Blog >> 166

Nem akartam én igazán nagyféket, nem akartam semmi tuningot, nem akartam költeni rá... Stb.
Hogy aztán végül így is lett, az viszont Csörinek köszönhető :)

Na de in medias res helyett...

Azt hiszem májusban tett fel Buksi egy hirdetést, miszerint ő eladná a 155-ről megmaradt 305-ös Brembo nyergeit, mert lecserélte őket. Konzollal, tárcsával, betéttel együtt mondott rá 50 ezer JMF-ot. Úgy voltam vele, hogy na jó, hát egyszer élünk, megvásárolom. Megbeszéltük, hogy mivel nekem a dolog eléggé ráér, majd Alfacityre elhozza őket, én közben gyorsan elküldtem az árát (mert Buksiéknak kellett a zsé), aztán megdumáltuk a dolgot, pipa.

Felhívtam még aznap Csörit, aki viszont nem volt elájulva az ötlettől. Álláspontja szerint annyival nem lesz jobb a 305-ös fék a 284-esnél, mint amennyi nyűg van vele, ő inkább a 330-asra cserét javasolja. Na de ahhoz meg minimum a 17-es felni... Én meg egyelőre hanyagolnám azt az utak miatt...

(Eközben egy párhuzamos univerzumban) Amikor elvittem június elején Attilához az autót, azt mondtam neki, hogy amit tud nézzen át, hogy megbízható legyen és ne nagyon legyen vele gond egy darabig. Ő egy nap elteltével hívott. Idézem a beszélgetést: "Te Viktor, akárhogy is nézem, eléggé ki vannak a betéteid elöl is, a tárcsáról nem beszélve. Lecserélhetem?" Mire én: "Persze, ha már nálad van, csináld meg!" Megcsinálta. Nekem eközben valószínűleg az evésen járt az eszem, mert rohadtul nem maradt meg ez a nagyfék projekt. Az autó elkészült, vadonatúj féktárcsa-fékbetét ugye bent figyel.

Miután eszembe jutott a probléma, és Buksi elé tártam, úgy alakult, hogy meg is hirdettem Facebookon a nálam még soha nem járt Brembo fékszettet, ami aznap el is kelt. Egy Toyotában fog jó szolgálatot teljesíteni :) Buksi odaadta a vásárlónak, visszaküldte az árát nekem, én meg el kell, hogy fékezzem ezt a szett betét-tárcsa kombót, utána meg ki tudja mi jön :)))


Így alakult, hogy volt is Brembo fékem az SW-n, meg nem is :)

>> SzervizPutyesz // Alfa 166 2.4 JTD // 2018-07-07

Mióta megvan a nero dög nem cseréltettem hosszbordásszíjat...valahogy elfelejtettem,de a lényeg hogy most új Gates ment bele!Eddig se nyifogott semmi a vezérlés felől,csere után is maradt a kuss!
Az első felső lengőkarokat is cseréltettem,viszont most derült ki hogy az alsók is haldoklanak...következő project a futóműbeállítassal és hátsó motortartó bak cseréjével mert megadta magát!ugyanis indításkor kicsit(vagy nem is kicsit) beremeg a kasztni...menet közben szinte semmit nem érzek ebből,és leállításnál sem!Szóval megnézettem és kiderült hogy ezért...itthon nincs,lengyelből tudok csak rendelni!
Meg vettem végre valahára egy eredeti zender hátsó szárnyat a csomagtartóra,de ez nem minden....ugyanis egy 166 specifikus ragazzon végdobot is vettem!!!Mintha karácsony lenne... felrakásuk hamarosan!!!!

>> AutóápolásPutyesz // Alfa 166 2.4 JTD // 2018-05-21

Leápoltam a bűrkét,szokásos autoglymes cuccokkal...tisztítás és ápolás!Most egy napig pihen hogy az ápolót beszívja majd száraz ruhával áttörlöm hogy ne csillogjon!!
16 éves bézs momo bőr....no comment!

>> SzervizPutyesz // Alfa 166 2.4 JTD // 2018-05-11

Kicentíroztattam mind a négy kereket..hibátlan futásúak!
Kaptak szinte vadi új gumikat is!

 
>> Tuning és extraPutyesz // Alfa 166 2.4 JTD // 2018-05-06

Eljött az idő hogy felújítassam a kormányt.
Perforált bőrt kapott, a fa pedig vissza lett csiszolva,újrapácolva majd újralakkozva! A multigombok pedig ragacstalanítva!Majd még leápolom a bőrt autoglymes cuccal.
Meseszép lett...!

>> Szervizforrasr // Alfa 166 2,4 JTD Progression // 2018-04-27

Első gátlókat cseréltem Kayabákra, visszakapta a régi rugókat, amivel nem SUV-s a kiállása. Kayaba RC1140 a kayaba katalógusban tévesen van megadva a 2,4jtd 10v manuálra, ugyanezt hozza a 3,0v6aut-ra is...hát magas is volt, egy év alatt sem érte el a normális szintet így mentek vissza régiek rozsdamentesítés meg festés(2k). Ha már így alakult rendbe tettem a gátlók villáit is. Bekerültek a gyári (OE) felső lengőkarok is. Jobb első kopogott, gondoltam a bal sem lehet már túl jó, de meglepően jó állapotban maradt. Mindegy ha már készleten volt új ment be az is.

>> Tuning és extraPutyesz // Alfa 166 2.4 JTD // 2018-04-14

Sikerült szert tennem egy svájcból származó gyári 18-as szettre!Vannak rajta kisebb padkanyomok,de nem vészes....ettől eltekintve olyan mintha tegnap fényezték volna!
Mióta vadásztam már ezekre...a neronak qurva jól áll!

>> Tuning és extraPutyesz // Alfa 166 2.4 JTD // 2018-02-09

Mind a 4 ajtó kilépőfénye kapott led izzót,plusz a rendszám megvilágítása is!

 
>> SzervizPutyesz // Alfa 166 2.4 JTD // 2018-02-08

Cserélve a termosztát és a hűtővíz is mert már trutyis volt!
Az alsó kuplungmunkahenger is cserélve lett,végre ...minden fasza!

 
>> Tuning és extraPutyesz // Alfa 166 2.4 JTD // 2018-02-08

Mindkét ülésfűtéskapcsolóm rossz volt!Már majdnem újat rendeltem, mikor egy alfás barátom mondta hogy ugyanazon az áron odaadja a kapcsolókat ülésekkel!Ugyhogy lett egy szett bézs plüss ülésszettem!Nincs kiülve,kiszakadva,kikopva,kiégetve....hibátlan,és deréktámaszt leszámítva full elektromos!Örülök neki,bár nem tudom még hogy mi lesz a sorsa....hibernálom!