Mutasd

>> Egyéb2018-01-11

Felkerültek a Bosch Aerotwin lapátok, a Valeo 3 hónapig bírta, és borzalmas hangja volt. Ugrált a szélvédőn, csíkozott.
A hátsó ablaktörlőre csak gumit vettem, az sem az igazi már, és az is hangos. Amint lesz időm, azt is kicserélem.

>> Autóápolás2017-08-07

Ma ózonos klímatisztítás volt, plusz kicseréltem a pollenszűrőt, gyári karbonra.

Km.: 220004

>> Egyéb2017-08-04

A lambdaszonda csere után elkezdett csipogni, sípolni az autó a kulcs behelyezésekor. Egy korábbi hibaolvasást követően is csinálta, viszont egy kuplung+fék benyomása és indítás után megszűnt a jelenség. Nemrég újra elkezdte. Nem találtam sehol információt, hogy mi lehet az oka. Nincs se hibaüzenet, se semmi. A fagyállót kellett nemrég kicsit utántölteni, mert lement szint alá, először erre gyanakodtam, hogy emiatt "szól", de nem. Minden más folyadék szintje is rendben van. Tegnap délután a nagy melegben pedig olyat produkált, amit még nem. Elhaló hangon, többször, egymás után, rendszertelenül, mint ha egy kvarcjártékban épp merülne az elem. Néhány km megtétele után abbahagyta. Valószínű, hogy ez is a meleg miatt van, mert reggel a hűvösebb időben nem csinálta.

 
>> Szerviz2017-07-17

Tegnap délután széthullott a jobb hátsó ablakemelő szerkezet. Kíváncsiságból szétszedtem, de amennyire láttam, minden a helyén volt, kivéve egy kis műanyag darabot, ami letört. Cserélve lett a bovden orsó, a bovdenek és a csúszka.

>> Szerviz2017-07-07

A régi tulaj állítása szerint a nála töltött 3 év alatt egyszer sem töltetett utána, ez ma be is igazolódott. Elég gyengén fújta már a hideget, kevés volt benne a gáz. AC miatt egyébként is rá szerettem volna nézetni. A pollenszűrőt cserélni kell, a töltés után is elég gyengén fúj.

>> Szerviz2017-06-19

Reggelre megint kigyulladt a motor kontroll lámpa. Az autó ereje elszállt, turbó nyomás alig volt. Gépre dugtuk, a turbó hőmérsékleti jeladó csatlakozója, ami már egyszer javítva lett, az adta meg magát. A forrasztás esett szét. Ki lett véve a szakadt kábel, és ki lett pótolva, kapott új sarut. Hiba törölve.

>> Szerviz2017-06-14

Lambda szonda csere megtörtént, hiba törölve. Plusz a turbó részleges vezetékszakadásból adódó hiba is törölve lett.

>> Szerviz2017-06-08

A minap kigyulladt a motor kontroll lámpa. Elvittem szerelőhöz, gépre dugtuk (beszart a lambdaszonda), a szerelő meg észrevette, hogy a turbó csatlakozó két vékony vezetéken lóg. Megrágta az idő vas foga. Kerestem egy villanyos embert, aki gyorsan megcsinálja. Gyorsan megcsinálta.

>> Szerviz2017-06-01

Kicsit későn, de most jutottam el odáig, hogy beszerezzek nyári gumikat, ugyanis az eladó csak téli gumikkal adta az autót.
Sokat gondolkoztam a méreten, végül a 215/60 r16 lett. Jobban kitölti a kerékjáratot, és az úthibákat is jobban elnyeli.
A gumisnál vettem alfás szelepsapkát.

>> Esemény2017-05-20

Felkerültek a kígyók, szembenéző, króm.