Genfből jelenti az Alfa Amore

2010-03-02  Tedi
Kedden a sajtónappal kezdetét vette a 80. Genfi Autószalon, ahonnan az Alfa Amore is tudósít.
Hírek >> 2010

Felkerültek a képgalériák, a cikk utolsó oldalán a linkre kattintva megnézhetők, illetve letölthetők!

Harald J. Wester, az Alfa Romeo vezérigazgatója az egy órát csúszó sajtótájékoztatón elmondta, hogy szerinte nincs jobb kezdés az Alfa centenáriumi évében, mint a Giulietta bemutatása. Ebbe az autóba, amely tipikus Alfa Romeo, belesűrítették 100 év autógyártásának know how-ját - fogalmazott. Képes a legjobb komfortot nyújtani a mindennapokban, de a sportos vezetést is támogatja csakúgy, mint elődje, az 1950-ben bemutatott Giulietta.

Az elődmodellről szólva hangsúlyozta: a Giulietta volt az első autó, amely forradalmasította a sportszedánok gyártását, mert egyszerre volt erős, sportos, de használható is a mindennapokban. Az új Giulietta ugyanezt nyújtja, mivel - Wester elmondása szerint - minden vásárlói igényt ki tud elégíteni.

Elmondta azt is: új modelljük újra felmutatja azokat az értékeket, amelyet az Alfa Romeo mindig is magáénak vallott. Ilyen a sportosság és a vezetési élmény. Erről gondoskodik a DNA kapcsoló, a futómű és a motorpaletta is, amely 105 lóerőtől indul és 235 lóerőig tart. Mindegyik motor turbós, és teljesíti az Euro 5-ös emissziós normákat is.

Wester szerint a Giuliettával céljuk egyértelmű: a tavalyi 8 százalékos eladásbővülést felül kell múlniuk. Ehhez most már szerinte két fegyverük is van, a MiTo és a Giulietta. Utóbbihoz szintén Genfben mutatták be az új duplakuplungos váltót.

A következő oldalakon: Alfa Romeo stand, Giulietta, Bertone, Pininfarina