hiszen ezeket a "problémákat" továbbhajtva kezelik a CREW tagok. Ezekkel a kérdésekkel akár percek is elmehetnek, hiába próbálnánk gyorsítani. Aztán jön a parkolás, hiába integetnek a parkoltatóink, nem figyelnek rájuk, máshova állnak, át kell őket rakni, stb. (Ez nem általános, de előfordul és ez is lassítja a sort...)

Többen is írták, hogy egy beléptető kapunk volt, ez nem igaz. Alapból két sávra nyílt a beléptetés, aztán a helyzetre reagálva megnyitottunk még egyet. Ezzel tudtunk gyorsítani, de persze az egy sávos odavezető úttal nem tudtunk mit kezdeni.

Ami biztos, hogy nem nagyon van olyan rendezvényhelyszín Magyarországon, ahová 4 sávos autópálya vezet, úgy, hogy van kifelé vezető biztonsági útvonal is, szóval nincs könnyű dolgunk. Sokan írtátok Zánkát, hogy ott nem volt ilyen probléma, ez valóban igaz, de ott is simán volt 1 óra a bejutás csúcsidőben. Talán más volt az élmény, mert már a helyszínen belül kellett sorban állnotok, vagy az eltelt 4 év megszépítette az emlékeiteket... Egyébként Zánkáról nem azért jöttünk el, mert mi így döntöttünk, hanem ott nem akarnak semmilyen tömegrendezvényt.

Az idei tapasztalatok alapján jövőre változtatni fogunk a beléptetésen, és igyekszünk majd azt minél gyorsabbra tervezni. Online megvásárolható lesz minden jegy - az utasok jegye, sőt várhatóan a kempingjegy is - amely remélhetőleg felgyorsítja majd mindezt.

Szóval igyekszünk ezeket a tapasztalatokat mind feldolgozni, hogy jövőre ezt még jobbá tegyük majd. Remélem az is tesz majd egy próbát, aki most csalódott. De azt fogadjuk el, hogy ez egy tömegrendezvény, akinek pedig ezzel baja van, arra tényleg csak azt tudom mondani, hogy ne jöjjön. Szinte minden hétvégén vannak kisebb-nagyobb alfás találkozók.

Még néhány szó a cateringeseket ért kritikákról. Erre még nehezebb jó megoldást találni, mert nyilván akkor van a legnagyobb sor, amikor ebéd/vacsoraidő van, ilyenkor kb. egyszerre áll mindenki sorban... Ha kétszer ennyi food truck lenne, akkor viszont a szolgáltatók elégedetlenkednének, mert ők úgy éreznék, hogy nem keresnek majd pénzt, mert túl sokan lennének kitelepülve - és nem jönnének el. És az is megengedhetetlen, hogy ebédidőben kifogyjanak a kajából, ez is előfordult sajnos. És aztán még benne van a rossz idő, a kisebb létszám kérdése is, szóval ez nagyon bonyolult. Az biztos, hogy jövőre legalább két éttermessel több lesz, és plusz egy kávézóval is készülünk majd. De mindig lesz csúcsidő... Az a tapasztalatom, mintha a cateringesek nem értenék meg, amikor azt magyarázzuk, hogy hozzanak elég embert, hogy pörgetni tudják, mert itt bizony sokan vannak... olyan, mintha még nem láttak volna fesztivált, pedig gyakorlott szolgálatókat hozunk. Örülök viszont, hogy a minőségre nem volt kritika.

A fentiekhez kapcsolódóan még pár gondolat. A jelenlegi stábunk 30 fős volt, és biztosak vagyunk benne, hogy ez jövőre már kevés lesz, így várjuk azokat a csapatba, akik szívesen részt vennének a rendezvény összerakásában és lebonyolításában is.
Várjuk az ötleteket is, hogyan lehetne még jobbá tenni a beléptetést, hogyan lehetne elkerülni az ekkora dugót. (miközben ma megírtam ezt a posztot, ketten már jelentkeztek is! 🙂

A többit folytassuk kommentben 🙂 Köszi, ha végigolvastad és át is gondoltad kicsit a mi szemszögünkből is.

