Blog >> alfa

>> SzervizWarbiRunner (Gyuri) // Alfa Giulia 2.0 Super // 2023-05-22

A karbantartási tervben a levegőszűrő cseréje 45e km-nél esedékes. Lábjegyzetben persze ott van, hogyha poros helyen használom, akkor 15e, felelősség elhárítva. Úgy gondoltam, egy légszűrő cserét megérdemel, minden autómban legkésőbb húszezrenként cseréltem, a Giuliánál is így lesz. És végre a 146 TD után újra egy autó amiben normálisan cserélhető, hozzáférhető helyen van, nem kell feszegetni, nem akarnak beszakadni a csavarok, és a lökhárítót sem kell leszedni. Hát ilyen is van :-)
Kiporszívóztam a légszűrőházat, kapott új gyári szűrőt, és egyúttal a motortér is kapott egy kis porszívózást, törölgetést.

>> EgyébGreene // Alfa GT 2.0 JTS Distinctive // 2023-04-04

A 7 éves firestone abroncsok, amikkel vettem az autót már megértek a cserére. Tavaly már látszott, hogy hiába van még bőven futófelület, sajnos repedezett a gumi. Télre már nem akartam kicserélni, úgyse használtam az autót.
Hankook Ventus Prime 4 lett a választás. Maradtam a 16-os méretnél, mert a magyar utakon így is szétrázódik a futómű.

>> SzervizPoló // Alfa 156 GTA // 2023-03-23

Sikeres műszaki vizsga. Érvényes 2025.04.01-ig.

>> SzervizWarbiRunner (Gyuri) // Alfa Giulia 2.0 Super // 2023-03-22

Hóra már nem készülök idén, úgyhogy eltettük a téli kerekeket. Elég keveset mennek, még tréninges gyilkolászással együtt is sokáig jók lesznek még, inkább vigyázok rájuk. A nyári hadd menjen minél többet, azt szeretném hamarabb cserélni, túl szélsőséges gumi ez a Goodyear, a vizes aszfalt képes lehűteni és elmegy a tapadása.

>> SzervizPoló // Alfa 156 GTA // 2023-03-19

6 db új NGK platina gyertya
6 db új Hella gyújtótrafó
6 db új Bosch befecskendező

Szívócső és a trafó burkolat ezúttal gyöngyszórva lett. A két üzemanyagcsövet ismét galvanizáltattam. A fojtószelep alá a tömítés nem kapható, így ismét vágtam egyet klingeritből. A szívócsövek és az adapterek alá Victor Reinz-ek kerültek. 3 db befecskendező csatlakozóm sérült a motorkábelen. Sajnos amiket korábban vettem, azok nem teljesen ugyanolyanok, mint amik a kábelen vannak, így a külső henger sorra tettem ezeket. Pár nap múlva kézhez kapom az ugyanolyanokat, ekkor azokat ismét kicserélem.

>> EseményWarbiRunner (Gyuri) // Alfa Giulia 2.0 Super // 2023-03-07

Megnéztem egy videót, hogy a profik hogy mennek az M-Ringen. Aztán elkezdett érdekelni, hogy vajon milyen köridőt futhattam? És rájöttem, hogy nagyjából van esélyem megtudni, hisz Halesz videózott, a videók fájlnevei pedig time stampek, másodperc pontosan. Nekem ez a pontosság elég is. Két videón vagyok rajta, az autó ugyanabba a pozícióba 12:35:16-os időponttal, majd 12:36:27-tel érkezik. Két kör ideje volt ez, vagyis 36s alatti köröket mentem. Az egyikben volt egy elsokallás, a gyepről mentettem vissza, a másik viszont egész jó volt érzésre is, ez 35 közeli kör lehetett. A gumi kevés volt ezt éreztem, a téli ide nem való. Érdekes azért, hogy egy ilyen gyorsnak tűnő tempó még 3-5 másodpercre van a valódi versenyzőktől. Tíz százalékot javulni kell, nincs mese! :-)

>> Tuning és extraWarbiRunner (Gyuri) // Alfa Giulia 2.0 Super // 2023-03-10

Quash cartárs blogja alapján én is megrendeltem a Stuff4cars oldaláról a Stop/Start deaktivátort. Fura egy humora a 21.sz-nak, hogy elektronikát építenek az autóba a motor leállítgatárása, amit ellen-elektronika segítségével pont olyanra lehet "csinálni", mintha semmilyen elektronika nem lenne benne. Ugye? :-)
A S/S funkció borzasztóan zavar, plusz feledékeny vagyok, nem mindig jut eszembe megnyomni a gombot indításkor. A kis kütyü végülis egy helyettem gombot nyomó elektronika, csak ő nem felejti el. Nem látja semmilyen ecu, nincs can buson, semmibe nem avatkozik bele, csak egy gombnyomást szimulál indításkor. Ez a tökéletes megoldás, köszi lengyel srácok, akik kitaláltátok!

