Mutasd

>> Szerviz2015-03-03

És márciusban műszaki.
Hagyján, sztem gond nélkül átmenne így is. Tudom kicsit kopog valami a jobb elejében, de csak engem zavart, a futómű ellenőrző gépet nem.
De ez még csak a jéghegy csúcsa. Tavaly elkezdett párás vizes időben csikorogni (írtam is) valamelyik szíjam, sztem azon is egy görgő. Most egy nagyon hangos visítás kezdte borzolni a kedélyeket, és már lelki szemeim előtt láttam a zsebemből lassan kilebegő húszezreseket. :-(
Igen, a turbó. Néztem én, hogy talán csak kifúj, lyukas, vagy valami, de nem. Ez bizony maga a test, és ami terhelés hatására kijön belőle hang.
Szerelőt, de azonnal! Sajna helyes volt a megállapításom. Ez bizony csere.
Neten túrkálás, majd telefonálás vette kezdetét.
Ismét tanultam. Van az a variáció, hogy én és szerelőm nekiesünk, és csereberélünk dolgokat. ez sok idő, megállapítástól, a beszerelésig, nem is beszélve a szaktudás, hozzáértés nélkülözéséről (és nem a szerelőmet akarom lejáratni!!). Persze bátraké a szerencse. De van más lehetőség is. Nem biztos, hogy az olcsóbb az a jobb megoldás. Ez egy kényes alkatrész, nem illik vele spórolni.
Kb 15 turbójavítással foglalkozó céget, embert, műhelyt hívtam fel, a kicsi és olcsó(nak tűnőtől), egészen a nagy és drágá(nak látszó)ig. Írom ezt furcsán, mert:
A kicsik, mintha összebeszéltek volna, és ezt meg is jegyeztem nekik.
A hibától függően 30-80 ezer, plusz áfa, plusz munkadíjért javítanak, de oda elvinni, szétszedi, megorvosolja, és közli amit tudok már magamtól is, hogy középrészcsere, majd összerakja legombol 80+áfa+munkadíjat. Mondom a kisebbek. Lehet kevesebb is, de esetemben tuti a középrész... vagy a változó geometria, csak bonyolódik bajom, és még rosszabb ha az.
A nagyot felhívom, megadom turbó (pontos!) tipusát, és ő elküld nekem egy felújított ugyan olyat polcról, futárral, másnapra, 6hó garival, és viszi az én leharcolt cuccomat vissza. Mindezt 90ezerért...
Én elgondolkodtam, és döntöttem.
Így lett a vezérlés, és hosszbordás szíj cserém mellé, egy turbócserém is bónuszba, a műszaki vizsga előtt pár héttel. Hurrá :-/
A költség előre becsült összeg, de lehet nem takarja be.