Nagyon remélem, hogy a helyszínen szerzett élmények azért kárpótolták picit azokat, akik pont megszívták a bejutással. Az összes színpadi programot rögzítettük, utólag megtekinthető lesz az egész a YouTube-csatornánkon. A fotóalbumok is hamarosan érkeznek majd.

Halesz
Az AlfaCity Crew nevében
Dimmu2022-07-11 18:53:23 // 44939
Szervusztok!
Szerintem itt a legnagyobb problémát a helyszínen történő fizettetés okozta!Tavaly leolvasták a kódot azt eriggy be,most meg ki mivel akar fizetni...stb.Mi is hamar bejutottunk,és tényleg rossz lehet ha valaki szinte mindenről lemarad amiért jött!Remélem hha új helydzín lesz,oda is el tudunk menni,mert imádjuk a Cityt!Köszönjük,hogy ott lehettünk!
Halesz2022-07-11 17:35:29 // 44938
Szia! Voltunk itt többször is, lemértük. A tavalyi AC sem férne el. :((
És nincs bevezető út puffernek. (Ráadásul kb 5x annyiba kerül a bérleti díj, mint a Szalkié)
Giuntini2022-07-11 16:47:33 // 44937
Akkor én szerencsésnek mondhatom magam, 10 óra után pár perccel érkeztem és 1 egész egynegyed órát várakoztam míg bejutottam. Én tavaly nem voltam, de hogy őszinte legyek, a helyszín nekem csalódás volt. Haleszékon lehetett látni, hogy mindent megtettek, de hát az infrastruktura nem Zánka!
Alfa City ennél azért többet érdemelne!
droberto2022-07-11 14:24:22 // 44936
Borzalmas nehéz a helyszínválasztás...
Én úgy látom, hogy az AlfaCity megérdemli az újrapozícionálást:
https://pelsocamping.hu/terkep/
Így lehetne csak tovább fejlődni/bővülni.
droberto2022-07-11 14:16:16 // 44935
Sziasztok!

Én is szeretném megosztani a véleményem.
Tavaly is ott voltam, így volt referencia és voltak várakozásaim. Elöljáróban annyi, hogy nem rajongok a helyszínért. Zánka nálam (is) magasra tette a lécet, minden szempontból. A Balaton maga, a szállás, a környezet, a hely mérete, a vendéglátó helyek sokasága...stb. Tudom-tudom, hogy a köpcös köpcös gázszerelője....
A Dunaújvárosi helyszín, szerintem egy koszos-poros szocialista maradvány. Nincs szállás a szigeten (és ahogy hallom még sátorral is szűkös), de még a városban sem normális.
Anno javasoltam alsóörsi kempinget, de az volt a mondás, hogy drága. Hát én személy szerint inkább fizetnék 2x ennyit, csak ne maradjak még egyszer le a rendezvény feléről.

Beléptetés: Az még a kisebbik gond volt, hogy 2 óra 20 percet vártam a dugóban a fiammal (A sziget bekötő útja dél felől érkezve a templomnál 10 majd ezután 20 percig egy helyben álltunk), senki nem tudott semmit, nem jött oda senki információt adni. Akkor indult meg a déli oldali sor, amikor 50 perc után odaért egy rendőr autó. Utána bár nagyon lassan, de már mondhatni folyamatosan haladtunk. Nem tudtunk pisilni, és majdnem kifogyott az üzemanyagom is. A nagyobbik baj szerintem az, hogy volt olyan új Alfás új Stelvióval Paksról, aki 20 perc várakozás után inkább hazafordult. Elment a kedve az egésztől. És szerintem ezzel nem voltak egyedül. :(((
A dugóban állva Halesz bejelentkezős videóját látva a beléptetőpontnál világossá vált, hogy mi a probléma. 3 perc alatt 6 autó ment át a felfújható kapu alatt. Magyarul fél percenkét egy autó. Ez egy óra alatt 120 kocsi... Tudjuk a létszámot, ráadásul sokan ki is jöttek reggel ezért-azért, illetve a többség a szigeten kívül Aludt.
Mi egyébként negyed kettőre értünk be, amit a legjobban vártam, a Csikóst, arról lemaradtam. A gyerek éhes volt. Ezért a Tonale bemutatóról is lemaradtunk. :(
Szerintem ebből a szempontból Zánka nem volt nagyon más. (Max ott nem a közúton okoztunk dugót) Ott is sokan voltunk, de ott kettő majd a végén négy sorban jutottunk be. Folyamatos és viszonylag gyors haladás volt. Szerintem ezt itt is meg lehett volna oldani. Mondjuk én a ki és a bejáratot felcseréltem volna. A kijáratnál simán elférne 4-5 fizetős/ellenőrző kapu. Az egysoros kijárón pedig el lehet hagyni a helyszínt. Ha meg nem lehet megcserélni a ki-be járatot, akkor a beléptetési pontot beljebb lehet hozni, ahol már több a hely.
Tudom, hogy több kapuhoz sokkal több ember kell, de biztos sokan vállalnának köztünk 1-1 óra társadalmi munkát. Akár számukra ingyenes bejutást biztosítva.

