Mutasd

>> Tuning és extra2011-03-08

És eljött a várva várt nap, mikor is elkészült a teljes bekötés. Szét lett megint borítva a fejegység, valamint a kardánbox. Az ülésen viszonylag gyorsan sikerült végighúzni a kábelt, pedig ott nagyobb melóra számítottunk. Venni kellett még egy RCA elosztót, ezt-azt összedugni, forrasztani, és már működik is. :-)

>> Tuning és extra2011-02-18

Még mindig a monitor project. Megtörtént az utolsó előtti lépés. A fejtámla kiszerelése egy kis nehézségekbe ütközött, de végül Hardy útmutatása alapján sikeresen kiemeltük a helyéből őket. A Fanat-X csapatnak köszönhetően pedig beépült a két monitor a támlákba. Elmondás alapján nem volt egyszerű a művelet, de sikeresen prezentálták. Külön kérésem volt, hogy az avatatlan szemek elől legyen eltakarva a monitor, ehhez biztosítottam bőr anyagot is, melyet még Föcköstől kaptam ehhez az akcióhoz. Így használat előtt le lehet hajtani a takarást, mely tépőzárral van rögzítve. Szerintem nagyon igényes munka lett.
Az utolsó lépés is hamarosan bekövetkezik, mikor is a támla visszakerül a helyére, és be lesz kötve a monitor.

>> Szerviz2011-01-28

Kötelező szerviz letudva. Teljes autó átvizsgálás volt, beleértve a fékeket és a futóművet is. Minden rendben van, de majd idővel egy első lengőkar + stabilizátor rúd csere szükséges lesz. Ki lett tisztítva az EGR szelep, volt egy résolajcső csere, mert ott szivárgott a gázolaj, valamint légzsák hibakód is ki lett ütve. Viszont a bal oldali függönylégzsáknál még mindig jelez hibát, ennek majd tüzetesebben utánanézünk később. Az egyik izzítógyertya meghibásodott, az is ki lett cserélve. Valamint a kötelező dolgok:
- olajszűrő,
- gázolaj szűrő,
- motorolaj csere (ebből szerencsére kevesebb kellett, mert tavaly AlfaCity-ben nyertem 20 litert, most került felhasználásra),
- levegőszűrő,
- pollenszűrő,
- fékolaj csere,
- féktisztító,
- váltó olaj csere.

És ezeken kívül még egy apróság: Korábban a jobb hátsó ülés felüli szellőző eltört, nem lehetett rendesen kinyitni. Az is ki lett cserélve. És mindezért hatalmas köszönet Alfaternak, akit nyugodt szívvel tudok ajánlani mindenkinek!

>> Esemény2011-01-15

Ismét pókereztem. Elég erősen kezdő vagyok, de a múltkori döntő asztalhoz kerülés önbizalmat adott. Viszont ma se a lapok nem jöttek jól, szerencsém sem volt, korábban kiestem. Hogy pontosan hanyadik helyen, azt nem tudom, olyan 17. környékén. Andy ejtett ki, akinek az összecsapásunkkor picivel jobb lapja volt.
Viszont ha lesz rá lehetőségem, akkor legközelebb is megmérettetem majd magam. Előbb utóbb csak összejön a győzelem is. :-)

>> Tuning és extra2011-01-05

Megérkezett a monitor, amit E-Bayről rendeltem. Mikor megláttam a csomagot, kicsit meglepődtem, mert leharcoltnak tűnt, és a dobozok sem voltak tökéletesek, de szerencsére nem sérült semmi, legalábbis külsérelmi nyom nincs. Még ki kell próbálni, remélhetőleg a működéssel sem lesz gond, aztán mehet a beépítés. Már várom. :-)

Update: Letesztelve, hibátlanul működik! :-)

