Mutasd

>> Esemény2022-06-21

Mainap 17óra 15perc körül haladtunk az M3-as autópályán amikor az M31es felhajtóra soroltam át, a bal első kerekem beugrott egy kátyúra. Félreálltam a leallósávba és megtekintettem vizuálisan az új felnidizánjt. Biztos van olyan akinek tetszene de nekem valahogy nem adja. Miközben enyhe infarktus kerülgetett, párom a rendőrség segítségét kérte. Átraktam a szallagkorláton a gyerekeket kiraktam a háromszöget. CSATT! Egy rendőrautó szintén belehajtott a kátyúba visszatolattak a kátyú mellé majd kb 30perc múlva az egyiköjük oda sétált hozzánk.
Köszöntünk egymásnak és kérdezte hogy mi jelentettük be a kárt?
Igen.
Szép autó!
Köszönöm!
Hát ők is bele hajtottak a kátyúba , hívtak ők is egy helyszínelőt. Mellesleg ezt az utat tegnap csinalták meg... Szerintem lehet, hogy nem lett tartós... Körbefotózta az autót papírokat elkérte majd vissza sétált. Megérkezett a közútkezelő is, még egy rendőrautó és még egy közutas. Az utat elvileg "kijavították" a rendőrök lehelyszinelték egymást. Ezután a papírjaimat visszakaptam, már csak a közútkezelő csinál pár képet és mehetünk .
19:00 közútkezelő szintén körbe fotózta az autót.
Mivel nem sétáltam ki a pályára megnézni a katyút... ezért a közútkezelőt kertük meg hogy mutassa meg a fényképeket, de sajnos "nem találja lehet másik géppel fotózta le" nem azzal ami a nyakába lógott. Megkértük hogy mutassa meg hogy nekünk is meglegyen és hogy letudjuk fotózni. mindjárt csak az a másik közutas autóba van oda szól nekik hogy guruljanak ide "amúgy meg 3cm kis perem kátyúvolt" mondom neki egy 3 cm-es kátyú nem verszét egy ilyen felnit. Ezután amásik közutas kocsi tolatva távozott a leallósávon közlekedve... Kárrendezés miatt kikellett kérnem a rendőrségtől egy baleseti igazolást amiszerint a kátyú :
1.5M széles
1.1M hosszú
6 Cm mély
Ideiglenes megoldásként felkerültek a Ti-felnik, sajnos nagyon bután néz ki vele...
Még jó hogy pont aznap dicsekedtem a futoművel, mennyire stabil de mégsem érezni vele az uthibákat. Mondjuk a rendörauto alatt nem volt sport futomű, nem volt peresgumi, mégis rosszabbúl járt...

Update: 2022.08.09 jelenleg még nem találtam olyan személyt, céget, kutyát, macskát, droidot, bárkit aki kijavitaná a felnim, úgy ahogy szeretném... Nincsenek nagy elvárásaim szerintem... Mindössze csak annyi hogy úgy nézzen ki ahogy a kátyújárat elött.
A felnit üt, görgőzni kell. Ezt idáig mindenki érti, és elválalja.
A felni "króm betétje" deformált, kikell egyengetni. Na itt kezdődnek a bajok...
Elvileg ragasztva van, melegítve eleged a ragasztás,lelehet venni és kilehet egyengetni.
Viszont senki sem akar ezzel foglalkozni. Gyorsan levág, lefeszeget görgőzés és viheted. Nem is lenne ezzel baj ha adnának hozzá egy új perembetétet vagy lehetne rendelni hozzá... De nincs.
És eddig még 1 vagy kettő vagy 4 ugyanilyen felnit sem találtam.

Update: 2022.09.23 Ember nincs a földön aki meg csinálná úgy ahogy szeretném... Csak a duma megy mindenkinek... Egy jó tanács: soha ne vegyél perem betétes felnit, mert ha megsérül, 2022-ben nem tudnak megjavítani egy ilyen sérülést.
Viszont talátam 5x112-es osztókörrel egy ugyanilyen felni szettet!!! Persze nem volt a szettben 1 olyan felni ami legalább enyhén lett volna megrágva...