Blog >> karburátor

Múlt ősszel - bár még csak 45e volt bennük - szíj-és görgőcserét határoztam el. Oka az volt, hogy alapjáraton huhogó hangot hallattak - és ez nekem nem tetszett...
Sajnos a csere után - előtte szerelés közben "Józsi barátnak" volt szerencséje a vezetőket látni és nem tartotta indokoltnak a cseréjüket - szinte ugyanúgy csinálta, sőt még egy kis morgás is jelentkezett :-o

A főpróbán, a dunakeszi Mikulás-hétvégén sikerült megnyugtatnom magam, hogy a morgás minden bizonnyal az ékszíj vagy az általa hajtott valamelyik cucc csapágyának (generátor és/vagy vízpumpa) műve...

Azóta csak városban jártam vele, annyira nem izgatott. Ma este viszont úgy voltam, hogy a zárból elegem lett, tankbetöltő ugye vár a sorára - viszont rég néztünk szét elöl!
Gyors, megnyugtató ellenőrzés - minden csontszáraz, olajbetöltő nem habos - után elkezdtem állítgatni a generátorral az ékszíjfeszességet: elsőre jó csikorgós lett, aztán kicsit feszítettem rajta, szerintem jó lesz! ;-)

Végül nekiálltam a karbiknak is, így tél végére eléggé szétfolyt az alapjárat. Mondjuk gyertyacsere sem ártana, de azért tekergettem kicsit rajta: fülre jó volt, próbakörhöz viszont már nem volt kedvem, majd szerdán élesben ezt is letesztelem! ;-)

Ezeknek beépítése nincs tervben, de egy tisztogatás rájuk fért. Egyébként meg bármi lehetséges, még az is, hogy egyszer üzembe állnak....:)

2006.05.01.
Donor WEBER 40 IDF karburátotok teljes felújítása kész: az alu csillogóra tisztítva, felkorongozva, minden kopóakatrész, tömítés kicserélve.