>> Esemény2010-12-20

Így év végére a munka nagyon megszaporodott, kevés időt töltöttem itthon, így arra sem volt időm, hogy beüljek az autómba. Lévén a munkahelyem szinte egy köpésnyire van, oda nem kocsival járok. Mától viszont szabadságon vagyok, ideje volt beröffenteni a kisautót. Csakhogy nem indult. A több, mint 3 hét állás - na meg hogy rajtahagytam a riasztót - megtette a hatását. Hiába állt garázsban, így a zord hidegek elkerülték, az akku lemerült. Nem teljesen, de éppen annyira, hogy már ne tudjam beindítani az autót. Körbetelefonáltam pár ismerőst, de mivel munkanap van, sokan melóztak, aki meg nem, az kikapcsolta a telefonját. :-) De végül sikerült Föcköst elérnem, aki el tudott szökni pár percre a melóból. Hozott magával bika kábelt is. Odatartotta az aksihoz a kábelt, és már indult is a motor. Hálás köszönet érte! :-)

>> Tuning és extra2010-12-15

Már régóta tervben volt, hogy a fejtámlákba szerelek majd monitort. A fejegységem úgyis DVD-s, akkor meg miért ne? Viszont nem tartottam túl sürgősnek a dolgot, voltak ettől fontosabb kiadások is. Nézegettem az E-Bay-t, és rátaláltam egy nagyon olcsó aukcióra. Meglepően jó áron kínálták a monitort. Pár nap gondolkozás után ma megrendeltem a terméket. Ugyan ez a monitor drágábban van pár eladónál, remélhetőleg nem bukok be. Mert őszintén szólva, azért van egy kis fenntartásom a dologgal kapcsolatban. Mindenesetre várom a postást.

Maga a monitor 7" átmerőjű, színes TFT-LCD, teljes körű távirányítással, és tartozék a beépítő keret is.

>> Egyéb2010-12-09

Ugyebár volt ez a nagyon okos húzás, ami többe került az államnak, mint amit hozott, miszerint az én autóm 170 LE feletti, ezért luxusautónak minősül, adózni kell utána. Mikor volt az adóbevallás, én egy összegben be is fizettem (vagyis nem kértem adó-visszatérítést, hanem rádobtam még egy pár ezrest), így egész évre le volt tudva a gond, nem foglalkoztam a két részletben befizetés lehetőségével. Viszont mivel a nyáron eltörölték ezt az adónemet, a második részletet szeptemberben már nem kellett befizetni. De senkinek nem jár vissza alanyi jogon a második részlet, hanem vissza kell igényelni. Én meg úgy döntöttem, hogy nekem arra a közel 20.000 Ft-ra szükségem van, bebattyogtam az APEH-ba, kitöltöttem a nyomtatványt, beadtam, és vártam. Ma meg is érkezett az összeg, igaz, közel 2 hónapot vártam rá, de a lényeg, hogy visszakaptam! :-)

>> Egyéb2010-11-20

Az ősz hosszúra nyúlt, halogattam a téli kerekek felrakását. Mégis csak nyáriakkal szebb a látvány! :-) A szerelés szokás szerint GabCsiéknál történt.

>> Esemény2010-11-06

Nem vagyok nagy játékos. De ki akartam magam próbálni asztalnál is azok után, hogy a neten gyakoroltam pár helyen. Persze ez nem teljesen ugyan az a feeling, így élőben sokkal komolyabb és izgalmasabb az egész. Nagyon élveztem a játékot, és így visszagondolva az estére, már azt is tudom, hogy melyik volt az a pillanat, amikor többet gondoltam a tudásomról, illetve a kártyalapjaim értékéről, mint amennyit kellett volna. Viszont elégedett vagyok magammal, mert a döntőasztalhoz is odakerültem, majd végül 26 indulóból a kilencedik helyen végeztem. Gerissimo ejtett ki, róla tudom, hogy magasabb szinten űzi a pókert, mint én, úgyhogy nem szégyen. Főleg, hogy a versenyt Ő nyerte meg. Jó és emlékezetes este volt, a következő pókerversenyre is elfogok menni, ha tudok! Addig is gyakorolok tovább! :-)