Erhard 242 (Pure Energy) - Alfa Amore: Az internetes Alfa Romeo közösség

Mutasd

>> Szerviz2008-09-26

Mint ha érezné a kis ribancom hogy meg fogok válni tőle jövő 7 hétfőn vagy kedden egy másik ribancért :D szóval a JTD-k egyik típushibája ért utol a levegőcső szétrepedt a szívócsonknál pont így eladás előtt, persze jobb ez így mint hogy a vevő 2 nap után egyből szívjon vele...

 
>> Szerviz2008-07-01

Kb 1 éve tart a harc a fékbetétek csikorgásával és megoldódni látszik a probléma igaz ez belekerült 2 fékbetét és 4db tárcsa cserébe. Mivel a Ferrodo is csikorgott elöl ezért felkerült egy Sport tárcsa ami lyuggatott és mart így legalább távozik a fékpor ami valószínűleg az oka lehetett a csikorgásnak...sajnos egy előnyöm is megszűnt ezzel, a parkolóban elég volt riogatni a gyalogosokat egy középszerű fékezéssel akik egyből ugrottak egy rossz ladára asszociálva :)

 
>> Szerviz2008-06-04

Autópálya 140, klíma, aztán 100 fokon állt a mutató....az összes autószerelő azt mondta ez ilyen nem kell vele foglalkozni... Aztán Wickey kartársnál ugyan ez a probléma ő vízhűtőre gyanakodott és hallgattam rá...
Ma ki lett cserélve a vízhűtőm a városban eddig még 90 fokig sem ment fel a hőmérséklet holnap autópálya kíváncsi leszek...a régi "5 éves" hűtőm málik szét, mint ha ezer éves volna...

 
>> Autóápolás2008-04-13

Mult héten leesett a lakkréteg az alfajelről, biztos kaptam egy kavicsot :( Nah mondom ez egy újabb fasza kis beruházás lesz olyan 6 rugó környége a jel, nem vagyok szarrágó de sokknak tűník...az a baj ha lejön a lakk akkor kezd kifakulni a grafika. Ma ráértem és szép napos idő volt ezért vettem egy szintelen rally lakkot és lefújtam az első emblémát. Három réteget fújtam rá szép lett és kemény 1400ft-ba került. Az utolsó képen az eredmény..

 
>> Szerviz2008-04-02

Ma végre ki lett cserélve elöl az összes lengőkar azaz az alsó, felső no meg a stabrúd...vége a kopogásnak, a nyöszörgésnek...érdekes, hogy a felső lengőkarokon csak a gömbcsukló, az alsó lengőkarokon a hátsó szilent is megadta magát...Ocap lengőkarokat tetettem be, mivel ez is a gyári beszállító a TRW és a Booge mellett (a felső gyárim Booge az alsó Ocap volt :)) s persze az árai is viszonylag normálisak no meg van olyan kuncsaftom, aki már 70e km-t tett meg ezzel a lengőkarral és még mindig jó...kormánystabrúdból csak gyári van...Csörinél rakattam be a cuccot 4 óra alatt kicserélte le a kalappal előtte gyorsan dolgozik és jól.

 
>> Szerviz2008-03-21

Végre volt egy kis időm ma ezért el is mentem a szerelőhöz két új fékbetéttel és tárcsával (Ferodo) mivel rohadtul idegesített, hogy nyikorognak a szar Textárok plusz a jobb hátsóm menet közben is nyikorgott néha napján...kerékcsapágy nem lóghat és a munkahenger sem lehet szar 5 évesen...S láss csodát megszünt a nyikorgás, határozottan jobban fog a fék csak nem nagy biznisz félévente cserélni a betétet..

 
>> Szerviz2008-03-09

Végre felkerült a nyári pacsker Momo 17-es felni Kumho gumikkal... előző autómon volt már Kumho ezért is mertem belevágni...kicsit jobban tapad, mint az előző Good Year F1 meg halkabb is.
Másodsorban végre levettem a tükröket aztán a hámlós festést leszedtem, az aluminiumot tisztára políroztam, majd fekete festékkel lefújtam, elég ramaty volt már látványra, most gyári lett...a festék 990ft-ba a torx csavarhúzó 1300ft-ba került :)))

 
>> Szerviz2008-01-29

Ismét beletepertem 10-11000km-t az autóba így kapott friss WR-Dieselt meg új levegőszűrőt...mindenből a gyári persze...
Tököm tele van már az olcsó H7 izzókkal 3 hónapot sem bírnak ki...gyári H7-et raktam be de a jobb láthatóság végett Silverstar izzók kerültek be plusz 20m és nagyobb fényerő az esőben...ez igaz is kellemeset csalódtam benne :)

 
>> Szerviz2007-06-26

90000km-nél (10-12e periódus) olajcsere a szokásos Selenia WR 5W40 motorolaj, olajszűrő, gázolajszűrő, levegőszűrő, pollenszűrő csere. A pollenszűrő rohadtul be volt koszolódva csere után jobban jön a levegő...

 
>> Tuning és extra2007-05-24

2007.02.26.
Felraktam a 17" papucsokat 215/45 gumikkal. El kelett vinni futómű beállításra, mert a jobb hátsó kerék kissé ferdén állt 6ezer pénzbe fájt.
Szerintem lassan kezdek a végére érni az autó szépítésének...
Egy hónap után furcsa hangok jöttek hátulról...a kerék nagy terhelésnél (4személy+csomagtartó tele) belever a kasztniba :((((
Hosszas keresgélés után gyári Toora felnik kerülnek fel... a régi jobban tetszett
Goodyear F1 gumik vannak fennt, eső mintás gumit soha többé, rohadt hangos...
Ültetés lesz a következő...
Az autóval minden rendben, a kartelcsőnél szivárg az olaj, vagy a cső repedt, vagy a bilincs laza....