attól miért megkimélt, h női? és attól hogy nyugdíjas?
attól hogy vidéki?
attól hogy orvos?
öccsém kőkemény sztereotípiák...
Föckös2009-11-25 10:06:04 // 103258
Benőke2009-11-25 10:02:26 // 103257
Ez egy megkimélt női autó volt? Vagy nyugdíjas vidéki orvos? :D Szimplán átb.....k a kollégát.
TIbor2009-11-25 10:02:19 // 103256
Kiaz ki sablon nélkül rakja össze ?
Föckös2009-11-25 10:01:48 // 103255
hát ez tényleg szomorú történet, jól rábszott a srác. de ez nem a márka miatt van, sokszázan nem jártak így.
Föckös2009-11-25 10:00:47 // 103254
látod? univerzális vagyok:-)
Ferke2009-11-25 09:44:07 // 103252
Föci jó példának is, meg kivételnek is, aki meg a szabályt erősíti:DDDD
koz2009-11-25 09:42:34 // 103251
pb_2009-11-25 09:41:06 // 103249
Te 1edi Set vagy.DDD
Föckös2009-11-25 09:26:52 // 103248
na élő példa:
van egy boxim, és tökhülye vagyok hozzá :-)
a téeshez pedig tökhülye vagyok.
a dízelt pedig nem ismerem elég jól.
véhatot már láttam
a turbósból is
:-))))
ennyi
van egy boxim, és tökhülye vagyok hozzá :-)
a téeshez pedig tökhülye vagyok.
a dízelt pedig nem ismerem elég jól.
véhatot már láttam
a turbósból is
:-))))
ennyi
Ferke2009-11-25 09:00:39 // 103247
Arról beszélek, hogy nincs feltétlen összefüggés. Attól még, hogy valaki birtokol egy ts-t, lehet tökhülye hozzá, és fordítva is igaz: lehet, sosem volt ts-e, de naponta szereli őket...
Amit írsz, én nem értem, de az is biztos, hogy azért, mert valaki esküszik a sablonra, még lehet balfék...sablonnal is el lehet baxni, elárulom.
Ha valaki sablon nélkül áll hozzá, az viszont vagy tökre nincs képben, vagy nagyon képben van:)))
Tudod, aki már 100db-ot összerak, annak már megy sablon nélkül is...és nem biztos, hogy van ts-e:))))
Amit írsz, én nem értem, de az is biztos, hogy azért, mert valaki esküszik a sablonra, még lehet balfék...sablonnal is el lehet baxni, elárulom.
Ha valaki sablon nélkül áll hozzá, az viszont vagy tökre nincs képben, vagy nagyon képben van:)))
Tudod, aki már 100db-ot összerak, annak már megy sablon nélkül is...és nem biztos, hogy van ts-e:))))
dfg (Tanárúr)2009-11-25 08:48:42 // 103246
Ne haragudj, de most nem értelek.
konkrétan szerinted melyik nem ért hozzá? amelyik összerakja sablon nélkül tv-nézés közben, vagy aki sablonnal rakja össze, és erre esküszik.
konkrétan szerinted melyik nem ért hozzá? amelyik összerakja sablon nélkül tv-nézés közben, vagy aki sablonnal rakja össze, és erre esküszik.
Ferke2009-11-25 08:33:26 // 103245
Azért ez nem teljesen fedi a valóságot:))) Hány TS tulaj van, aki az utolsó csavarig ismeri a ts blokkot, és mondjuk látott már közelről is, nem csak a motorteret kinyitva?!
Na, legalább ennyi embert ismerek (konkrétan itt), akinek sosem volt ts motorja, de naponta rak össze rajta vezérlést sablon nélkül (ami a TS szakértők szerint ugye lehetetlen...ez máris tükrözi a "hozzáértést") úgy, hogy közben nem oda néz, hanem a tv-t sasolja az aknából:DDDD
Szóval ez a birtoklom/ismerem nem feltétlen közös halmaz, sőt!
Na, legalább ennyi embert ismerek (konkrétan itt), akinek sosem volt ts motorja, de naponta rak össze rajta vezérlést sablon nélkül (ami a TS szakértők szerint ugye lehetetlen...ez máris tükrözi a "hozzáértést") úgy, hogy közben nem oda néz, hanem a tv-t sasolja az aknából:DDDD
Szóval ez a birtoklom/ismerem nem feltétlen közös halmaz, sőt!
pb_2009-11-25 00:17:48 // 103244
Csak nem fog.)))
pb_2009-11-25 00:16:47 // 103243
Valami hasonlóra számítottam.)