Étkezési lehetőség: Bár nekünk irtó nagy szerencsénk volt, de a sorokat látva megértem a csalódottságukat.
Idén 2,5x annyian voltunk, de mégis alig volt több vendéglátóhely, mint tavaly.

A többi dolgot pedig az előttem szólók már jól leírták, abszolút egyet értek velük.

Bejutva, kissé megnyugodva már jól éreztük magunkat. Ebből a szempontból működött a City hangulat, amit annyira szeretünk. A nap végi bulit kiemelném. Az ismét zseniális volt. Sterbinszky telitalálat. Országunk első és egyik legnagyobb Dj-je. Jó volt 20 év után (bár kissé meglepően más stílusban) ismét rá bulizni. Örök kedvenc.

A szervezőknek meg nagyon köszönöm és köszönjük azt a sok és áldozatos munkát, hogy újra és újra megcsinálják nekünk a világ legnagyobb Alfa Romeo találkozóját. Nagyon felemelő érzés, hogy köztetek lehetek.
Kócosw2022-07-11 13:27:30 // 44934
akkor erről a képről en lemaradtam 😁
Kau2022-07-11 12:44:18 // 44933
Most, hogy mondod...
Mellettem robogott el oda-vissza Halesz, mikor ment Rákóczi Feriért a városba, mert 13 óráig se ért volna oda ő sem :)
Majd legközelebb :))
Kau2022-07-11 12:42:06 // 44932
Olvastam, hogy többen is a sor miatt nem jöttek be, csak a vendégparkolóig. Ezzel csak a szervezők veszítenek a hivatalos autószámból. Más hátrány nem éri a vendégeket sem.
avvocato2022-07-11 11:12:02 // 44931
Mi Miskolcról érkeztünk utaztunk több mint két órát, ugyanennyi időt töltöttünk az egy sávon történő araszolással, mire bejutottunk. Gondoltuk, hogy nem megyünk be autóval, hanem a vendégparkolóban leállunk, de mégiscsak Alfacity, bemegyünk. Utólag rájöttem, hogy semmit nem vesztettem volna, ha a vendégparkolóban állunk meg, mert másfél órával hamarabb beértünk volna. Ugyanúgy kinn parkoltunk a prérin, így kicsit úgy éreztem, hogy ki vagyok rekesztve a benn lévőktől. Hiányoltam, hogy nem volt jelen se a Jeep, se a Fiat, az Abarth, és a márkakeresekedők által lehozott autókba nem lehetett beleülni, egy darab prospektus, reklámanyag nem volt kirakva, tesztvezetés semmi. Zánkán minden autóba be lehetett ülni, volt Jeep kalandpálya, stb .Ez utóbbi kritika nem a szervezőknek szól, hanem a vezérképviseletnek és a márkakereskedőknek.Nem volt egy itat árusító büfé, a a kajás standokon másfél órát kellett várakozni.3 óra ment el csak a bejutással és az ebéhez sorbanállással.Szerencsére sok ismerőssel találkoztam, jó volt látni a sok megszállott alfást és a gyönyörű autókat, de azért van bőven hiányérzetem, a Tonale bemutató után haza is jöttünk. Már az első esztergomi talin ott voltam, voltam Zánkán, Komáromban, azt kell mondanom mindegyik sokkal jobban meg volt szervezve.Mindenképpen olyan helyszínt javaslok, ahol lényegesen gyorsabban be lehet jutni. Tudom, hogy nagy munka egy ilyen rendezvényt megszervezni, de én egy kicsit keserű szájízzel távoztam,
Dimmu2022-07-11 10:58:29 // 44930
Nagyon köszönjük a szervezőknek a sok beleölt időt,energiát,és pénzt!Párommal,mi nagyon jól éreztük magunkat,persze ehhez az is kellett,hogy aránylag hamar bejussunk,és ne álljunk sorban kajáért.Mi viszünk mindent,de fagyit meg üdítöt azért ott veszünk,meg persze kávét természetesen.Remélem még sok talira el tudunk jutni mert mi ezt várjuk minden évben a legjobban! Még egyszer KÖSZÖNJÜK!

