Mutasd

>> Egyéb2011-10-24

"Dunlop Winter Sport 3D

Az Auto, Motor und Sport a Dunlopot választaná


Az SP Winter Sport 3D kiemelkedõen szerepelt az ADAC és a TCS tesztjén is.


A Dunlop új téli gumiabroncsa az SP Winter Sport 3D a legjobb téli abroncs az Auto Motor und Sport legújabb tesztje szerint. A neves német szaklap eredményét alátámasztják a német és a svájci autóklub felmérései is. Az Auto Motor und Sport az egyik legnépszerûbb méretû 205/55 R 16-os téli gumikat vetette “nyúzópróba” alá. Az SP Winter Sport 3D kiemelkedõen jól teljesített a havon. A német lap elismerõen nyilatkozott az új abroncs fékezési képességeirõl, valamint a nedves úton mutatott kiegyensúlyozott viselkedésérõl. A teszt során a Dunlop gumi kiváló kanyarstabilitásról tett tanúbizonyságot és igen ellenálló a vízenfutással (aquaplanning) szemben is. Mindez elsõrangú menetkényelemmel és alacsony zajszinttel párosul. A végeredmény így aligha lehetett kétséges:

„Az új Goodyear Ultra Grip 7-es és az új Dunlop SP Winter Sport 3D a legjobb választás a piacon” – írja az Auto Motor und Sport.

Az ADAC egy másik tömegméretet, a 195/65 R 15-ös téli gumikat tesztelte. A Dunlop itt a Goodyear új Ultra Grip 7-ese után végzett szorosan a második helyen. A német autóklub ítélete szerint a

„Dunlop SP Winter Sport 3D egy nagyon kiegyensúlyozott gumi, amely kiemelkedõ teljesítményt nyújtott nedves és a száraz úton egyaránt.”

A svájci autóklub (TCS) tesztjében szintén a „nagyon ajánlott” kategóriába került a Dunlop, amely a teszt minden pontján kiegyenlítetten jó teljesítményt mutatott. A TCS felmérésébõl az is kiderül, hogy az SP Winter Sport 3D a fogyasztás és a tartósság szempontjából is a legjobbak között van.

„A kiváló teszteredmények a kutatatási-fejlesztési munkánk elismerése. Büszkék vagyunk arra, hogy téli gumiabroncsainknál alkalmazott elõremutató technológia meggyõzte a tesztelõket is. A legnagyobb nyertesek azonban minden bizonnyal a vásárlók lesznek, akik egybõl észre veszik majd a teljesítményjavulást" – értékelte az eredményt Arthur De Bok, a Dunlop márkatulajdonos Goodyear európai üzletágának vezetõje.


Dunlop SP Winter Sport 3D

Az SP Winter Sport 3D-t speciálisan a vezetés szerelmeseinek tervezték, akik még téli körülmények között is a legjobb menetteljesítményeket szeretnék elérni. Az új Dunlop abroncs mintázatán háromféle mintaelem is szerepel, amelyek éppúgy a jobb úttapadást szolgálják, mint a gumi vadonatúj összetétele. A kiváló tapadás és a kiemelkedõ fékezési tulajdonságok havas és nedves úton is lehetõvé teszik, hogy a vezetõ maximálisan uralja a jármûvét. Az SP Winter Sport 3D mindezek mellett kiváló vezetési élményt nyújt a száraz útviszonyok mellett is.


Dunlop

A Dunlop a világ egyik vezetõ nagy sebességû abroncsokat gyártó cége, amely, aligha véletlenül, jelentõs eredményekkel büszkélkedhet az autósportban is. A Dunlop folyamatosan nagy hangsúlyt helyez arra, hogy versenytapasztalatait átültetesse a mindennapi használatra szánt abroncsok gyártásába is. A Dunlop gumik technológiája élenjáró: a cég maximális vezetési élményt nyújtó abroncskínálatában megtalálhatók a defektmentes típusok is, amelyeket immár szériában szerelnek a BMW új ötös modelljeire. Nem véletlen, hogy a BMW mellett számos más autógyár (Audi, Citroen, Honda, Mercedes-Benz, Mitsubishi, Nissan, Opel/Vauxhall, Peugeot, Porsche, Renault, Rover, Seat, Skoda, Toyota, Volkswagen) is a Dunlopot használja elsõ szerelésû abroncsként. A Dunlop teherautó és motorkerékpár gumikat is gyárt. "