Pedig úgy vettem észre, hogy 1es kollégáka érzékenyen érint ez a téma. Sztem mindenki véleményezheti, nem kell ilyen +kötéseket tenni, mint már írtam néhányx, az, hogy valaki nem rendelkezett az adott típussal, az nem jelent semmit, attól még lehet vele bőven tapasztalata.
Lehet, hogy benne van a TSben, de igazából csak a boxer tudja bebizonyítani, hogy mi is az.))))
Pedig úgy vettem észre, hogy 1es kollégáka érzékenyen érint ez a téma. Sztem mindenki véleményezheti, nem kell ilyen +kötéseket tenni, mint már írtam néhányx, az, hogy valaki nem rendelkezett az adott típussal, az nem jelent semmit, attól még lehet vele bőven tapasztalata.
Lehet, hogy benne van a TSben, de igazából csak a boxer tudja bebizonyítani, hogy mi is az.))))
Ferko2009-11-24 22:46:05 // 103242
Igen, abból!
Ferko2009-11-24 22:44:51 // 103241
Konkrétan az Alfát szidta, a márkát, mert Ő belenyúlt ráadásul tudatosan. Ezt nem kellett volna szvsz.
Nem az a baj, hogy leírta.
Nem az a baj, hogy leírta.
Ferko2009-11-24 22:39:59 // 103240
Nem az a baj, hogy elmondja a véleményét. De nem mindegy hogy hogyan szerintem.
Meg azért nézzük már meg a körülményeket is.
Meg azért nézzük már meg a körülményeket is.
WarbiRunner (Gyuri)2009-11-24 22:12:58 // 103239
Hát pontosan láthatod, hogy tabutéma, az ex-cartárs kapott érte fenyítést, pedig úgy mondott véleményt, hogy saját bőrén tapasztalta. Pont ezt akartam a hozzászólásommal megvilágítani, nem a TS tulajokat piszkáltam.
(az én autómban 168e van..mióta legyártották. És még nem volt széthúzva a motorja, és remélem még vagy 100-200e-t eldöcög így. :-))
(az én autómban 168e van..mióta legyártották. És még nem volt széthúzva a motorja, és remélem még vagy 100-200e-t eldöcög így. :-))
WarbiRunner (Gyuri)2009-11-24 22:06:14 // 103238
Direkt nem akartam provokatívan fogalmazni (és főleg konkrét véleményt mondani), nekem konkréten semmi bajom a TS-ekkel, de sok körülöttük a mizéria. Én szimplán beszari voltam hozzá, hogy megvegyem...az itt olvasott számtalan hozzászólás alapján... hátha most engem ezért nem öl le senki :-))
Így is elég fekete bárány vagyok a JTD-vel asszem :-D
Így is elég fekete bárány vagyok a JTD-vel asszem :-D
12009-11-24 21:07:25 // 103237
Én is így akartam megvilágítani a témát :-) Csak mivel nem voltam jelen a javításnál, így csak emlékeimben élő kifejezéseket tudtam előkutatni :-)
Meg arra emlékeztem, hogy a fűtésmotornál van ez az ellenállás, ezért írtam azt :-)
Meg arra emlékeztem, hogy a fűtésmotornál van ez az ellenállás, ezért írtam azt :-)
Vikking 3112009-11-24 21:03:23 // 103236
KUSSOLOK!!!!
:P :DDDDDDDDDDD
:P :DDDDDDDDDDD
dfg (Tanárúr)2009-11-24 20:51:27 // 103235
Akkor tess a reakció.
Nem tabutéma a ts motor, ha olyanok véleményezik, akik tartósan szoptak, vagy örömködtek egy ilyennel. de ha valaki a mundér becsülete miatt egy boxert vagy egy dieselt istenít a ts rovására, miközben ő maga nem rendelkezett ilyennel, csak hallotta a szomszédjánál, hogy valakinek ezzel baja volt, azt nem bírjuk. Az én autómban 70K van mióta a motor szét volt húzva. igaz újra kellett szerelni egy kókányoló után, de iszonyat jó. viszont ha akkor kérdeztek, amikor a baj volt vele, akkor tuti én is köpködtem vna rá, és utáltam vna mindenkit, aki emiatt megfed.
és elismerem az erő a boxerrel, és a dejsellel van... de benne csak a TS-ben .. UFF :)))
Nem tabutéma a ts motor, ha olyanok véleményezik, akik tartósan szoptak, vagy örömködtek egy ilyennel. de ha valaki a mundér becsülete miatt egy boxert vagy egy dieselt istenít a ts rovására, miközben ő maga nem rendelkezett ilyennel, csak hallotta a szomszédjánál, hogy valakinek ezzel baja volt, azt nem bírjuk. Az én autómban 70K van mióta a motor szét volt húzva. igaz újra kellett szerelni egy kókányoló után, de iszonyat jó. viszont ha akkor kérdeztek, amikor a baj volt vele, akkor tuti én is köpködtem vna rá, és utáltam vna mindenkit, aki emiatt megfed.
