Mutasd

>> Szerviz2009-01-10

Némi szenvedés után, egy célszerszám segítségével végre sikerült levenni a főtengely szíjtárcsáját. A legnagyobb problémát a 41-es crova beszerzése okozta, nem gondoltam volna, de szinte sehol nem lehet kapni. A vezérműtengely és a főtengely patent, csapágycsere és a blokk festése után már kerülhet is vissza a helyére. Az olajpumpa szintén jó, bár az olajnyomással soha nem is volt probléma. A vezérlés alu fedele viszont sajnos repedt. Holnap homokfújok és festek, utána meg várom az alkatrészeket.

 
>> Szerviz2008-12-14

Egy év erőgyűjtés (és a tegnapi Tankcsapda koncert) után rászántam magam, hogy ezen a csodás, napsütötte vasárnapon végre nekiálljak a 90-es felújításának.

Elsőként a motor került ki, és ez még így is fog maradni egy jó ideig, ugyanis csóró vagyok, tehát egyedül csinálom és ezért lassan fogok haladni. A szétszedéssel nem volt különösebb probléma, az összerakásnál pedig nem fogok posztolni inkább. :) A motorral különösebb baj nem volt korábban sem, az adagoló eresztette el a gázolajat és a főtengelyszimmering, ill. az összes létező tömítés az olajat. Ettől ujjnyi vastagon állt a retek kb. mindenhol (najó, az olajhűtő is folydogált), amit a környezetvédelem maximális szem előtt tartásával letakarítottam (a szomszéd felé lejt a telek). Kiderült, hogy a motortér is szürke, és az is, hogy a jobb eleje már cserélve volt, árulkodik egy ronda hegesztés. Nagy rohadás nincs, az aksi melletti részen lesz egy kis munka, és a tűzfalnál. A hangszigetelő filcet sajnos nem tudtam megmenteni, szétmállott a kezemben. Egyedül a légszűrőház alatti rész maradt meg úgy-ahogy, de oda meg nem értem minek kell ilyen cucc. Tehát a motor kinn, szép és tiszta, már csak be kell vinni a garázsba.

A sáros udvaron és a vízelfolyókon keresztül vezető út rendkívül egyszerű volt a kiskocsival, nettóban számolva a nap legnagyobb részét ez a művelet tette ki. Az alkatrészek sorban lekerültek a blokkról, de kiértékelni már nem volt erőm őket. Az önindító biztos, hogy rossz, a generátorra már nem is emlékszem, vízpumpa ok, adagoló, turbó csere. Két jó, két rossz hengerfej, tiszta mák, hogy a 33-asból és Willy 75-öséből maradt 3 tuti (kösziii), így most van 5 jó, ugyebár. Hengereknek van egy kis válla, két dugón kopásnyom, hajtókarcsapágyak szintén kopottak, de semmi kirívó csúnyaság. Jó volna új alkatrészekkel összerakni az egész autót, de hát ebben a recessziós világban kinek van pénze 3 új hardy tárcsára?