deejayy^147TS - főkép

Nem mondanám, hogy türelmes vagyok, de nincs más választásom, mert nem jönnek a találatok. Egy hete semmi mozgás. Kínomban kinullázom a HAHU-n a keresési feltételeket és egyesével nézem végig a 147-eseket (mind a 254 találatot). Kivéve a dieseleket. Kivéve a 3 ajtósokat. Kivéve a 120LE-nél gyengébbeket. Kivéve a... a fenébe, már megint ugyanott vagyok az 5 találatnál, ahol tegnap is. Vegyük ki a felső 1.2M-s határt az árban.
Hoppá, 1.240.000 Ft, FL-es Alfa 147, ráadásul helyben! VIP Edition, akármi is legyen az (amúgy tudja valaki? A google sem segített kideríteni...)
Vasárnap van, dehát itt van helyben, fiatal az eladó, biztos meg lehet vele beszélni.

3 óra elteltével már az autót nézegetem.
Svájcból érkezett kb. 1 éve. Az eladó ecseteli, hogy mi mindent csináltatott meg rajta, mielőtt átvette volna: új kuplung, fékek, stb. Vadiúj 4 évszakos gumi, a párja hajtja városon belül, gyereket szokta hozni-vinni vele. Megyünk próbakört. Megy, mint a meszes (remélem nem léptük át városon belül a százat:). Kicsit vezetem én is, nagyon kézreáll, jó a kuplung, a kormányszervó, az abs, minden. Végignyomkodok pár gombot, minden működik.
Bordó bőr belső. Ahogy korábban, most sem ez fog visszatartani.
114000 km, azaz a neheze még előtte van: vezérlés, gyertyák.
Szervizkönyve van? "Várj megnézem a kesztyűtartóban... jé, ilyen is van!". Reális km futás. Nincs sok kétségem, ami azt illeti.

Azonnal informálom Pétert, aki a legtöbbet segítette az igencsak válogatós ízlésemet: mondjon valamit, ami miatt ezt ne vegyem meg. Nem tud. De vigyem el mindenképpen megnézetni egy szervizbe.