Ha már rendeltem, egy SGW bridge-t is rendeltem, mert szeretnék márkaszerviztől függetlenül hozzáférni az autó komponenseihez. Még nem kell, de majd eljön az ideje..

>> EseményWarbiRunner (Gyuri) // Alfa Giulia 2.0 Super // 2023-03-06

A Giuliával úgy éreztem, hogy el kell jönnöm a Halesz által meghirdetett közepes sebességű tréningre. A műgyantás tréninget korábban a 159-cel kipróbáltam, nem is kérdés, hogy mennyire hasznos egy ilyen alkalom, amikor profi instruktorokkal, veszély nélkül kipróbálhatók a határhelyzetek.

Ha már adott volt a lehetőség, ki is használtam, és minden szituációban megpróbáltam "elmenni a falig", amire buzdították is a résztvevőket. Nagyon megérte, még egy félig megölt gumi árán is. Nem sajnáltam se gumit, se bóját, akartam tudni, hogy mit tudunk együtt a Giuliával.

A tréning remekül volt felépítve, nagyon sokat adott. Egy kettes memórián eltárolt normális üléspozíciót pl. XD
Elsőre a pályabejáráskor ez a hangvilla gyakorlat rendesen félelmetesnek tűnt, nagyon szűk helyen kellett viszonylag gyorsan sávot váltani. Ahogy szoktuk a dolgot, úgy nehezedtek a feladatok, és lényegében mindenki meg is tudta oldani őket, szóval nagyon jól az átlag sofőr tudásának a határa körül feszegettük a dolgokat. Néha repült a bólya, néha nem, tényleg lehetett ízlelgetni, hogy meddig lehet elmenni. Külön tanulság a kívülről/sofőr szemszögből látvány közti különbség. Bent sokkal drámaibbnak tűnik az egész, mint ahogy az kívülről látszik.

A mi csapatunkban volt 4C, Giulietta QV, 166, GIulia Q4/Super és Stelvio is. Mindegyik volt olyan erős és jó, hogy kb. a gumin és a sofőrön múlt a legtöbb. És szerintem mire oda kerültünk, hogy körözzünk párat a versenypályán, kb. egy szintre is hozták a feladatokkal a csapatot, élmény volt nézni a többieket, látszott, hogy ami a gumiból kifér, azt mindenki próbálta elkérni az autójától. Néha kicsit többet is.

Fel is hangzott többször a rádióban, hogy "tiszteljük meg azt a téli gumit!". Nos ez nekem sem sikerült, lényegében vagy az eleje, vagy a hátulja állandóan úszott az autónak, de hát gyerekek ez a Giulia elképesztően jó... A "virágágyást" érintőlegesen meglátogattuk többen is :-) Valódi kicsúszás asszem nem történt.

A végén a pályán körözést nagyon élveztem. Sajnos egy kört elvett az autóm színe, mert épp feketének látta az instruktor és összekevert a valóban fekete Q4-gyel, úgyhogy egyel hamarabb levezényelt a pályáról. Mindegy, legalább valami maradt az első gumikból. Kegyetlenül dolgozott az eleje az autónak. Külön élmény volt, hogy a harmadik körben már kicsit tanulva a pályát , az elnyújtott kanyarba úgy tudtam 100 fölötti tempóról beérkezni, hogy fékre dobta a farát, és gázra befeküdt a kanyarba, pont rázókőtől rázókőig befért. Annyira jól összejött, hú de élveztem. :-)
Mindezek ellenére ez az autó egyébként nem erre való, ahhoz puha, szóval csúcs köridőt biztos nem menne, és a gumi az kegyetlenül kevés volt. A kontroll és az élmény viszont tökéletes, nekem ez az autó továbbra is a "megérkeztem" élmény. Legközelebb megpróbálok végre nem évszaknak, hanem tréningnek megfelelő gumival érkezni, ez eddig egyik tréningen sem jött össze :-)