és elismerem az erő a boxerrel, és a dejsellel van... de benne csak a TS-ben .. UFF :)))
pb_2009-11-24 20:02:30 // 103234
"Ezenkívül meg szerintem tisztára tabutéma itt a TS motorok megbízhatósága/megbízhatatlansága, és sokan harapnak, ugranak, hogy de az övék ennyit meg annyit ment, mindegy... "
Kíváncsi leszek a reakciókra.)
Kíváncsi leszek a reakciókra.)
Vikking 3112009-11-24 20:00:22 // 103233
Így is van. :D Egyetértünk.
pb_2009-11-24 19:59:00 // 103232
Én + azt mondom, ha ez a véleménye, akkor írja le, főleg, ha ezt sját blogjában teszi, semmi kifogása nem lehet Llene senkinek sem. Aztán, ha úgy gondolja lelép, ha nem, akkor nem.
(Jogos, bár ezt is leginkább Mbertípusa válogatja.)
(Jogos, bár ezt is leginkább Mbertípusa válogatja.)
ystuc2009-11-24 19:47:32 // 103231
Ne csüggedj! Tovább léptél, sokan átestünk már ezen...
Nézz a jövőbe! :-)
Nézz a jövőbe! :-)
szasza(SW)2009-11-24 19:36:43 // 103230
Nálam is volt sok gond az autóval,de megcsináltattam,néha nálunk is csak vajkaskenyérre jutott miatta.De szerettem ma átadtam a forgalmit.Sőt az utolsó blogomnál meg is sirattam:(Visz lát kis TI!!!:(
Vikking 3112009-11-24 19:26:58 // 103229
Pontosan. Na ettől még egy VW vagy egy ódi nem lesz olyan jó autó mint a mienkn :P De előfordul mindenhol iylesmi.
Nóci2009-11-24 18:48:44 // 103228
Sziasztok!
Én is elolvastam most, hát nem járt jól, de ezt tényleg másként is lehetett volna. Amikor a p. nálam volt, pont kiütött rajta minden nyavaja, valaki mégis évekig használja gond nélkül. Sok ilyen történetről tudunk.
Én is elolvastam most, hát nem járt jól, de ezt tényleg másként is lehetett volna. Amikor a p. nálam volt, pont kiütött rajta minden nyavaja, valaki mégis évekig használja gond nélkül. Sok ilyen történetről tudunk.
Vikking 3112009-11-24 18:01:30 // 103227
Én tudom mit írt. Lehetett volna rajta hisztériázni, de gyerekek!
Ez a tapasztalata, mit a fenét tehetnénk ellene? Adjunk neki egy jó állapotú TI-t?! Mert megtéríteni nem lehet másként, anyázással meg csakazértsem lehetne.
Na most figyeljünk már oda, mindenkinek lehet saját véleménye...
Ember típustól függ, hogy beleszeret-e ettől még az Alfa érzésbe (mint mi a 33-massal még időszámítás előtt, pedig az aztán egy borzasztó autó volt - maga a mi példányunk), vagy nem.
Erre meg aztán végképp nem lehet mit mondani.
Az meg, hogy ha valaki leszólja a tapasztalatai miatt, az meg mennyena pitsába.
Még, ha gyakorta fordul elő ez itt és másutt is. Attól még parajság.
Ez a tapasztalata, mit a fenét tehetnénk ellene? Adjunk neki egy jó állapotú TI-t?! Mert megtéríteni nem lehet másként, anyázással meg csakazértsem lehetne.
Na most figyeljünk már oda, mindenkinek lehet saját véleménye...
Ember típustól függ, hogy beleszeret-e ettől még az Alfa érzésbe (mint mi a 33-massal még időszámítás előtt, pedig az aztán egy borzasztó autó volt - maga a mi példányunk), vagy nem.
Erre meg aztán végképp nem lehet mit mondani.
Az meg, hogy ha valaki leszólja a tapasztalatai miatt, az meg mennyena pitsába.
Még, ha gyakorta fordul elő ez itt és másutt is. Attól még parajság.
Vikking 3112009-11-24 17:52:19 // 103226
FÉLREÉRTÉSBŐŐŐL?! :DDDDD
Na ne kamuzzál :DDD
Na ne kamuzzál :DDD
WarbiRunner (Gyuri)2009-11-24 17:43:36 // 103225
"(Egyébként én is kikérem magamnak, hogy személyeskedés lesz a vége annak, ha olyan véleményt merek leírni az autómról, ami nem esik egybe a vezetőségével, meg a tagságéval.)"
