Mutasd

>> Esemény2015-12-12

Sziasztok!
A multkori blog bejegyzesemben ecseteltem, hogy epp egy 2.0-as Alfiert indulunk...hagy meseljem el, hogyan tortent... :)
December 10, reggel 4 ora. Ebreszto csipog, mindketten kipattantunk az agybol, mert 5-kor indulas. Uticel: London-Skocia, egesz pontosan Kilmarnock. Nagy izgalommal keszulodtunk, eljott a srac is idoben akivel megbeszeltuk a fuvart. O magan taxis, Peugeot 508- al. Az ara annak, hogy hivatalosan elvigyen a celallomasig £1000, ami mai arfolyamon 438 ezer HUF. Nekunk csak uzemanyagot kert es nemi aprot, igy megusztuk £150-bol.
Hat uton vagyunk, a percek lassan telnek, hiszen 7 orat kell utazni, hogy a hon ahitott Alfa a mienk legyen. Ut kozben beszelgetunk, kerdezi a srac, hogy megeri e elmenni ilyen messzire. Mi helyeseltuk, hogy oersze, hat ez nagyon szep auto, nincs lelakva mint a londoniak, hiszen nincs annyi orult, mas a vezetesi stilus, kultura. No jo, hat majd meglatjuk.
Par szo az eladorol. Alan baratunk telefonon szimatikusnak tunt, olyan embernek aki szereti az Alfakat. A hirdeteseben az szerepelt, hogy az auto nagyon jo allapotban van, kivul-belul, keves merfold (80k), nem kell ra semmit kolteni. Hat ez super. A kisse tavoli kepek jol mutattak, nagyitva sem volt rossz elvegre egy 2001-es autorol beszelunk ami nem szalon allapot. Kerdeztem tole, hogy tuti minden rendben van e az autoval, mert nagyon messzirol megyunk, tobb mint 400 merfold, ne legyen az, hogy egy romhalmazt megyunk el megnezni. Azt mondta semmit nem kell rakolteni, nincs semmi rendellenes hang ami a motort illeti, egyedul a szilentek amik cseresek. Ok, no problem, ez nem olyan rossz hir. Aztan megbeszeltuk az idopontot, 10-en 12:00-kor talalka.
Uton Skociaba a hatam mar szetszakadt csuoan 200 merfoldbutan. Jok az uj autok, de nekem nem jott be a Peugeot. Mondhatnam, hogy fapados, hiaba van benne sok extra. Az utazast csak az elvezi, aki elol ul. :) 200 merfol utan kicsivel piheno. Kave, pisi, miegymas. Viszza az autoba es gooo. Nagy az izgalom, a szivunk egyre hevesebben ver. Sms-ben kommunikalunk a kedvesemmel, mert a soforunk talan orultnek nezne minket, ha hallana hogyan es mit beszelunk leendo Alfankrol. :)
Par merfold a celig. Az ut nehezen telik, de valamelyest feledteti a kellemetlen varakozast Skocia hegyes videke. Minden zold, es mindenhol baranyok vannak. :) A hegyek oldalabol kis ér csordogal ami az aljara erve kisebb patakka duzzad. Nagyon szep.
5 perc a megerkezesig. Gyomorremeges. Ez szerelem. Aztan talalkozunk Alan-el aki elvezet minket a kocsihoz. Es lass csodat! Infarktus!!!!!! Duplan!!!!
Oda adja a kulcsot, kinyitjuk a kocsit. Kulsore sem volt az a szepseg amit a kepeken lattunk,na de ez miii? Budos volt benne, ilyen rohadt szag. Pl amikor nincs futes valahol es a szaritando ruhaknak fura, dohos szaga lesz, mert nem tavozik el a viz...na szoval ertitek. Na jo. Lassuk, mibol elunk?!
