- főkép
147
>> EseményAlfa 147 1.6 Twin Spark // 2011-04-10

A defektes gumim kuka :( Ismétlem magam, még jó, hogy nem út közben. Ugyanis peremnél szálszakadás, vagy valami ilyesmi. (nem értek én az ilyen dolgokhoz, én csak egy "egyszerű" könyvelő vagyok. :D
A szép az egészben az, hogy a gumi szettet egy hónapja vettem - igaz használtan, de azért reménykedtem hosszabb élettartamban.
Jelenleg Babu 3/1 arányban visel egyforma gumikat, ami eléggé elkeserítő. De még így is szeretem! :D
Köszönet a kedves gumis srácnak, aki vasárnap soron kívül rendbe tette az én Kicsikémet, hogy ne kelljen kényszerpihenőre ítélnem. :)
A végső megoldás még várat magára egy kicsit.

 
>> EseményAlfa 147 1.6 Twin Spark // 2011-04-10

Három éve "vagyunk együtt" Babuval. Eddig sosem hagyott cserben, és ezt mindig is büszkén hangoztattam. De ez ma megtört. :( Kicsit haragszom is rá, bár igazságtalanul, mert ha meg kellett történnie, legalább így - minden baj nélkül - történt.
Ugyanis, ma dicső feladatot kaptam: család fuvarozás, méghozzá több felvonásban. Az első menetet teljesítettem is - Anyut leszállítottam Szolnokra. Eddig minden rendben is volt, orkán erejű szélben még az idő rekordomat is megdöntöttem. :D
Aztán következett volna Apu, aki ezzel a mondattal állított be indulás előtt kb. 20 perccel: "baj van". Nézek kérdően, Úristen mi történt? A Piros - Apu néha csak így hívja - totál lapos --> defekt. Én rohanás ki, dehát egy fél órája még semmi se volt vele. :(
Gyors kerék csere, én persze aktívan közreműködtem: a jelenlétemmel emeltem az esemény fényét. :D :D
Kerék 10 perc alatt lecserél, Babu némi kegyveszetettséggel garázsba be.
Nem vállaltam 140 km-t max 80-nal. Maradt a családi Octavia, ami nem is volt olyan rossz. Bár abszolút márkahű vagyok, be kell vallanom, kicsit élveztem is.
Szóval holnap kerék javítás, semmi kedvem pótkerékkel visszamenni Pestre.
A végén levonnám a konzekvenciát: ha a defektnek meg kellett történnie, nem bánom, hogy így történt; az Octavia nem is olyan rossz; és ettől még Babu marad számomra a világ legjobb "társa"!!!! :)

 
>> EseményAlfa 147 1.6 Twin Spark // 2010-03-18

Kicsit megkésve, de a végkifejlet....
Matrica rendszám bejegyezve a forgalmiba ingyen és bérmentve! :)) Ezekután újra irány a Magyar Autóklub! Mindenki kedves, aranyos, és segítőkész! Előzetes átvizsgálás után vizsga! Az átvizsgálást nem követtem figyelemmel, egyszercsak szóltak, hogy kész, és minden oké, levizsgázott, vihetem! Szuper, éljen!!!!
Vagyis, csak nagyjából oké, mert még anno a kedves III. kerületi okmányiroda nemcsak a matrica rendszámot hagyta ki a forgalmiból, de a környezetvédelmi besorolást is rosszul írta be! Szerintem ott akkor valaki nagyon kezdő lehetett! :D
Tehát a forgalmicserét semmiképpen sem úsztam meg!
De inkább mentem vidékre, ahol a matricot is beírták. Oké-oké, nem kellett várnon se, kis protekció nem árt néha... :DD Kifizettem az 585 Ft-os csekkett, és kaptam egy szép kis sárga matricát a hátsó rendszámra, meg egy új forgalmit!
Szóval van érvényes műszaki vizsgánk végre, és egy normális forgalmi is!
És nem vagyok ezen meglepődve már, de miért ment volna olyan könnyen ahogy én azt elképzeltem...... :)))

 
>> EseményAlfa 147 1.6 Twin Spark // 2010-02-18

Szóval akkor előbb rendszámot intézek/nyomozok!
Szerencsére Anyukám okmányirodai ismerősei nagyon segítőkészek voltak, és utána néztek nekem, hogy a matrica rendszám hivatalosan benne van a rendszerbe, engedélyezve van!
Csak valami nagyokos ELFELEJTETTE beírni a forgalmiba!!!
Könyörgöm, hogy lehet ilyesmit elfelejteni??? Most én rohangálhatok utána, hogy beírják, és még örülhetek, ha nem kell új forgalmit csináltatni!
Mindegy megnyugodtam... matrica rendszám marad!!! :DDD

 
>> EseményAlfa 147 1.6 Twin Spark // 2010-02-17

Elérkezett a nap! Műszaki vizsgára kellett vinnem Babut! A magyar valóságot tekintve sejtettem, hogy nem fog minden simán menni! Miért is menne? :)) Bár reménykedtem, hátha most elsőre sikerül valami.... :DD
Bejelentettem a Magyar Autóklubba - én itt dolgozom, legyen már valami előnye is annak a dolgozói kártyának! :)))
Folyamat: előzetes átvizsgálás, ha valami nem felel meg, akkor vidd el, javítsd ki, stb... , ha minden oké: vizsga!
Nálam ez így zajlott: odamentem, elkérték a papírokat, vigyem be az autót, átnézik, várjak! Bevitték, és azzal a lendülettel ki is hozták.... Na mondom mi van? Ennyi volt? Dehogyis!! Rá se néztek! Matrica rendszám.... nincs bejegyezve a forgalmiba, intézzem el, így hozzá se nyúlhatnak! Na igen, erről beszélek a magyar valóság.... Miért is sikerülne valami elsőre?? :DDD
Egyébként az autoklubbos dolgozók nagyon segítőkészek voltak! Elmondták, hogy mi van, és mit kéne csinálnom, mi várható! Tényleg maximális tájékoztatás! Sőt! Kaptam egy papírt is, hogy vizsgára bejelentve, igaz, nem hivatalos igazolás, de ha a rendőr megállít, és nem a rohadék fajtából való, akár még meg is úszhatom büntetés nélkül!
Lehetséges megoldási változatok:
- matrica rendszám hivatalosan be van jegyezve központilag, csak valami barom elfelejtette beírni... ha találok vkit, aki bejegyzi, akkor minden oké. Vagy új forgalmi amiben már benne van!
- matrica rendszám nincs hivatalosan a rendszerbe: mostani rendszám le, és új rendszámot kell csináltatni! Persze matrica már nem létezik....
Szép! Ezek a kilátások!
Most megy az imádkozás, hogy benne legyen a rendszerbe!

Miért is sikerülne valami azonnal... :DDDD De nem adom fel! :)))