Apropó!A zöld szemüveges profi fotós srácot ismeri valaki?Mert sok képet készített a kabrióról velünk,és kellenének a képek!Köszi!
Norby2022-07-10 17:30:41 // 44929
Teljesen egyetértek veled, nekem is ugyan ilyen érzéseim vannak!
tdemeter2022-07-10 17:04:59 // 44928
Én is írnék pár gondolatot az idei AlfaCityről, addig, amíg frissek a gondolatok.

Én 2018-ban voltam utoljára Alfacity-n. Jó sok minden történt azóta és már baromira vártam ezt a napot, így hát már januárban beírtam a naptárba, nehogy rászervezzek mint ahogy korábban többször megesett.
Elolvastam az előző hozzászólásokat és bár a facebookosokat nem láttam, de úgy érzem, hogy erősen "biztonsági" hozzászólások érkeztek a rendezvényre, ami szerintem csak részben tükrözi az ott tapasztaltakat (vagy legalább is nem elég hangsúlyosan).
Fontos leírnom, hogy szigorúan szubjektív, építőjellegű véleményt fogok most leírni, de

az idei AlfaCity nekem nem tetszett.

Megpróbálom összeszedni, hogy miért.
Kezdjük a helyszínnel. Szalki Sziget nagyon szép hely! Sosem jártam még ott, nem is hallottam róla. Meg is lepődtem, hogy mennyire más a Duna ott mint nálunk Gödön, nagyon kellemes a part és jó fás, árnyékos, van stand, stb.

De így, ebben a formában totál alkalmatlan arra, hogy ennyi embert/autót odarakjatok. Simán elhiszem, hogy ez tavaly, amikor 600 autó volt akkor nem látszott, mert amúgy elfér ott ennyi autó, még több is, de ha csak 1 db út van amin be lehet jönni,1 db kapu van, ahol jegyet ellenőriztek, akkor ez bukó. Nekem Gödről másfél óra volt odaérnem, ugyanennyi volt bejutni is, de a Balatonon valahogy jobban ment ez. Hallottam olyat, hogy valaki Paksról jött és 2 óra 30 percet állt a sorban,de olyat is, aki Dunaújvárosban szállt meg és onnan is 2 óra volt a bejutás.

Márpedig ha nem megoldható, hogy a városi dugót felszámolva, alternatív útvonalon is be lehessen engedni az autókat, akkor bármennyire is kellemetlen kimondani, de Szalki Sziget nem alkalmas erre a rendezvényre.

A mosdók színvonala szerintem kritikán aluli volt. Tény hogy volt mosdó, de mindegyik olyan volt, amit már régen le kellett volna bontani, felújítani. Legjobban a kommunista ifjúsági táborok színvonalát idézte. Bár én férfiként aránylag rugalmas vagyok, de a párom már nem volt ilyen boldog. 2022 van.

