The Xirall Blue Alfa - főkép
>> SzervizAlfa 159 2.0 JTDM SW TI // 2024-01-15

A Balos lengőkar sem érezte jól magát, így mennie kellett.
(természetesen MEYLE HD került bele és TRW pálca)
Ha már ott vagyunk az autó alatt, akkor a stabpálcát is kicseréltük, mert annak is kezdett már kopni a gumija.

Emellett érezhetően gyengébb volt a bal oldali kézifék. Egy mérés alkalmával kiderült, hogy 80%-al gyengébben fog, mint másik oldalon lévő társa.

Belseje kipakol, jobb-bal bowden cserél. Kész is vagyunk.
Összekötöttem még egy alapos belső takarítással és mehetett is a sikeres műszakijára a kisautó! :D

 
>> EgyébAlfa 159 2.0 JTDM SW TI // 2024-01-09

A TI küszöböket értelemszerűen csak a teljes autó lefestése után lehetett feltenni, azért, illetve a csomagtartóban keletkezett természetes szellőztető lyuk eltüntetéséért kellett visszavinni az autót.

Emellett helyére kerültek az ajtók, melyek illesztési hézagait csak nagyjából löttük be összeszereléskor, ennek jó beállítását a lakatosra bíztuk.

Ajtók és hézagok beállítva
TI küszöb fent
Lyuk betömve és javítva (festve is lett csak azt nem fotóztam)

Lassan a finishbe érünk?

 
>> SzervizAlfa 159 2.0 JTDM SW TI // 2023-11-22

Eltelt 10k KM az előző olajcsere óta.
Cseréljük az alapokat:
Motul 8100 X-Clean+ 5W-30 5L
Olajleeresztő csavar
Filtron Pollenszűrő
Denckermann üzemanyagszűrő
Denckermann Levegőszűrő
Bosch Olajszűrő
Bosch ablaktörlő

 
>> EgyébAlfa 159 2.0 JTDM SW TI // 2023-11-07

Elég ramaty állapotban volt már a fékek piros festése, ezt együltő helyében orvosoltam. Biztos jobban jártam volna, ha szétszerelem... Majd máskor

 
>> EgyébAlfa 159 2.0 JTDM SW TI // 2023-11-04

Hetek óta élvezem már az autó szépségét, rengetegen dicsérik, hetente mosom takarítom vigyázok rá.

Munkám a lagzikban való videózás. Mindig figyeltem arra, hogy jól látható és tágas helyre parkoljak az autóval, ezesetben is így tettem, viszont az ördög nem alszik. Sikerült beállni a lagzi egyik legrészegebb sráca mellé beparkolni, aki az éjszaka folyamán többször is izomból rábas**ta az ajtaját az enyémre. Mérhetetlenül dühös voltam, hogy a hónapok kemény munkáját, így eltudják baszni, nem balesetből, hanem szimpla baromságból...
Természetesen javítható, időt szánunk rá a jövőben és eltüntetjük...

 
>> EgyébAlfa 159 2.0 JTDM SW TI // 2023-10-04

Ocsmánynak tartom ezeken az autókon a rendszámtába megoldásokat, így nem akartam a szokásos felfúrom a lökhárítóra és kész történetet alkalmazni.

Az előző autómon matrica rendszám volt, az feküdt az autó ívéhez, de találkozókon nem lehetett eltüntetni. Így jött az ötlet, hogy a meglévő rendszámtáblát, helyezzük fel mágnesekkel.

Mivel a rendszámtábla nem fém, így nem volt elég a lökhárító belsejébe ragasztani a mágneseket, hanem a rendszámtáblára is tenni kellett mágnest. Neodínium mágnesekkel sikerült tartósra és erősre csinálni. Teszteltük kátyúba, német autópályán 220-al, esőben, nagynyomásúval, tartja minden körülmény között. És a legjobb ha le akarom venni pl. egy találkozón, egy egyszerű mozdulattal megtehetem és nem rondít bele az összképbe.

 
>> EgyébAlfa 159 2.0 JTDM SW TI // 2023-09-22

Mikor a hangrendszert építettem feltűnt, hogy nemcsak a lábtérnél volt jelen a rozsda, hanem a csomagtartó pótkerék tartójában is. Akkor nem is fordítottam neki nagy jelentőséget, gondoltam majd ráér, kap egy visszacsiszolást, rozsdamarót, amit kell és haladunk tovább.

Eljött az ideje, hogy ezt a műveletet megcsináljam és a csiszolás közben egyszercsak átszakadt a lemez. Mondooom az céééééééép. Lakatos kollága listájára felkerült méeg egy aprócsra javítandó pont. :D

Míg az időpont nem valósult meg a lakatosnál, addig egy ötletes átmeneti megoldásképp, hogy ne legyen lyukas az autó, kiegészítettem a lyukat a hangszigetelésből kimaradt bitu lappal. Hát kövezzetek meg, de tökéletesen tette a dolgát, esküszöm ha kókány gány módjára kezeltem volna a helyzetet, lefújva simán tartotta volna még pár évig, de persze nem így tettünk!

 
>> EgyébAlfa 159 2.0 JTDM SW TI // 2023-09-12

A gyárilag is leragasztott helyekre, ahova gyakran verődik fel sár, kő, védőfóliát helyeztünk el.

Nagyon örülök neki, hogy sokkal jobban sikerült, mint a gyári megoldások, alig látszódik a jelenléte.

 
>> EgyébAlfa 159 2.0 JTDM SW TI // 2023-09-09

Majdnem fél év várakozás, munka, időpont csúszás után, **féliiig meddiiig*** elkészült Xirall Blue Alfi!

Nagyon boldogok voltunk, hogy a megálmodott színek és formák tökéletesen illenek egymáshoz, félelmünk volt, hogy a kékes árnyalat nem fog neki jól állni, de mikor egyben láttuk az egészet megnyugodtunk, hogy jó döntéseket hoztunk.

 
>> EgyébAlfa 159 2.0 JTDM SW TI // 2023-09-04

Az autónak néhány külső eleme, illetve az egész belső tér egy egységes márvány mintázatot kapott. Megfordítottuk az autó megvásárlása utáni helyzetet, miszerint "minél közelebb mész, annál több hibát veszel észre", arra hogy -minél közelebb mész, annál több érdekes festési megoldást, és mintát fedezel fel.