Bemutatkozott a 4C

2013-03-05  Tedi
Pontosan két évvel a koncepció után bemutatkozott Genfben a szériaérett Alfa Romeo 4C.
Hírek >> 2013  

A gyártó három színben is megmutatta a tavalyinál jelentősen nagyobb standon a legújabb üdvöskét: ezüst, piros és fehér színben is megtekinthető március 17-ig a 4C. Utóbbi egy bevezető, ötszáz darabos széria egyike, szénszálas hátsó szárnnyal, tükrökkel, lámpabetétekkel.

Harald Wester, az Alfa Romeo vezérigazgatója a bemutatón lerántotta a leplet az eddig nem ismert adatokról is. Az autó 895 kilogramm súlyú, és a hátul keresztben elhelyezett, teljesen alumínium 1.750 köbcentis turbómotor 240 lóerejének és 350 Nm nyomatékának köszönhetően 4,5 másodperc alatt gyorsul 100 kilométeres sebességre.

A DNA kapcsoló új módjával, a Race üzemmóddal teljesen kiiktatható a menetstabilizáló, innentől a pilóta az új tervezésű felfüggesztésre, az új TCT váltótra, a hátul szélesebb gumikra bízhatja a vezetés élményét, vagy éppen az életét. A kapcsoló átállításával a Giuliettákhoz hasonlóan a vezető előtt lévő, kilométeróraként is funkcionáló kijelző stílusa is megváltozik.

Harald Wester azt hangsúlyozta, hogy a 4C tervezésénél a vezetőközpontúságot és a vezetési élményt helyezték előtérbe, ennek köszönhető az aerodinamikus vonalvezetés, a szénszálas és egyéb könnyített anyagok széleskörű használata is.

Évente 3.500 darabot készít majd az Alfa a Maserati modenai üzemében, ebből 1.500-at Európában, 1.200-at az USÁ-ban, 800-at pedig a világ többi pontján értékesítenek. Jelenleg 370 előrendelésük van a 4C-re. Európában szeptember végén, amerikában pedig a Los Angeles-i autókiállítás után, ez év végén várható a piaci bevezetés. Európában a 4C ára 60 ezer euró (mintegy 17-18 millió forint) lesz.

Kapcsolódó írásaink:

Írta:
Tedi