Blog >> autóhifi

>> EseményHoZee // Alfa 147 "Vadállatosított" EcoTS :) // 2011-02-28

Ma munka után kénytelen voltam egy kisebb bevásárló körutat tenni, gondoltam felszerelkezem, és ma este végre beépítem az új fejegységet. Első hiba. ( Nem kellett volna semmi, bár a zseblámpa már régóta jól jött volna a kocsiba...) Hazaértem, nagy nehezen kioperáltam a rádiót, és nekiálltam faragni azt a műanyag darabot, amit a Paradox autóhifis srác magyarázott, hogy azért nem megy be a helyre keretestül a cucc. Második és harmadik hiba. (Nem kellett volna elhinnem, és faragni se kellett volna, mert anélkül is bement, bár így könnyebben. A félreértések elkerülése végett, mindössze kb. 1 mm vastagon faragtam le a műanyagból, a képen látható lyuk/szünet gyári képződmény volt.) Ezután akárhogy erőlködtem, nem tudtam egy síkba hozni a pohártartó keretével, aztán rá kellett jönnöm, hogy ezt nem is lehet, így van kitalálva, szándékosan van egy plusz pereme... Ha jól számolom egy órán belül a negyedik.
Egy szó mint száz, sokat tanultam ebből a rádiócseréből. Ne kapkodjak, gondolkozzak, tervezzek, és ellenőrizzek, mielőtt nekiállok. Munka közben szokott menni, jó lenne átmenteni ezt a formát egyéb dolgokra is...
Képek alant, smile-kat és megjegyzéseket írhattok a falamra, most megérdemlem a savazást... :P

Költségeim:
Tesco gazdaságoz mini kézifűrész: 639 Ft
Kicsi elemlámpa: 399 Ft (+elem: 399Ft)
Naivitás és hülyeség: megfizethetetlen...

>> Tuning és extraiAntenna // Alfa 146 1.6 boxer // 2007-12-30

az előző, hát nem is tudom mit mondjak rá, zenegép a verdában elég sok kívánnivalót hagyott maga után. Ilyen például hogy egyáltalán valami szoljon.

A választás Pioneer DEH-2920MP fejegységre esett. Media Markt, kiválaszt, kicsenget érte 22000Ft-ot, leviszi az ingyen beszereléshez és már élvezi is a kedves vevő az mp3 és a rádió előnyeit.

>> Tuning és extraGEORGE // Alfa 156 2,4 M-JET 20V SportDiesel // 2007-07-12

Megérkezett az AUDIOVOX VME 9510 TS multimédiás fejegység.
Nem semmi volt a helyére préselni, kb ezer csatlakozó van rajta......de hát ne panaszkodjak én akartam ezt .-)
Pár infó:
TV, SD kártya olvasó, DVD, DVD-R, DVD+R, DVD-RW, DVD+RW, és ez CD-vel stb stb, VCD, SVCD, DiVIX, DVD mp3, mp4, HDCD, iPOD vezérlés, meg mitudommégmitjátszik...


Egy nagy bajom vele, hogy kéken világit brrrr.....

>> Tuning és extraLongman // Alfa 155 2.0 TS 16V ÖRÖK SZERELEM :) // 2007-07-09

Elkapott egy igen költséges hobbi, a zene az autóba...
Rossz volt amikor szét kellett szedni, nagyon szerettem.
Összetevők:
Alpine CDA 9855R
Impact PG65S első szett
Phoenix Gold Octane mélysugárzó 2db
Egyedi szabású ládák
Impact 1F kondi
Impact LK 654 4 csatornás erősítő
Impact LK 602 2 csatornás erősítő
Ez egy teljesen aktív rendszernek lett kitalálva, tehát minden csatronát külön erősítő hajtott, keresztváltók nem voltak, mindent a fejegységről lehtett állítani (vágási meredekség, stb).Igazából egyszerűbbnek indult, de aztán elkapott a gépszíj, természetesen lett volna még mit tökéletesíteni rajta.