Aztán ott van a színpad. Messze volt mindentől, az autóktól, a tömegtől, hallani semmit sem lehetett. Furcsa volt az is, hogy az autók alapvetően egy "parkolóban", elkülönítve álltak, míg a rendezvény "odabent" volt. Ennek az volt az eredménye, hogy ha autómustrázi akartál, akkor el kellett hagynod a helyszínt, emiatt elmaradt a szokásos "sörrel a kezedben másokkal beszélgetsz" feeling. És igen, feleslegesen közel kellett parkolni, így mi pl le sem tudtuk teríteni a plédet az autó elé, ahogy évek óta szoktuk és ahogy néztem mások sem építettek kis "szigeteket" ahol leültek és élvezték volna az autók társaságát. Erre nem volt lehetőség. Volt a parton, távol mindentől és mindenkitől.
A "bent" nekem egy kicsit amolyan vidéki búcsú hangulatot árasztott, - tényleg csak a körhinta és a vásárfia árus hiányzott az egészből. Az olasz hangulatot csak az a néhány olasz dal, amit játszottatok próbálta meg árasztani, nameg persze a kiállított autók.
Azok egyébként nagyon szépek voltak, de pl Csikós hiába hozta el "Nózit" megmutatni, látni láttam ugyan, de be már jutottunk meghallgatni élőben őt, amit nagyon sajnáltunk..
Szóval utaztunk 1.5 órát, araszoltunk 1.5 órát és akkor mire beértünk a lányom benyögte, hogy "éhes vagyok". Akkor nem volt mit tenni, 1.5 órát vártunk a kajára is... Ebből 1.10 perc a sor volt, ott tudtuk meg hogy az étel 30 perc alatt készül majd el... Emiatt a tonale bemutatóról is lemaradtunk, a hangosítás a mexikói kajásig nem hallatszott el.

Én valahogy nem találtam a helyem ott. Tulajdonképpen mindegy volt, hogy Alfával jöttem-e, ez nem sokat adott hozzá a dologhoz.
Mindent összefoglalva nekem nem volt Alfás hangulat, helyette egy rakás ember egy kerítésen belülre terelve körbe-körbe ballagott tanácstalanul, ahelyett, hogy az autóik között csinálták volna ugyanezt, sokan szerintem pont emiatt jöttek. Így hát nem volt community hangulat sem, hiányoztak a kis Alfás szigetek, ahol mindenféle baráti csoport akit ez a márka hozott el ide jött volna össze és érezték volna jól magukat. Kivétel ez alól a sátrazók, ahol nyilvánvalóan eleve adott volt ez a lehetőség. Nekünk a sok várakozás nagyon elvette a kedvünket az egésztől.

Számomra egy ideális AlfaCity az Alfákról magáról és communityről szól, nem a szponzorokról.
Azt is tudom, hogy minden évben volt olyan akinek nem tetszett valami, meg azt is, hogy nem lehet mindenkinek a kedvébe járni, ebben is biztos vagyok.

A felmerült gondokon szerintem némi jobb szervezéssel lehetett volna javítani, viszont a hely adottságai miatt sokkal jobbat szerintem nem lehet ott csinálni.

És nagyon szeretném, ha tudnátok, hogy hatalmas respect a szervezőknek, hogy ezt így összehoztátok, mert volt munka benne az látszott ! Bízom benne, hogy a sok észrevételből majd valami jobb kerekedik ki jövőre és a véleményem ellenére nem tiltanak ki a jövőbeni találkozókról :)

G-MANN-nak pedig EZER köszönet, de nem hordok én bundát...:)
GT Ɨ|ѯ2022-07-10 13:31:49 // 44927
Robogó az a dobogó de a többi stimmel:-)
Kócosw2022-07-10 12:48:21 // 44926
Csatlakozom az előttem szólóhoz.Koszonjuk a szervezest, csak nekem hianyzott a Halesz a dobogón című kép az idén.😎
Amugy többektól hallottam hogy jopáran visszafordultak vagy kint leparkoltak a sorbanállás miatt.
Komaromban is egy behaladó sav volt de 4 kapura elosztva,ha esetleg ugyvan sztem az segíthet az ilyen problémák megelőzésében. A büféknel hagytak idót bőven az emberi kapcsolatok ápolásában ,a délután folyaman még este 6 kor is 1 óra várakozás volt a kantinban a tápra. Amik finomak voltak tegyük hozzá gyorsan.
Jól éreztem magam, Sterbinskyt külön kiemelném,sztem ő nagxon jó ötlet volt 👍
GT Ɨ|ѯ2022-07-10 11:57:06 // 44925
Halesznek és a teljes szervezői csapatnak gratu a munkához 15x is:-)
Giuntini2022-07-10 11:28:47 // 44924
Köszönjük a szervezész, és hogy egy ilyen időszakban (után) ezt így meg tudtátok csinálni!
De hova tűnt Tedi???
Kau2022-07-10 08:31:56 // 44923
Budapesti "konvoj".
Szépen gyűltünk a Camponánál. Időben is sikerült elindulni. Nem tudom ki ment elől, de sok fogalma nincs a konvojozásról... A parkolótól kiérve a főútig, (kb. 2-300m) már úgy szétszakadt a mezőny, hogy arra már mindent lehetett mondani csak azt nem, hogy összefüggő kocsi sor! Utána se várt be minket senki! Mi kb. középen haladtunk volna, de a főútra érve már második autó voltunk. Az eleje elhúzott olyan 100km/h sebességgel... Előttem egy 147-es (RBZ-XXX) ismerte a konvoj fogalmát és próbáltuk a mögöttünk lévő autókat egyben tartani. Mondhatom sikerült is. Sőt. Érd környékén még páran be is csatlakoztak.
A konvojozás nem száguldás, hanem vonulás!
Kau2022-07-10 08:12:10 // 44922
Na akkor kezdjük! :)