Motorhazteto felnyit, all leesik. Csupa takony, az olaj a csillagos egen is ott van. Nivo kihuz, letorol, vissza es ujra kihuz. Az olajszint minimum alatt, szine korom fekete. Fincsi. A toronynal ahol a motort tartja az az idom ( jobban nem tudom leirni, nevet nem tudom) erosen korrodalva, mondhatnam elrohadva. Na jo, ha mar itt vagyunk nezzuk meg a hatuljat is. Valami zsak vagy mi volt bele teritve. Jo kezdet. Mondom Zolinak, hogy vegyuk mar ki a potkereket, nezzuk meg az aljat. Es lass csodat! Lattuk a foldet is. :) Ekkor mar kinomban nevetesben tortem ki. Zoli kicsit megnyomta az aljat alulrol, es atszakadt, a keze kikandikalt. Remek. Nezzuk tovabb.
Az elso ajtonal az oszlopok hegesztve voltak alul. Mindket oldalon. Egy ganyolt, kokany modra folrakott kuszob spoiler is volt rajta, de nem is ertem minek. Kesobb a bal oldali fektarcsara esett a pillantasom. MMIIIICSODAAA??? En meg nem lattam ilyet. A tarcsabol le voltak pattogva koromyi darabok, eles volt a fem ahogy az ujjam elhuztam rajta. Na, jo. Ennyi asszem eleg is lesz!
Oda megyek Alan baratunktol es mondom neki, hogy nagyon csalodott vagyok. Kerdezi miert? Mondom neki amiket itt leirtam, hogy hat ez es ez van es o azt mondta, hogy nem kell rakolteni semmit. Mondtam, hogy ez az ar nagyon sok ezert a kocsiert. Talan azt hitte, hogy a latottak ellenere megis megvennenk es elkezdett a keves merfoldre hivatkozni. Erre azt talaltam mondani, hogy hiaba van benne keves merfold, ha az egesz kocsi egy kalap SZAR! Aztan mondtam neki, hogy tudja e mennyit utaztam ezert az elszomorito 10 percert. Megertette e amikor mondtam, hogy mi ezert a kocsiert 400 merfoldet jovunk. Ertekelheto valasz nem jott csak egy erzelmek nelkuli Sorry. Nah, hat jo. Inkabb bukjak 150 fontot, mint vegyem meg a hulladekot amivel 1000%, hogy nem ertunk volna haza. Nem tortunk le, inkabb boszzusak voktunk, hogy ilyen gerinctelen volt az elado.
Hazafele megalltunk enni, atbeszeltuk a dolgot, levontuk a tanulsagot. Aztan irany haza. Ujabb 7 ora a kenyelmetlen luxusban, es az ebed is felkavarta a gyomrom. A skot lejtok vegul tettek rola, hogy az autopalya mellet ott hagyjam a jelet, ez egy rossz nap minden tekintetben. :)
Nezegettunk mas Alfakat az uton, aztan egyet talaltunk, ami utba is esett, igazabol minden utba esett hazafele. Megbeszeltuk, hogy megnezzuk. A soforunk is nagyon turelmes volt, nem akarta, hogy kocsi nelkul erjunk haza.
Este 8:30. Chesterfield. Benzinkut. Kell a feny, hogy lassunk valamit. A fiatal srac, Lee megerkezik, kiszallnak a baratjaval es rogton bealltam a fuszagtol. :) Cool. Ingyen cucc. :) Nagyon segitokesz, minden papirjat mutatta, vizsga, szerviz...stb. Alan baratunk csak megallt es varta, hogy mi az amit felfedezunk, mi az amit nem es a vesztesek utolso remenysugaraval bizott abban, hogy a kis fiatal gyerekek, mert o kb 40-45 volt, majd ugyis megveszik. Szoval Lee mindent elmondott, mikor vette, mit csinalt vele...
Amennyire tudtuk atneztuk, szep allapotban volt. Csomagtarto makulatlan, egy koromyi rozsda sem volt rajta. Itt-ott persze akad rajta, de hat ez tudnivalo. Majd mi meggyogyitjuk.
DEAL! £100-ot alkudtunk, vegul £700-ert hoztuk el. Meg volt az orom mindenkinek.
Hazafele szepen szedte a labat, nem volt semmi gond. Most jonnek a reparalasok, kisebb-nagyobb alakitasok, olaj csere...ami kell.
Szoval ez volt az izgalmas utazasunk ami vegul 850 merfold lett, 1360 km. :)