Mutasd

>> Szerviz2014-01-20

A nyárvégi szervíz során Alexék jelezték, hogy a hátsó fékbetét és tárcsa 5-6000 km után cserélendő. 167450 km-es óraállásnál ez meg is történt az Alfariumban. Textar tárcsák és Ferodo betétgarnitúra került beépítésre. Karácsonyi látogatásunkkor az édesapám - még KGST gépekre tervezett - kapubeállójában leszakadt a kipufogó hővédő borítása az alvázról. Alexék egyenlőre nem tudtak ilyet szerezni, ezért az eredetit visszarögzítették a helyére.

 
>> Szerviz2013-10-28

Fenti hibaüzenet fogadott egyik októberi reggelen. Telefon Alexnek (Ali76), hogy az izzítógyertyáimmal gond van. Némi egyeztetés, e-mailváltás után október 25-én reggel elvittem a gépet az Alfariumba, ahol Pettinke is épp ott indította a napját. Mint '59 extulaj, már tolta is a tapasztalati infókat: "Vagy gyertya, vagy relé". Délelőtt hívott is Alex, hogy 2 gyertyám oda, a másik kettő meg épp, hogy működik, a relé pedig szépen csattogott teszt során. 4 db. NGK gyertyát kapott 164180 km-es óraállás mellett. Korábbi e-mailezésünk alkalmával már bejelelentettem a feleségem újdonsült '47-esét is egy nagyszervízre, most le is pontosítottuk november 4-re.

 
>> Szerviz2013-08-15

20e km megtétele után (160800 km) esedékesé vált az olaj és szűrők cseréje. Praktikussági szempontból (távolság) most szervízt váltottam. Felcsörögtem a Ali76-ot (Alfarium), hogy a sok koros Alfa gyógyítása mellet belefér-e nekik egy gyermekkorú '59? :-)
A mai napon olajcsere (Selenia Pure Energy WR 5W-30), olaj-, pollen-, légszűrő cseréje történt. Valamint a hosszbordás szíj hosszanti repedéseire is felhívták a figyelmemet, így azt is kicserélték.
Az első féktárcsák és betétek egy ideje már cserehatáron voltak, javaslatukra gyárival megegyező minőségű Ferodo tárcsákat és betéteket kapott a gép. A hátsókat nem bántották, azokban még van némi tartalék.
Kedvesek, rugalmasak, hozzáértőek, korrektek, csak ajánlani tudom őket. :-)

 
>> Szerviz2013-03-09

Felkerültek tegnap a nyári kerekek és a gyalázatos fővárosi utaknak kitett futómű beállítása is megtörtént, lakhelyemhez közeli gumiszervízben. Gyakorlatilag egyik kerék sem mutatta a gyári értékeket, és a rossz futómű geometria miatt már remek abroncsaim széle kezdett óvatosan kopni.

 
>> Tuning és extra2012-08-28

Beszereztem az Alfadepo-ból egy 17"-os 432-es katalógusszámú gyári felnigarnitúrát szép állapotban (thx Dávid). Rögtön fel is szereltettem Michelin Primacy HP 225/50-es abroncsokkal. A 16"-osra meg majd mennek a téligumik, amik később kerülnek beszerzésre. Az új felnikkel egész másképp mutat. :-)

 
>> Szerviz2012-07-09

2012. 04. 23-án 141000 km-es óraállás mellet elvégeztettem egy nagyszervízt.
Pityukoma cartársam javaslatára (utólag is sok thx Neki!) az L+E Nadin 2000 Bt.-nél, Bp.-en a Ferihegyi úton. Kis családi vállalkozás, Selenia olajok egyik hivatalos forgalmazói, árulnak ezen kívül mindenféle alkatrészt és olasz vasakat szervizelnek.

Olajcsere (Selenia Pure Energy WR 5W-30), olajszűrő, gázolajszűrő, levegőszűrő, pollenszűrő, vezérműszíj+görgők, vízpumpa cseréje történt.
90e Ft anyag + 20e Ft munkadíj! Szerintem parádés!

Apa és fia végezte a munkát. Nagyon szimpatikusak voltak és meggyőzött a hozzáértésük. Megmutatták a kiszerelt darabokat. A vezérműszíj bordáin hosszirányú berepedés látszódott, meg a vízpumpa is csere érett volt. Egyebekben kitűnő műszaki állapotban találták a kis belga jövevényt. "Golyóálló paripa ez!" mondták.
Egyedül féktárcsa és betétek cseréje válik esedékessé elől és hátul úgy 10e km után.

Bízom a kicsikében, úgy érzem tényleg egyben van. 5000 km telt el a szervíz óta és szerencsére az égvilágon semmi nem történt, csak teszi a dolgát. Feleségem és kicsi Milán is szereti a gonosz tekintetű, de kedves barátot. A Q-tronic-ot meg semmiért oda nem adnám!!!

 
>> Esemény2012-05-21

33. születésnapom alkalmából Feleségemtől két Alfás relikviával gazdagodtam. Kaptam egy „PARCHEGGIO RISERVATO” pólót és egy szép Alfa Romeo órát (olasz design, svájci gyártmány, ETA G10.21A chronographos szerkezet, 5 ATM vízállóság, zafírkristály üveg, nemesacél tokozás, pirossal varrott gumiszíj). Gyönyörű darab. Eddigi legszebb extrám az ’59-hez. A mindennapokban is kifejezi Alfás mivoltomat, még akkor is, amikor a gépem nincs velem!