A lenti fotók és a videó a hivatalos profi fotók és Halesz videója, én hasonlót sem tudnék :-)

>> AutóápolásWarbiRunner (Gyuri) // Alfa Giulia 2.0 Super // 2023-03-04

Eddig halogattam, és néztem a full ferdén felgányolt rendszámkeretet. Zavart, de valahogy nem akaródzott nekiállni. Most viszont a tavasz első fuvallata szerelésre hívott :-)
Télen vettem ragasztót is, iparit, úgyhogy minden adott volt. A legtöbb időt a rendszám formára hajlogatása igényelte. Mikor nagyjából megvolt, takarítás, zsírtalanítás után jöhetett a kétoldalas ragacs. Paff fel a helyére, szemből egyenes. Oldalról meg nem. És fotón sem XD Ez ilyen, egyszerűen így bírtam odahajlogatni.
A tartósságot majd látjuk, szerintem ezerszer jobb mint volt..

>> SzervizaBajomi // Alfa 145 1.6 boxer // 2022-12-10

Kardánbox letávolítása fentről lefelé és élőről hátrafele történik.
Nem nagy dolog, de érdemes odafigyelni közben, hogy ne törd el semminek se a rögzítő füleit.

Első lépésként a rádiót és a rádió alatti tartót távolítsd el.
A tároló attai résznél találod a csavart ami rögzíti a kardánbox elejét a műszerfalhoz.

Ezt követően távolítsd el az elektromos tükör vezérlőt, de vigyázz le ne törtd az irányító modult. Az elektromos tükör vezérlőt a te oldaladról told meg kicsit előrefelé egy műanyag patent kiszedővel és közben alányúlva emeld ki a hátulját. Az elején és a végé rögzíti egy-egy fül. HA kiszedted, távolítsd el a csatlakozót.

A kézifék szoknyát távolítsd el. A szoknya alján van a rögzítő műanyag amit erőteljesen hátrafelé tolva tudsz kiemelni az elején majd ha az eleje kint van akkor előrefelé mozdítva ki tudod emelni a hátulját is. Vigyázz az erővel, el ne törd a füleket. Itt, a kézifék elött találod a második rögzítő csavart. A kardánbox későbbi eltávolításához ki kell lazítanod teljesen a kézfék kart a kar alatt található hosszú csavar kitekerésével. Ezzel lehet a kézfiék bovdent lazítani. Próbáld meg annyira kilazítani, hogy a kézifék majdnem függőleges állapotban legyen.

A kardánbox hátsó felét rögzíti még két csavar ami a hátsó kis szemét tartó alatt van. Ennek eléréséhez húzd meg a tárolót felfelé úgy, hogy a két oldalán fogod. Vigyázz, mert ennek a rögzítő fülei is törékenyek. Ha sikerült eltávolítani akkor alatta van a csavar.

Végül távolítsd el a váltógombot úgy hogy meghúzod erősen felfelé. Ne forgasd, csak húz meg erősen felfelé.

Ha ezeket mind eltávolítottad, akkor most már szabadon mozog a kardánbox. Legalábbis nálam már nem tartotta semmi. Eltávolítani úgy tudod, hogy váltót 2-be vagy 4-be teszed, a kéziféket felhúzod majdnem 90 fokig, majd felemeled a kardánbox hátsó felét annyira, hogy át tudd emelni a kézféken .

Nekem kb. egy erős fél óra alatt kint volt a kardánbox.
Ezt követően el tudtam távolítani a váltókart fedő gumi takarót ami meggátolja a por bejutását a kulisszába.

És láss csodát, nem a váltónak van baja, hanem le voltak lazulva a kulisszát rögzítő csavarok és emiatt volt olyan a váltókar járása, mint egy málnakereverő.
Mindhárom csavart erősen rögzítettem, majd a kulisszába nyomtam egy ki fehér zsírt, hogy könnyebben járjon, plusz azokra a pontokra is kentem egy kis zsírt ahol a váltórudazat mozog.

Ezt követően visszaszereltem mindent a helyére fordított sorrendben.

Remélem ezzel az egyszerű művelettel nagyban sikerült emelnem a jövő évi vezetés konfortot :-)