Na ez zavar engem is, és szerintem István is ezen sokallt be. Szerintem a blogja közel sem volt olyan vészes, mint amekkora kavarás lett belőle. Vett egy autót, felújított motorral. Azért valljuk be az, hogy felújított motor, inkább jelenti azt, hogy rendbe lett téve, mint azt, hogy széthullik mire hazaér vele. Egy jó szerelő kezei közt újraélesztett jó konstrukciójú motornál legalábbis 100e km elvárható volna. Az autó vételára ugyan nem ezt jelezte előre, de mindegy, nem ez a lényeg, itt ő tévedett, megfizette az árát bőven.
DE. Ő leírta egyrészt, hogy hogy járt. Nem kente az autóra az egészet, ott van leírva, hogy milyen szerelési hibákat talált. Ezenkívül meg szerintem tisztára tabutéma itt a TS motorok megbízhatósága/megbízhatatlansága, és sokan harapnak, ugranak, hogy de az övék ennyit meg annyit ment, mindegy...
És István saját blogjában, a saját tapasztalatai alapján írta amit írt. Nem itt a topicban kezdte szidni a TS motorokat. Nem vagyok védőügyvédje, vagy ilyesmi, de szerintem teljesen helyénvaló módon és helyen írta le, amit gondol.
Szóval nem elég, hogy szegény jól megszívta az autóval, tabutémát érintett, és segítség helyett jól le lett b..va. Most ennek örüljön?
Na ez zavar engem is, és szerintem István is ezen sokallt be. Szerintem a blogja közel sem volt olyan vészes, mint amekkora kavarás lett belőle. Vett egy autót, felújított motorral. Azért valljuk be az, hogy felújított motor, inkább jelenti azt, hogy rendbe lett téve, mint azt, hogy széthullik mire hazaér vele. Egy jó szerelő kezei közt újraélesztett jó konstrukciójú motornál legalábbis 100e km elvárható volna. Az autó vételára ugyan nem ezt jelezte előre, de mindegy, nem ez a lényeg, itt ő tévedett, megfizette az árát bőven.
DE. Ő leírta egyrészt, hogy hogy járt. Nem kente az autóra az egészet, ott van leírva, hogy milyen szerelési hibákat talált. Ezenkívül meg szerintem tisztára tabutéma itt a TS motorok megbízhatósága/megbízhatatlansága, és sokan harapnak, ugranak, hogy de az övék ennyit meg annyit ment, mindegy...
És István saját blogjában, a saját tapasztalatai alapján írta amit írt. Nem itt a topicban kezdte szidni a TS motorokat. Nem vagyok védőügyvédje, vagy ilyesmi, de szerintem teljesen helyénvaló módon és helyen írta le, amit gondol.
Szóval nem elég, hogy szegény jól megszívta az autóval, tabutémát érintett, és segítség helyett jól le lett b..va. Most ennek örüljön?
Ferke2009-11-24 16:57:04 // 103224
Ez csak a saját véleményem, ha valaki annyira szereti az autóját, akkor nyilván megéri:)
MIFI2009-11-24 16:54:07 // 103223
Hát nekem is majdnem 3kiló volt a motor.... de legalább ezt tudom h rendbe van és nem fogja bedobni az unalmast:) Nyár óta több mint 10K mentem már vele motorral semmi gond szopat helyette más de hát istenem már 12éves mindig lesz valami rajta.DDD
Otto2009-11-24 16:34:16 // 103222
Anyósülésnél a kesztyűtartó alatt van a motor.Mellette van az előtét ellenállás.Azt lehet cserélni.Kb 1500pénzedbe fog fájni, ha veszel bontottat tőlem. De várd a többi ajánlatot is.:)
Ferke2009-11-24 16:26:06 // 103221
Na igen, de pont ezért mindegy, hogy alfa, vagy bármi más. Mással is bele lehet nyúlni a xarba, jó pár példát tudnék sorolni...