Szép napot mindenkinek!
Pár vélemény a tegnapi Alfacityről. Pro és kontra.
Először is hatalmas KÖSZÖNET a szervezőknek! Látjuk, hogy évről évre mennyi munkátok van ezekben a találkozókban! Nekünk a tavalyi év kimaradt a védettségi kártya miatt. Így már nagyon vártuk, hogy 2019 után ismét elmehessünk a legnagyobb Alfás talira, pláne, hogy a fiammal már két külön Alfával mehettünk :) Az érzések felemásak az új helyszínen.
A budapesti konvojjal érkeztünk (erről részletesebben egy másik hozzászólásban). Dunaújvárosban, ahogy arra számítani lehetett, sikerült megbénítani a közlekedést. Nem miattunk (30+ Alfa), hanem már az egész környék be volt állva :) A kapuig jutás nekünk 2 órát vett igénybe, a fiaméknak 2.5 órát. Ezen nem tudom, hogy a szervezők tudnak-e gyorsítani, mivel csak 1 út visz a szigetre...
Araszolás közben a kempingeseknél észrevettünk egy társaságot, akik a kerítés mellett ültek és kiírták a kerítésre, hogy DUDÁLJ ÉS ISZUNK! Gondoltam ne rajtam múljon a kiszáradásuk, dudaszót én se hallottam addig, így nyomtam nekik egyet, mire nagy ovációval és egy Na végre felkiáltással díjazták, hogy ihatnak! Ezután már a mögöttem levők is itatták őket. Jópofa volt! :)
Külön köszönet Tsigának és a többi, parkolást segítőnek, hogy a tűző napon ilyen gyorsan és jól irányították a beparkolást! Még abban is partnerek voltak, hogy a sorban lemaradó fiammal egymás mellé tudjunk parkolni! Köszi még egyszer!
A monostori erődhöz hasonlóan, itt jól kirajzolódott, mennyien is vagyunk.
A kerítésen belüli részt többször is körbejártuk. Tetszett a sok oldtimer és a tuning autók is szépek voltak. Végre volt fás rész is, mert addig csak a napon voltunk :)
Viszont engedjétek meg, hogy mondjak negatívumot is. Ezt építő jelleggel teszem, nem fikázásként! Ha mindig a maximálisra törekedtek, ezeken (szerintem) javítani kell!
Zánkán nagyon magasra tettétek a lécet és ez is kellett, hogy a világ legnagyobb Alfa Romeo találkozója lehessen Alfacity. Az már szinte tökéletes volt! Most ami visszalépés, hogy nem volt nagyszínpad! Oké, hogy tavaly a Covid miatt kisebb költségvetéssel számolva kisebb színpad volt, de idén ez csalódás volt! A fellépőkből alig lehetett látni, hallani valamit! Szerintem titkon mindenki reménykedett egy 1500 körüli autóban, így a korlátozások feloldása után. Ennyi ember pedig eleve esélytelen, hogy lásson bármit is az ott zajló műsorból! És itt tenném hozzá a kihangosítást! Ezt is sok embertől hallottam, hogy nem tetszik. 10 méterig hallható volt. 20 méterre a színpadtól már nem értettél mindent. 30 méterről már elnyomta a körülötted lévő zaj, beszélgetések, autók hangjai... Ezen változtatni kellene! Ilyen színpad egy mogyoródi talihoz elég, de Alfacityhez kicsi! És még folytatnám... A fellépők. Illetve azok hiánya. Egy ilyen találkozóra az ember viszi a családot is. Több helyről hallottam, hogy nőknek, gyerekeknek nincs semmi program. Őket sajnos nem érdekli egy karbon-technikus vagy youtubos Alfás újságíró. (Pláne, hogy ezek a beszélgetések is csak közelről hallhatók). Musimbe Dávid Dennisen kívül nem volt más érdekes a számukra. Mi hiába megyünk körbenézni az Alfákat ötször, a nők erre csak annyit mondanak, hogy arra már voltunk, meg láttuk már... Megyünk? :)) Szóval egy kicsit színesebb program nem ártana. A Tonaléból nem láttunk semmit a bemutatókor. Utána persze megnéztük. A Band of Streets üde színfolt volt, itt-ott felbukkanva. Gondolom láttátok, hogy milyen kevés tombolaszelvény volt leadva. 10-ből 9 ember nem tudta megmondani, hova kell bedobni! 17 órakor dobtuk be mi is miután egy ismerős elmondta hova kell :) A kajálós helyek sorban állásáról én nem írnék, ezt megtették már facebookon ahogy láttam. Mi rutinosan vittünk magunkkal enni-inni, így csak fagyiért álltunk fél órát sorba :))) Választék ugyan nem volt, így vettünk kéket és rózsaszínt :)))
Összességében azért jól éreztük magunkat. Jó volt ismerősökkel ismét személyesen is találkozni, beszélgetni. Még egyszer kiemelném, hogy a negatívumokat kizárólag építő jelleggel és jó szándékkal írtam az ott hallottak és a saját élményeim alapján! Természetesen mi tized ekkora találkozót sem tudnánk szervezni, lebonyolítani és mindenki munkáját KÖSZÖNJÜK! :)
Kau2022-07-10 06:59:08 // 44921
Délután 4-kor :))
BZoltan2022-07-09 22:30:48 // 44920
Sziasztok!

