Mutasd

>> Esemény2016-04-17

Lassan, de biztosan mennek a km-ek. :)

 
>> Esemény2016-04-17

Egy héttel ezelőtt megkerestek, hogy mi lenne, ha! Ritkán fordul elő az ember életében, hogy lehetősége van egy egyedi, ritka, kis rétegnek szánt versenyautóhoz, így nem tudtam kihagyni. Nem is lehetett.

 
>> Esemény2016-02-05

Február első hete és nyoma sincs a télnek, így nem bírtunk tovább várni, ponyva le, kigurultunk a garázsból és leműszakiztatták az autót. Korai tavasz miatt vétek lett volna március végéig várni vele mikor áprilisi az időjárás. 2,5 hónap állás után elsőre indult az autó. Aksit nem távolítottam el november végén.

 
>> Egyéb2015-11-22

2015.11.22. Környező hegyek már havasak, így ideje volt felkészülni a téli pihenésre! Még a rossz idő előtt elgurultam kézi autómosóba, ahol nem csak le lett mosva az autó, levegővel ki is fúvatták az illesztéseknél, plusz az utolsó cseppeket is letörölték róla. Így legalább ezzel nem kellett szenvednem. :) Egyből be a még nyitott garázsba, ahol hagytam 2 napot levegőzni, majd a Coverwise-tól kapott méretre szabott piros beltéri takaróval betakaróztunk. :) Várjuk a tavaszt!
Km: 18128

 
>> Autóápolás2015-11-05

Jó időre való tekintettel a tavasz helyett a tegnapi napot választottam bőrápolás elvégzésére. 16 C°, verőfényes napsütés, nem is kell ennél több. :) Szükséges tisztító és bőrápoló a családban levő BMW-hez járó gyári ápoló csomagból került felhasználásra. Rossz cuccnak nem igazán mondanám. Először a felületi szennyeződéseket tüntettem el a tisztítóval, majd ápolóval lekezeltem a bőrrel borított felületeket. Vezető oldali ülést kétszer kentem át a nagyobb igénybevételre való tekintettel. Ápoló szépen beszívódott, viszont még hagyom pár napig állni érintetlenül a garázsban. Amíg az idő jó és engedi, nem kerül letakarásra.

 
>> Esemény2015-09-06

Mindenképpen utószezonra maradt a nyaralás, mivel kisgyerekes családnak pont ez tűnt a legmegfelelőbbnek. Így szeptember elsején bepakoltunk mindent amire szükségünk lehetett és igen a Giulietta csomagtere elég nagy, hogy sok csomag (babakocsi+gyerekülés) kényelmesen bepakolható legyen. Magam is meglepődtem, hogy aztamindenit. :) Természetesen a hátsó és az anyósülés elé-rá is került pár kacat. A célállomás 440 km-re volt egy irányban az otthonunktól és kényelmes, autópályán többnyire 140 km/h tempóban leautóztunk a tengerre. 1.75 TBI fullra megpakolva, légkondival, fogyasztási adat első kép. Hazának kicsit gyorsabban jöttünk 9,6-ra nőtt a átlag fogyasztás 900 km-re nézve.

 
>> Esemény2015-07-14

Szépen, tisztán vágtunk neki a közel 150 km-es útnak Nagykanizsáról Balatonfüredre. Kora reggeli órákban indultunk, hogy ne kelljen sietni illetve a nagy dömpinget megússzuk Peti159-el. Nem mentünk gyorsan így kiderült az is, hogy lehet 7,8-as átlagfogyasztást produkálni, ha nyugodt az ember. TBi akkor fogyaszt, ha nyomom neki, de akkor legalább megy. Nekem ez számít.

 
>> Autóápolás2015-06-07

Októberben lesz az autó 5 éves, plusz megyünk Alfacityre így aktuálissá vált, hogy elugorjunk a környék legkeresettebb fényezőjéhez, hogy kezelésbe vegye a karosszériát.. Mivel kiállított autó volt, így sokat állt a fedetlen ég alatt, ami a fényezésén meg is látszott, szóval először járt az autó fényező műhelyben. Jó hír az, hogy a fényező szerint sem volt törve vagy javítva a fényezése, szavaival élve a fényezés egységesen pocsék volt. :-) Polírozva lett és waxolva. Waxolás 1-2 évente mindig el lesz végezve, fényezés védése érdekében. Az autó amióta nálam van garázsban pihen, így a fényezésben az UV már nem fog sok kárt okozni.

 
>> Tuning és extra2015-04-20

G-mann-tól kaptam egy kihagyhatatlan ajánlatot a 18" os 8c design felnikre, amin nem szabadott sokáig töprengenem, mert lecsúsztam volna róla és nem is találtam volna ennél jobb árban sem. Így elhoztam Tőle, amire még gumikat is kellett venni sajnos. Ez egy nem várt plusz költség volt, mert a 17" os QV felnikkel is szép volt, de valahogy nem abba szerettem bele, igaz azzal egyedibb volt. Michelin Pilot Sport 3 gumi került rá. Csörgő műhelyben történt a csere. Ajándékba kapott alu. olajsapka és tanksapka is felkerült.

 
>> Szerviz2015-04-20

Téli leállás előtt említettem, hogy generátor alkalmanként hibajelet dobott közvetlen hideg indítás után. Ezt megelégelve generátor csere mellett döntöttem. Csöri végezte a cserét, alapos munka után szép és jó verdát kaptam vissza, amivel élvezettel autóztam hazáig.