Blog >> klíma

>> AutóápolásNGC // Alfa 159 2.0 JTDm SW // 2017-08-07

Ma ózonos klímatisztítás volt, plusz kicseréltem a pollenszűrőt, gyári karbonra.

Km.: 220004

>> SzervizNGC // Alfa 159 2.0 JTDm SW // 2017-07-07

A régi tulaj állítása szerint a nála töltött 3 év alatt egyszer sem töltetett utána, ez ma be is igazolódott. Elég gyengén fújta már a hideget, kevés volt benne a gáz. AC miatt egyébként is rá szerettem volna nézetni. A pollenszűrőt cserélni kell, a töltés után is elég gyengén fúj.

>> SzervizCsongi // Alfa 156 1.6 ts berlina // 2017-06-25

A kipufogó szerelés után elugrottunk a közeli klímáshoz, hogy töltse fel a klímát. Sajnos más bajt diagnosztizált mondván, hogy nem kap áramot a kompresszor... nézzük át.
Átnéztük. Vezetékek jók, áram van, de nem jut el a kompresszorhoz... további keresgélés, csatik, relék átmozgatása és lám, elindult a kompresszor is. Vissza a klímáshoz, aki nagyon rendes fickó és nagyon örült nekünk... hipp-hopp átnézte a rendszert... minden rendben, de nagyon koszos a hűtő... kitakarította és onnan már minden jól működött, mehetett a kellő mennyiségű gáz és jött is a jó hideg levegő a szellőző rácsok mögül... királyság! :)

>> SzervizATE TR // Alfa 159 2.4 JTDm // 2017-06-07

Ha meleg van a kocsiban? Töltsd fel a a klímát!
Ha nem jön a hideg valamelyik oldalon? Töltsd fel a klímát!
Ha sziszeg a klíma? Töltsd fel a klímát!
Ha csörög a klíma? Töltsd fel a klímát!
Ha már letekerted a hőmérsékletet, de még az sem elég, akkor szintén töltsd fel a klímát....
Most minden szép és jó. Remélem nem engedi el a nagy pálásban sem. Mint, ahogy anno szívtam az 56al.

>> SzervizTtK // Alfa 159 SW 1750 TBi // 2017-05-21

194500 km: első fékbetétek, tárcsa szabályzás, klíma tisztítás/javítás, kormánykapcsoló csere (nem kapcsolta le a helyzetjelzőt)

A klímát bekapcsoltam, és megcsapott az ismerős bűz. Ki is kapcsoltam gyorsan, majd felhívtam a Fékcentrumot, a múltkor kifigyeltem, hogy akciós náluk az ultrahangos, infrafényes, mikrohullámú atomtisztítás :-)

Na jó, szóval ózonnal fertőtlenítik az utasteret, majd ultrahanggal porlasztott fertőtlenítőszerrel a klíma hőcserélőt és a szellőző járatokat. Gondoltam most eltekintek a DIY befújós spray megoldástól (ami amúgy a 146-nál bevált), nézzük mit tud a kifinomult "Wynns" technika. Villogott kéken, az biztos, figyeltem az ablakon keresztül. Jó sokáig ketyegett alapjáraton az autó, mire egyszer kiírta, hogy ready.

Beszereltek egy új pollenszűrőt és ennyi. Sok melójuk nem volt vele, viszont úgy tűnik tényleg eltűnt a büdös mocsárszag.

Az utastér ózonos fertőtlenítését azért is kértem, mert az előző gazdinál volt kiskutyáknak is bejárása az autóba, én meg inkább gyerkőcöket fuvarozok. Legyen csak kipucolva minden.

>> SzervizPoló // Alfa 156 2.0 TwinSpark Distinctive // 2016-12-24

Kapott egy ózonos klíma tisztítást.

>> Autóápolásgelle // Alfa 156 SW // 2016-06-10

Most, hogy volt egy kis időm, rászántam magam egy "tavaszi" nagytakarításra.

Kapott új izzókat a tompítottba, ablaktörlőket elöl-hátul, üzemanyagszűrőt, pollenszűrőt, klímatisztítást.

309000

>> SzervizLiquid // Alfa 159 2.4JTDm Q4 TI // 2016-09-16

Ma voltam klímát ellenőrizni Stipsits Dénesnél Győrújbaráton. 310g volt a rendszerben a 460 helyett. Tehát ráfért a csekkolás, ellenben ezt az elmúlt 8 évben hozta össze, így teljesen rendben van ennyi hiány. Az ár erős hátszéllel értendő...

>> SzervizDante // Alfa 156 2.0 JTS Sportwagon // 2016-08-19

A hibás klímacsövet sikerült kicserélni. Hosszabb művelet lett belőle, mert a lökhárítót le kellett venni.
Másnap irány klímatöltés. Feltöltés után közölték velem, hogy fel van töltve, nem szivárog, de nem is működik.
Na ilyenkor mivan?
Hazaértem, motorháztető felnyit. Nézegetem, fogdosom a dolgokat. Hozzáérek a klímakompresszor tetején lévő csatihoz, abban a pillanatban kattan a klímakompresszor és megy.
Csati szétszed, kitakarít, rendesen összerak. Boldogság - van klíma :)