Blog >> 147

>> EseményAndrea147 // Alfa 147 1.9 jtd // 2016-07-09

Kicsit ( na jo nagyon ) elcsusztam a blog irassal, de potolok parat :) Mar masodik eve, hogy AC-t osszekotjuk egy kis csaladi hosszu hetvegevel a Balatonon.Mivel Fureden szalltunk meg most is, es a Sun City szemely szerint nekem nagyon tetszett mint helyszin kivancsian vartam, hogy Zanka mit mutat majad nekunk. Nem csak a Giulia bemutato miatt volt nagy esemeny , hanem mert meg soha sem nyertem tombolan, ami most megtortent :D A sorsolasra ugy dobtam be a papirt, hogy ugy sem nyerek, de azert bedobom. A vegen egy Alfaamore ajandekcsomaggal lettem gazdagabb :) Termeszetesen a tartalmarol kepeek is keszultek :) A tali megfeleleo zarasa volt az Irie Maffia koncert :)

>> Tuning és extraJCsabi // Alfa 147 1.9 JTD 8V Distinctive // 2016-12-16

Már régóta bántotta a szemem a 147-es hátsó kipufogódobja és a kipufogóvége. Nem is értem minek kell egy ekkor hátsó dobot tervezni, ami kilóg a lökhárító alól. Nem volt mit tenni, kidobtuk alóla a hátsó dobot és kapott egy szép ovál krómvéget. A hangja egy kicsit sportosabb lett és a látvány magáért beszél. :-)

>> Tuning és extraJCsabi // Alfa 147 1.9 JTD 8V Distinctive // 2016-11-17

A Facebook alfás csoportjába hirdették ezt a jó kis fejegységet. Egész korrekt áron. (új ára: 90eFt környékén mozgott)
Android rendszerű, 1Din méretű, van benne navigáció, kihangosító, ipod vezérlés, letölthető appok és egy csomó okos funkció. Gondoltam adok neki egy esélyt. Nem is tétlenkedtem, írtam a tulajnak, elutaltam a pénzt és 2 nap múlva megérkezett a kicsike.
Beszerelve sokkal szebben szól, mint a Pioneer ami benne volt.

Utólag akadtam rá a neten, hogy eleinte a 4C Alfákat is ilyen fejegységgel értékesítették.

>> EseményJCsabi // Alfa 147 1.9 JTD 8V Distinctive // 2016-10-22

Ma felkerültek a télikerekek, lecseréltem a nyári ablakmosó folyadékot, leápoltam a kédergumikat. Jöhet a hideg és a hó!

km állás: 184.091km

>> SzervizRobi75 // Alfa 147 2.0 16V TS // 2016-10-06

Meg volt az első nagyszervizem. Idén áprilisban vettem 118 ezer kilóméterrel. Na és a tudatos ember ilyenkor azonnal vezérlés cserével kezd. Én kicsit vártam vele mert elég volt megvenni az autót. Most jött el az anyagi és személyi feltétele a vezérlés cserélek.
Ami cserélve lett;
Vezérmű szíj teljes szett vizpumpával: 77.000 forint
Hosszbordás szíj feszítőkkek görgőkkel
Vezérlés módosító : 54.000 forint
Balansz szíj görgővel+ szelepfedél tömítés : 22.000 forint
Termosztát : 15.000 forint
Paraflu fagyálló hűtővíz koncentrátum

A munkadíj 20.000 forint volt, ,így átléptem a 200.000 ezer forintos határt.
Mint kiderült szegény autón minden az eredeti volt úgy ahogy kijött a gyárból. Szóval így utólsg ez egy hazárdírozás volt hogy még bele nyomtam 20 ezer kilómétert. Balansz szíjnál a görgő teljesen be volt állva. Minden feszítő el és görgő ék a csapágyazása koyigott, hangosak voltak, a szíjak el voltak érve....
Szóval jó tanács mindenkinek, mindenképp ezzel kezdjen.