Köszönöm a kerékcserében nyújtott segítséget!

A hazafelé úton sajnos belefúródott egy nagyfejű, szokatlan formájú csavart az egyik kerekembe. Többen megálltatok segíteni a kerékcserében.
Ezúton is nagyon köszönöm a segítséget!

Üdv,
Zoli
Giuntini2022-07-08 20:23:24 // 44918
Felkészítve....
Greene2022-07-08 20:02:11 // 44917
Szombaton mikorra érdemes odaérni, hogy ne álljunk sokat sorba?
Dimmu2022-07-06 20:04:07 // 44916
Szervusz!

Székesfehérváron a LENE Kft. már vagy 20 horpadást kijavított a kocsimon és szerintem Ők is szépen dolgoznak! Csak sajnos előre kell időpontot egyeztetni, mert sok a horpadt autó!

Tisztelettel:
Köcölle
Kócosw2022-07-06 17:38:02 // 44915
beleptetesnel meglatjuk
Krisz562022-07-06 10:29:05 // 44914
Köszi, akkor elvileg minden rendben így!
Kócosw2022-07-05 20:09:37 // 44913
Nalam is detto ez a szitu,elvielg èl a jegy .
Krisz562022-07-05 19:53:53 // 44912
Sziasztok!
A "Lehet, hogy hülye kérdés" kategóriában neveznék.

A 2020-as találkozóra megvettük előre a két napos jegyet. A Covid miatt ez elmaradt, és átkerült a belépő 2021-re. Mi nem tudtunk tavaly ott lenni, így -emlékeim szerint- éltünk az átfoglalási lehetőséggel 2022-re. A kíváncsiság kedvéért ránézetem a jegyre az előbb az AlfaCity-s oldalon. A Jegyek menüpontban a tavalyi dátumra hozza a belépőt, megnyitva pedig a 2020. évre szóló jelenik meg. Ez így teljesen rendben van, vagy valójában csak akartam idénre átfoglalni és nem jött össze?

