Blog >> wanna

Az Alfa flottánk szép, de nem túl észszerű. Már sokadik alkalommal rugaszkodunk neki a kérdésnek, mit cseréljünk, mire. Én egy ideje szorgalmazom, hogy az autó amit naponta használunk, gyerekeket viszünk fel alá, az legyen modern, biztonságos. Kinga szereti nagyon a 146-ot, de végre megtört a jég, vegyünk valami újabbat. Mármint csakis Alfát. Giuliettát. Egy ideje figyelem a kínálatot, de most rákapcsoltam, elkezdtem az összes érdekesnek tűnő autót leinformálni.

Csakis 1.4 T-jet vagy Multiair jöhet szóba, lehetőleg kis futással. Tudom, igazán átlagos használt autó vásárlóként álltam neki.
Érdekes tapasztalat, hogy a külföldi szervizek készségesen küldtek információt alvázszám alapján több esetben is. Érdemes ilyen módon is leinformálni az autókat. A többi a sors keze...
Mert igazából talán inkább a saját ízlésem alapján kezdtem a keresést. Fehér, tetőablak, sok extra. Találtam ilyet. Leinformáltam, rendben volt. Kerestem volna a számot, hogy felhívjam időpont egyeztetésre a kereskedőt... és akkor már nem volt ott. Mire mindent tudtam róla eltűnt, elvitték.

Aztán egyik nap Kinga valami ilyen szöveggel jött haza: "láttam ma egy fehér Giuliettát, nem is rossz az a szín se". Na ebből a rutinos férfiember hamar interpretálja, hogy annyira akkor nem kellene a fehér tetőablakosat erőltetni. Pláne, hogy a tetőablakról is kiderült, hogy neki mindegy, annyira nem kell. De mondjuk egy szép piros Alfa...

Oké, használt autót keresünk, eleve ritka ami jó, de válogassunk. Lett piros is a hasznaltauto.hu-n. Felhívtam, beszélgettünk egy jót a kereskedővel. Majd átküldte a szerviz számlákat, plusz írtam a szerviznek. Olajat fogyasztott az autó, nem találták meg a hibát. Aztán rá 10e km-re beszámította a tulajdonos egy Hyundaiba. Bármennyire szép is volt ez képekről, ezt a rizikót nem vállaltam, elengedtük a szép piros Alfát.

Maradt a vésztartalék, a biztos pont. A Kelet-Pestnél árultak egy egytulajos 52e-t futott fehér Giuliettát. Semmi extra, minden alap volt benne, de ennél jobb használt autó nincs, a napnál is világosabb előélete volt, mindenről Kelet Pestes számla. Este megegyeztünk, hogy használtat veszünk, ne válogassunk, hozzuk el a tutit. Másnap a "parkolóra" kattintva kerestem a telefonszámot.. de a hirdetés eltűnt. Megszökött ez is :-)

Pár Alfának még utána néztem, nyúztam az Autoscoutot hajnalig, de ezen a ponton kicsit elengedtem. Volt még pár autó (pl. az Opticarnál) ami jónak tűnt, de a Kelet Pestnél árult darab volt az amiért nagyjából minden extrát el tudtunk volna engedni. Titkon én viszont egy piros Alfát szerettem volna venni a lányoknak, lehetőleg jól felszereltet, ami minden porcikájával élményt ad az elkövetkezendő sok évre. Egy biztos pontot a flottánkba, nem bántam volna a xenont, a fűtött ülést, és legalább egy tolatóradart. Igen, tudom, aki ennyit válogat az fáradjon be a szalonba új autót venni. Vagy.... ?