Axl Trans2009-11-24 16:18:18 // 103220
Minden márkáról megvan a rémtörténet. Lada 4evör'''
admirális2009-11-24 16:17:13 // 103219
Ez a BMW-s példa olyan volt, mint amikor azt mondják, hogy "Szar Alfa, mert a szomszédom sógorának olyan volt, de minden elromlott rajta többször is":))). Szerintem minden autó szar:D:D
Axl Trans2009-11-24 16:07:49 // 103218
Eredetileg nem állt szándékomban belevau a storyba, de... Alfát csak annak szabad venni, aki szereti. Próbából sosem. Vegyünk ilyet, mert ilyen még nem volt! Ez nem müxik. Aki alapból nem fertőzött annak nem ajánlanám. 4 kilóért nem adnak csodát. Hogy a gumi szar és a vizsga lejár ez látható volt, én nem számolnám fel. A motort pedig nyilvánvalóan tré módon csinálták meg, nem az ótó a hunyó. Ezzel együtt megértem az indulatait, bár kellő higgadsággal mindkét oldal részéről, lehetett volna megoldást találni. Ugyanakkor őt alpári módon kioktatni, nem elegáns. Sajnálom a történteket. A német autó nem jó példa biztos olvastátok a TC-n a 645-ös bömbölő tulaját, aki az új autójával szív, mert, hogy nem akar rendesen menni...
Ferke2009-11-24 16:03:27 // 103217
Itt szerintem csak arról van szó, hogy van, akinek nem tetszik az, ha azért fikáznak egy autót, mert a gazdája eszetlen:)))
És ez ugyanúgy megtörténne a ford, vagy opel fórumokon is....és biztos meg is történek az ehhez hasonló esetek ott is....
És ez ugyanúgy megtörténne a ford, vagy opel fórumokon is....és biztos meg is történek az ehhez hasonló esetek ott is....
admirális2009-11-24 16:01:11 // 103216
Kb ő is ezt a véleményt fogalmazta meg, de átszőtte az egészet az a keserűség, hogy a gatyája ráment a vasra. Akinek nem tetszik a véleménye, az meg ne erőltesse rá a sajátját. Egyébként nem attól lesz szar az Alfa, hogy István kiborul tőle. Ezt mindenki meg tudja ítélni magának, úgyis nagy fiúk vannak itt az oldalon. Aki csalódik, lelép. Sajnos nem István az első, és készüljetek rá fel, hogy nem is az utolsó;).
(Egyébként én is kikérem magamnak, hogy személyeskedés lesz a vége annak, ha olyan véleményt merek leírni az autómról, ami nem esik egybe a vezetőségével, meg a tagságéval.)
(Egyébként én is kikérem magamnak, hogy személyeskedés lesz a vége annak, ha olyan véleményt merek leírni az autómról, ami nem esik egybe a vezetőségével, meg a tagságéval.)
Ferke2009-11-24 15:59:47 // 103215
Ajjaj, akkor húzz bele! Nem tudom, hogy a ts-nál hogy van, de szerintem ugyanaz lehet ez a rész, mint a boxernél. Ha ilyen ellenállás kell, vagy valami onnan a fűtésboxból, szólj, van nálam.
Szerintem ez az ellenállás vacak lesz az, de ha hazaértem, megnézem a kibontott boxon, hogy hol is van ez.
Szerintem ez az ellenállás vacak lesz az, de ha hazaértem, megnézem a kibontott boxon, hogy hol is van ez.
Ferke2009-11-24 15:58:20 // 103214
Szerintem nem a motorral lesz baj, hanem amit mondasz, az ellenállásos cucc. Az meg ott van mellette.
12009-11-24 15:46:15 // 103213
Nekem is volt, hogy az 1. fokozat behalt, valami ellenállást cserélt benne a szerelő, azóta tuti. Neki gondolom nem volt nagy munka. Szerintem ami biztos, hogy a kozépkonzolt szét kell bontani, hogy hozzáférj a ventillátor motorhoz. Szerintem :-)
Gabi1462009-11-24 15:39:59 // 103212
Remélem tud valaki adni hasznos infót, mert nemsoká itt a baba, és kell a fűtés a kocsiba. Előre is köszi.
Gabi1462009-11-24 15:38:43 // 103211
Ciao mindenki.
Kis segítségre lenne szükségem.
Egyik napról a másikra behalt az 1-2-3 fokozat a fűtésemben.A 4-es még bírja.
Kérdésem, hogy nagy meló-e és hogyan kell javítani, és hogy mennyibe fájna ez nekem kb?
Kis segítségre lenne szükségem.
Egyik napról a másikra behalt az 1-2-3 fokozat a fűtésemben.A 4-es még bírja.
Kérdésem, hogy nagy meló-e és hogyan kell javítani, és hogy mennyibe fájna ez nekem kb?
pb_2009-11-24 15:29:23 // 103210
Nézd, fel lehet újítani annyiért is, más kérdés, hogy ki mennyit hajlandó szánni rá, stb, stb.
pb_2009-11-24 15:27:48 // 103209
Felújított motorról ment az szmecsere.