Mutasd

>> Egyéb2020-05-24

2019.09.19.-én megjött a jelvény. Közben rendeltem az eBay-ről, és azt raktam fel. Amit Erhard küldött az egyenlőre tartalék marad. A pajzs, amit szintén Erhard küldött, nem olyan mint a régi volt, valszeg, ezért nem passzol rá ez a jelvény.

 
>> Szerviz2020-01-16

Bejött a check engine hiba. Elvittem Alsóvadászra, kettő hiba volt, az első: fék gáz összefüggés, a második: üres jel (N) a motorvezérlő egységnek.
Elsőre kicserélték a féklámpa kapcsolót, de sajna nem ez volt a hiba. Ez történt 2019.12.10.-én. 2020. 01.16.-án cserélve lett a start-stop érzékelő. Na itt már kétség sem férhet hozzá, hogy ez volt a rossz, ugyanis ezt már javította valaki mielőtt megvettem az autót. Szakadt volt a vezeték, anno ezt forrasztották, és most megint eltörött.
A vezeték minősége silány, legszívesebben nem ezt a jelzőt használnám, hanem azt, amit a médiában kifütyülnek.
Km óra:166851. Ja, még annyit, hogy a költségekbe a féklámpa kapcs.nincs benne, az 11000Ft munkadíjjal együtt.

 
>> Egyéb2020-01-16

A csomagtér világítás kezdetektől fogva nem működött. Most jött el az ideje, hogy ezen változtassak. Levettem a csomagtér ajtóról a kárpitot, lehúztam a dugót az ajtózárról, és egy áthidalással adtam feszt. a lámpának. A lámpa világított, tehát egyértelműen ez a hiba. Bontóból rendeltem 8000Ft+postáért. A bontó: Lábatlan, Pathó Zoltán.
A csomagtér ajtóba fújtam üregvédőt, de csak diszkréten, oda ahol szükség van rá, tehát az illesztésekhez. Rozsdának itt nyoma sincs.

 
>> Autóápolás2019-09-29

Levettem a hátsó doblemezeket, (ami nem lemez, hanem filc) Nagyon örültem a látványnak, mert 9 éves autónál már számítottam némi rozsdára. A képeken látszik, hogy csak nagyon kevés felületi rozsda volt. Ezt először rozsdamaróval, majd alvázvédővel kezeltem. A gumi szilenteket, és más egyéb gumikat szilikonnal lefújtam. A küszöbbe és az alváz egyéb üregeibe egy flakon üregvédőt befújtam, ez nyilván nem lett elég. Majd folytatom.

 
>> Szerviz2019-09-17

Az előző olajcserétől ismét eltelt 20 hónap.
2019.09.11.-én olajcsere a motorban és a váltóban. Motorolajat és a szűrőt én vittem, a váltó olajat a szerviz rendelte meg.
Történt mind ez a Kormos autószervizben
Olaj 12600Ft szűrő 5990FT.
A váltó olaj és a munkadíj: 20000Ft

 
>> Szerviz2019-09-08

A csomagtér ajtó már egy ideje nem akart nyílni a gombról. Sejtettem, hogy vezeték szakadás lehet a bűnös Az volt. A bal oldali kukacban van.

 
>> Egyéb2019-09-03

A lökhárító már régen kész, kapott az autó egy új pajzsot, ma végre megjött a rendszám is. A festés miatt le kellett venni a rendszámtartót, de a fólia rendszám miatt ez csak úgy lehetséges, hogy a rendszámot átszúrva kell kivenni a csavarokat. Tehát sérül a rendszám. A pajzs nem pont olyan mint az eredeti, és mivel ezen nincs jelvény, a régi jelvény akartuk át rakni. Na ez aztán egyáltalán nem sikerült. A jelvény csak úgy jött le, hogy teljesen használhatatlan lett, kuka.
Rendeltünk Erhardtól jelvényt, de ez még nem jött meg a mai napig sem?!

 
>> Esemény2019-09-03

2019.06.07.-én délután Miskolcon, a kertészáruház mögötti parkolóban belém tolatott egy régi Opel Astra. Én nem voltam a helyszínen, a feleségem ült a jobb elsőben. A fiatalember elismerte a felelősségét, kitöltöttük a bejelentőt. A lökös kicsit behorpadt, a pajzs pedig eltörött.

 
>> Autóápolás2019-09-03

Levettem a bal első doblemezt, kevés sár volt alatta, és itt még nyoma sincs a rozsdának! Itt is befújtam alvázvédővel.

 
>> Szerviz2019-07-27

Elhatároztam, hogy én fogom kicserélni a levegőszűrőt. Mikor megvettem az autót, az első olajcserekor légszűrőt is cseréltek, akkor láttam,hogy hol van.
Na de az már rég volt, nem emlékeztem rá pontosan. Ezért levettem a jobb első kereket, a doblemezt, majd ezután az első haspáncélt (motorvédő burkolat). Mind ezt csápos emelő vagy akna nélkül, csak úgy az udvaron, a gyeprácskövön!!! Na ez volt az utolsó.
Szervizben ahol felemelik az autót, percek alatt meg van. Jó drága egy ilyen légszűrő, a szűrőn lévő filcet felemelve a papír még olyan, mintha új lenne. Ennek az akciónak a legnagyobb haszna az volt, hogy a doblemez alatt felgyűlt sarat kitakarítottam, és alvázvédővel bekentem. ezt meg fogom csinálni a másik oldalon is. A km óra 13km-rel többet mutat, mint amikor a csere történt, mert azt a képet már Felsőkelecsényben készítettem. 2019. 07.25-26.