Köszönöm előre is a választ! :)
droberto2022-07-05 16:30:10 // 44911
Ritkán szorulok szaki segítségére, de ha 10 évente egyszer kell, tuti, hogy történik valami.
Igazából ezt is meg tudnám magam csinálni, egy elfogadható szintre, de a 2014-es emlék, máig él a fejemben.
Emlékszem nagyon kritikus voltam ezzel a módszerrel. Nem tudtam elképzelni, hogy ha egy lemez nyúlik, akkor azt vissza lehet nyomni, húzni, úgy hogy ne maradjon benne némi hullám.
Anno a srác addig nyomkodta ilyen hajlított rudakkal, amíg olyan lett, mintha ott se lett volna. Általában észre veszem az ilyen hibákat, de komolyan olyan lett, mintha mi sem történt volna a lemezzel. Nem hittem a szememnek.
Beszélgettem a sráccal és mesélte, hogy jó pár éve csinálja, és hogy mennyit kellett neki is gyakorolnia...
tdemeter2022-07-05 15:50:03 // 44910
Robi, ez az ipar nagyon kiforrott már, szerintem bárhová elviheted ahol üzletszerűen ilyet csinálnak...
droberto2022-07-05 15:25:14 // 44909
Sziasztok!
Gyors segítségre lenne szükségem.
Emlékszik esetleg valaki, hogy a 2014-es balatonfüredi Suncity-ben tartott Alfacity-n ki volt az a mókus aki a fehér kupola tetők alatt horpadásokat nyomkodott ki belülről?
Csütörtökön megyek fel Pestre, és lett egy horpadásom a hátsó sárvédőn.
Szeretném megcsináltatni és őt láttam élőben dolgozni. Másban pedig nem nagyon bízok.

Köszönöm.
Kócosw2022-07-03 21:58:38 // 44908
nem adja ki sajna 😬
GT Ɨ|ѯ2022-07-03 20:06:11 // 44907
Gyertek péntek reggel inkább:-)
Kócosw2022-06-29 19:25:38 // 44906
Szombaton valaki Pápa, Győr irányából? 😁
Riccio Bianco2022-06-29 00:42:39 // 44905
Sziasztok!

Megy valaki pénteken kora délután Szegedről vagy a környékről alfacity-be? :D És ha igen lenne kedve együtt menni? :D
bp2022-06-08 15:02:46 // 44904
Sziasztok, a jegy el is kelt :)
bp2022-06-08 12:23:20 // 44903
Kedves Alfások,

szívesen felajánlok ingyen egy két napos belépőt az AlfaCity 2022 július 7-8. a belépő egy autóra és egy sofőrre szól.. Sajnos nekem valami közben jött, így a belépőmet ajándékként oda tudom adni valakinek. Cserében csak egy dolgot kérnék, hogy az általam korábban megvett és kifizetett termékeket majd hozza el Nekem (polók, ajándék). Akit érdekel írjon rám, köszönettel, bp ui: az első jelentkező lesz a nyerő :)
Tocsa2022-06-01 22:12:07 // 44902
Ottan vagyok ni én is a 75 ös sorban a kis feketémmel! :)
Amikor még nem profitorientált volt......:-(((
Idén sem gazdagítok senkit! Számomra elvesztette ez a rendezvény az indentitását!
Jozsi es Tina2022-06-01 21:49:10 // 44901
Remélem mi is el tudunk menni
Forsberg2022-05-20 21:01:55 // 44900
Köszönöm, itt nekem is egyértelműnek tűnt, viszont a jegyen ez van: "Kiegészítő jegy: Ha több, mint egy utast hozol
magaddal, részükre kiegészítő jegyet kell vásárolni a
helyszínen."
Ezért így számomra nem tiszta, hiszen a sofőr az nem utas.
Tehát itt olyan mintha 1 utas még jöhet a jeggyel.
Na mindegy, majd kiderül. :)
Kócosw2022-05-20 20:06:27 // 44898
igen régen kocsira volt tarifa ugye?
A hozzászólásokért az Alfa Amore készítői nem vállalnak felelősséget.

Jelentem a moderátornak