Mutasd

>> Szerviz2011-08-01

ykcky:
Ma már túl sötét van a további vizsgálódáshoz, úgyhogy a kábelek csekkolását holnapra hagyom.

Longman, elmondod hogyan tudom csekkolni a trafókat? és, hogy tudom kideríteni melyik henger hibádzik?

Minden esetre, holnap autómentes napot tarunk, nem megyünk el a kedvenc strandunkra, 15 kilométert dugózni, hanem beérjük a gyalog is megközelíthető városi stranddal. Keresek majd másik autósboltot, ahol nem nézik Opelnak a 155-öt, megkérdem van-e az általatok említett gyertyákból bármelyik, ill Tsiga tanácsára vásárolok féktisztító spray-t és kipucolom az LMM-et így elsőre. Meg persze végignézem a gyújtáskábeleket, ill ha lesz normális bolt rákérdezek a trafókra, gyújtáskábelekre is, tudnak-e hozni, mennyiért, mikorra? Ha esetleg meg tudnátok mondani, mennyi ezek otthoni reális ára az jó volna.

Ami még opció van, hogy az ország északi részén láttam bontókat, majd hazafelé vezető úton meg tudom őket nézni.

Apropó hazaút ... a biztonság kedvéért kérlek adjatok egy korrekt áron dolgozó autómentős telszámot, aki akár több ezer km-ről is hajlandó hazacipelni.

Holnap jelentkezem, hogy állnak a dolgok, addig inkább easy-re teszem magam, és nem rontom el az estém jobban parázással. Köszönöm mindenkinek az ötleteket, segítséget. Béke Urak.

---

Fairlane:
Sajnos a trafót nemigen tudod így kiszűrni, csak ha lenne egy cseredarabod, azt tudnád próbálgatni.

Ha megy a motor alapjáraton, akkor egy-két másodpercre lehúzod aztán visszarakod sorban egyenként az injektorok csatlakozóit. Egyszerre csak az egyik hengerét.
Amelyik henger megy rendesen, annál változni fog a motor járása, hiszen nem kap benyát. Amelyik nem megy, annál nem rontasz a járáson azzal, ha nem spriccel a spriccelő.


Örülhetsz, hogy SD épp nincs itt, mert még NTC-t is kéne cserélned :)))

---

ykcky:
Amúgy megállás, gyertyatisztíás után bár az alapjárat alacsonyabb a megszokottnál, de a motor járása teljesen kultúrált, egyenletes. Tehát, csak dugóban áll le az egyik henger, így meg kell várnom, míg újra bekövetkezik a probléma, hogy rájohessek melyikkel van a gebasz.

---

Longman:
hát a trafót nagyon nem tudod ott ellenőrizni szerintem. esetleg szemrevételezéssel, de ha pl. repedt lenne a melegtől akkor le is állna, nem csak kihagyna.
tényleg, nem rángat az autó? a gyújtásmodul ugyanez lenne. de ez is el szokott "melegedni". legalábbis OFF-os autóknál :)

ha nem nagyon vannak eszközeid, akkor parasztosan kell megnézni: lehúzogatod az injektorról a csatikat, és amelyiknél nem változik a motor járása, az nem megy (nyilván előbb felmelegíted, hogy kihagyjon) annak a hengernek a kábeljét érdemes átnézni.

viszont ez esetben érdemes megfigyelni, mikor kezdi el pontosan produkálni magát.

a gyertya itthon 1000-1500 huf

---

ykcky:
Tisztogatás után, pöpecül megy a gép, nem rángat, szívesen veszi a fordulatot, ill kemény terhelés alatt (az apartmant cca 7 percnyi 10% feletti városi szerpentin leküzdése után lehet megközelíteni, extra brutál! nagyon szűk utcák, élveznétek!) sincs semmi gond, veszi a fordulatot, dráma nélkül abszolválja az emelkedőt.