Milano lesz a neve az Alfa új modelljének

2023-12-15  Alfa Amore
Milano lesz a neve az Alfa Romeo vadonatúj modelljének, amelyet 2024 áprilisában mutanak majd be. Ez lesz az első, teljesen elektromos változatban is kapható Alfa Romeo.
Hírek >> 2023  

Sokunk várakozásával ellentétben nem Brennerónak nevezte el az Alfa Romeo legújabb SUV-jét, hanem a Milano nevet kapta. Az új modell nevét egy rövid videóban és egy sajtóközleményben jelentették be.

Mint közölték, a modellt 2024 áprilisában leplezik majd le Milánóban. Ez lesz az Alfa Romeo első olyan modellje, amely  teljesen elektromos változatban is kapható lesz. A Milano az első mérföldkő a márka teljes elektromos átállásában és a Tonaléhoz hasonlóan fontos feladata, hogy tovább erősítse az Alfa Romeo globális jelenlétét. A modell neve egyben tisztelgés Milánó városa előtt,  ahol a márka történelme kezdődött 1910. június 24-én.

Jean-Philippe Imparato, az Alfa Romeo vezérigazgatója a márka sajtóközleményben azt hangsúlyozta, hogy a Milano egy szimbólikus "üdvözlés" az összes Alfa Romeo rajongó felé. Mint mondta, a Giulietta és a MiTo tulajdonosok arra vártak, hogy megerősíthessék szerelmüket az Alfa Romeo iránt.

Az nagy kérdés, hogy a korábbi Giulietta és a MiTo tulajdonsai valóban egy B-SUV modellt várnak-e, de az tény, hogy jelenleg a Tonale kategóriáján túl ez jelenleg az egyik legsikeresebb kategória a piacon. 

Amit eddig tudunk, hogy a Milano ugyanarra a platformra épül majd, mint a már korábban bemutatott Jeep Avenger és Fiat 600, így várhatóan a hajtás is hasonló lesz. Azaz elektromos változata miniumum olyan tudású lesz, mint ezekben a modellekben, csakúgy, mint a benzinmotorral szereltek. 

Az Avenger első kerekeit hajtó elektromos motor 156 lóerős, az akkumulátor kapacitása pedig 54 kWh. Az autót akár 100 kW-os teljesítménnyel is tölthetjük, így 20-ról 80 százalékra feltölteni 24 perc alatt lehet. Nulláról százra 9 másodperc alatt gyorsul, végsebességét pedig 150 km/h-ban maximálták. WLTP szerinti hatótávolsága 400 km körül van. Ez várható tehát az Alfánál is. Jó hír, hogy az Avengerből lesz összkerekes, erősebb változat is, ez várható az Alfánál, illetve nem lepődnénk meg, ha első körben az összkerekes Milánót mutatnák be.

Az Avanger benzines változata egy 100 lóerős, turbós 1,2 literes háromhengeres erőforrás, amelyet 6 sebességes manuális váltóval kínálnak - így várhatóen ez a motor is megjelenhet az új Alfa Romeóban.

A Brennero névre visszatérve: az Alfának sikerült mindenkit megvezetnie egy néhány nappal korábbi videójával, ahol koordináták pörögtek egymás után és ezek egyike - Arese, Balocco és Stelvio mellett - a Brennero hágóra mutattak. Ti mit gondoltok, jó ötlet az új név? 

Korábbi cikkünben találtok render képeket arról, hogyan képzelik el a grafikusok az új Alfa Romeót. 

Plusz egy adalék. Azzal, hogy az Alfa Romeo bejelentette, hogy a Milanót 2024 áprilisában mutatják be, még jobban biztosra vehető, hogy nem lesznek ott feburár végén a Genfi Autószalonon. Erről részletesen beszéltünk már a Backstage legutolsó adásában, amit itt tudtok megnézni:

 

Kapcsolódó írásaink:

Írta:
Alfa Amore