Hát persze, most jön az, hogy járjuk le az adminisztrációs köröket.
Biztosítás, eredetvizsga, tokmányiroda. Bánom én, csak lennék már túl rajta.
A biztosítás egy vagyon a régi autómhoz képest. Szerencsére a teljesítményadó már ki van fizetve idénre, de az is a duplája lesz. Az átiratásba már bele sem merek gondolni. Még jó, hogy sikerült alkudni valamennyit - az eladó helyett az államnak adhatom azt a sok zsetont.
Tettem bele pár km-t, ennek a masinának igencsak elbűvölő hangja van. Inkább hagyom kettesben, akkor nem fog meg a rendőr, de legalább rendesen dorombol :)

Kívülről el van hanyagolva szegény. Karcok, parkolós horpadások, kosz; ezen változtatni kell. Szóval kozmetika is lesz hamarosan.

Megtankoltam tízezeré', pár km-t csak elmegyek vele, nem? :)

A használati útmutató elég vaskos, annak is neki kellene esni, de mindjárt éjfél. Lehet, hogy inkább lemegyek és megcsodálom a holdfényben.

Sajnos, mivel még nincs Alfám, tag nem lehetek, azaz a fórumba nem posztolhatok. Így elég nehéz lesz tanácsot kérni. Szerencsére ystuc segítségemre van, váltunk pár e-mailt és a kérdéseimet posztolja a 147-es topicba.
Naponta tizenegyszer kattintok, hátha ír valaki valami értékeset, számítok rátok!
Mindeközben elolvasom az utolsó 1000 hozzászólást a 147-es topicban.

>> Tuning és extraWolf // Alfa 147 1.9 jtd 16v // 2016-09-25

Zene kell morgóba(ezt a nevet kapta erdetinek szánt szép dallamos olasz neve helyett. Rajtragadt...)
Csodálatosan borzasztó gyári fej nagyjából három és fél órás amutációja után hökkenten észleltem, bármit csinálok, pioneer fej nem fér be. Kivettem pohártartót, mindjárt lett hely lengő iso csatlakozónak. Meg egy csodálatos lyuk középen. Tartó kerete könnyedén lejött. Ha már ilyen lelkesen támogatja a folyamatos haladást, bedeszkáztam kedvenc dekor anyagommal...110 es szennyvízcső mindig van, meg sem kellett vágni egészet ezért a pöttöm darabért. Görböletét hőlégfúvós lágyítás után két bútrolap közti préseléssel(jó, ráálttam...) megszüntettem, fúrás faragás, citroenből maradt billenő+ két új, naná, hogy piros nyomógombos kapcsoló, illetve a basszus hangerő vezérlője került bele. Alig várom, hogy kész legyen, így nem festettem, lakkom sincs épp, maradt az elfekfő filcbevonat. Próba kedvéért van a kocsiban fotó kedvéért beraktam. Azóta vezetékeket beforrasztottam, holnap megy a helyére. Hogy hátul honnan viszek tápfeszt, még mindig nem tudom, de kell, szóvel lesz. Itt tart most a történet.
Jó így hifit szerelni, hogy megvan minden, egyet hibáztam, citroenből nem mentettem ki selyem csipogókat...ami gyári az ajtóban van, az magasan túlértékelve is gyenge.
Most tegyem be gyengécske finom, csodaszép hangú bose t, vagy, ez szinte kizárt, a jbl magasakat? Nem hiányzik az a visítás amit azok produkálnak. Kiveszem konzolt, megnézem mi fér be. Remélem van hely selyemmagasnak...
Ajtóba mélyközépnek megy be jbl maradéka, az már bizonyított, kellemesen kacat hanjgja van, pont nem bántja a fülemet.

>> SzervizJanika // Alfa 147 1.6 Twin Spark // 2016-08-31

Olajcsere alkalmával észrevettek pár hibát.
Mai nap cserélve lettek:
- hátsó stabilizátor pálca;
- első axiál csukló;
- kipufogó felfüggesztő 3 db ;
- futómű állítás;
- hátsó lengőkar 2 db;
- csavar.

Km. : 120 600

>> SzervizJanika // Alfa 147 1.6 Twin Spark // 2016-08-22

Mai nap le lett szervizeltetve az autó.

Kapott:
- Selenia 20K for Alfa Romeo olajat
- Olajszűrő
- Levegőszűrő
- Pollenszűrő

Km. : 120 178