Blog >> gt >> horvátország

>> Eseménymesa // Alfa GT 1.9 JTDm 16v // 2015-08-14

Megvolt az idei nyaralásunk is, ezúttal Horvátország volt az úti cél. Az Alfa GT-vel mentünk szolidan négyesben. Óriási dugókat éltünk át a horvát fizetőkapus rendszer és a szombati turnusoknak hála, de az autó jól vizsgázott megint, nem forrt, végig hűtött a klíma, az ülések pedig megnyugtatóan tartották a gerincet, combokat, s nem fáradtunk el egyetlen egyszer sem. Kitűnő utazó autó! :)
Végigjártunk pár hegyet is vele, a tenger s rá fröcsögött a nagy szélben, de még autómosót is találtunk negyven kilométeren belül :D
Nagyon pozitív élményekkel gazdagított minket! Mindenkinek csak javasolni tudom, hogy próbálja ki a mediterrán partvidéket egy GT-ben4

>> EseményHalesz // Alfa GT Q2 170 Le // 2011-08-24

Ismét egy szuper Horvátország-túra. Az autó megint bizonyította, hogy igazi utazóautó, azaz Granturismo :) Imádtam vele végre nem Budapesten közlekedni, hanem autópályán, tengerparti országúton autózni. Ez az autó erre született azt hiszem. :) Nem a tötymörgős belvárosi ügyintézésre, hanem a nyaralásra, az utazásra. Egészen más élmény vele ez.

1365 km és 6,6 literes átlagfogyasztás.

Idén Rovinjban voltunk, eddig az Isztria kimaradt... szép hely, de nekem nem annyira vadregényes, mint Dubrovnik és környéke, szóval az marad az örök kedvenc.

Viszont Rovinj megér pár napot mindenképpen. A szigetből lett félszigetre egy gyönyörű kisváros épült. Zegzugos utcák, tengerparti sétányok a sziget tetején pedig egy templom. Kicsit olyan, mint Primosten, csak nagyban.

Ha ott vagy, ne hagyd ki a Valentino nevű koktélbárt, ahonnét a legszebb a naplemente! Igaz 70 kuna egy mojito, de esküszöm, megéri! :)

>> EseményHalesz // Alfa GT Q2 170 Le // 2010-06-27

Harmadik alfámmal ez volt a második horvátországi utam, de az első a tengerpartra :)

1603 km: Budapest-Trogir-(Primosten-Split)-Sibenik-Budapest

Az autóm 7,7-es átlagfogyit mért, azt hiszem, ez elég jó, főleg, hogy az autópályatempó 140-160 között ingadozott :)

Budapest-Trogir kb. egy tank üzemanyag volt, ~710 km.

Splitben találkoztunk a Giuliettával is :)

_Éééés Horvátországban lett egyéves az autóm! :)