Új kémfotókon a 149

2009-01-22  Tedi
Új kémfotók jelentek meg a 149-ről, amin bőrbe bugyolálva látható. Vagy ez nem is egy Alfa?
Hírek >> 2009  

A legújabb kémfotókon a 149-est az új Fiat Bravo köntösébe bújtatták. Bár felmerülhet a kérdés, hogy tényleg az Alfa középkategóriásáról van-e szó. Ha összehasonlítjuk a Bravóval, gyakorlatilag mindenben megegyeznek a nagy Alfa-pajzsot leszámítva.

Két dologra lehet ebből következtetni. Az egyik - a valószínűtlenebb - , hogy az Alfa megcsinálja azt, amire eddig nem nagyon volt precedens, saját utódját a donorként szolgáló autó tökéletes másának teremti meg. Tehát kapnánk egy 149-es Alfát Bravo külsővel. Ez több szempontból is aggályos, nincs az a marketing hablaty, amivel ezt be lehetne adagolni az alfásoknak. Nem mellesleg így nem lehetne elkérni az Alfás dizájnért, életérzésért járó felárat sem.

A másik, valószínűbb variáció, hogy a 149-est a Bravo köntösébe bújtatva tesztelgetik, amíg lehet. Két legyet ütnek egy csapásra, hiszen feltűnésmentesen próbálhatják a konstrukciót és még a photoshop-huszároknak sem adnak alapanyagot a formavilággal kapcsolatos találgatásaikhoz. Ebből levezethető az is, hogy a Bravo és a 149-es műszakilag nem fog sok mindenben különbözni. Mondjuk ki: csereszabatosak lehetnek az alkatrészek, sőt, komplett műszaki megoldások. Láttunk már erre példát, nem olyan elrettentő ez, mint ahogy hangzik. Ennek a találgatásnak ellentmond az, hogy a hírek szerint a 149 nem a Bravo padlólemezére épül, hanem önálló alvázat kap.

Felmerülhet az is, hogy ez tényleg egy Bravo, de ez azért elvethető gondolat, mert a Bravonak nem lesz olyan verziója, amely ekkora mértékű elmaszkírozást igényelne.

Így hát az Alfa továbbra is kétségek között hagyta a várakozó rajongókat. Talán majd a következő kémfotóknál már csöpögtetni fognak valamit a formatervről is...

Kapcsolódó írásaink:

Írta:
Tedi